Banner Πανω
 
 
 


Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ
 
Ανάλογη πίεση με αυτή που ασκεί ο Βουλευτής Δημ. Τσουμάνης για το Νοσοκομείο Πρέβεζας ευχήθηκε ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον νέο Δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα για το Κέντρο Υγείας Καναλακίου, κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες.
Αντιλαμβάνεσθε ποιο θα είναι το μέλλον του Κ.Υ. Καναλακίου εάν ασκηθεί η ίδια «πίεση» που ασκείται για το Νοσοκομείο από τον Κυβερνητικό Βουλευτή του Νομού, αν λάβει κανείς υπόψη πως πριν από λίγες μέρες η χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου κινδύνεψε με αναστολή λειτουργίας διότι δεν υπήρχε εφημερεύων χειρουργός για 11 ημέρες, κάτι που πρακτικά σήμαινε και το κλείσιμο του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου και διοργάνωσε ο Σύλλογος εργαζομένων και η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία και στην οποία συμμετείχαν πολίτες όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και ολόκληρου του Νομού ήταν κυριολεκτικά η αιτία που έσωσε το Νοσοκομείο από το «ατύχημα».
Το παρασκήνιο που προηγήθηκε της προσωρινής «διεξόδου» για  την λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας,  δείχνει την όξυνση του προβλήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανισμός της ΝΔ – εντός και εκτός του Νοσοκομείου-  αντέδρασε με σωρεία τηλεφωνημάτων σε συμπολίτες να αποφύγουν την συγκέντρωση ώστε να μην δοθεί από την μία έκταση στο γεγονός και από την άλλη να μην εκτεθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Οι προσπάθειες του Διοικητή Ν. Γεωργάκου λίγες ώρες πριν την συγκέντρωση για την ανεύρεση χειρουργού απέβησαν άκαρπες με μονόδρομο για τον ίδιο την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Χειρουργικής Κλινικής, κάτι που θα σήμαινε και την παραίτησή του, καθώς η τοπική κοινωνία αλλά και οι εργαζόμενοι θα ζητούσαν την «κεφαλήν του επί πίνακι» αφού η αναστολή της Χειρουργικής θα σήμαινε και αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Μετά από ενημέρωση σε ανώτερα κλιμάκια  όπως για παράδειγμα την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια για το μέγεθος της κινητοποίησης στο Νοσοκομείο, φάνηκε να δίνεται «λύση».
Η προσωρινή «λύση» είναι η μετακίνηση γιατρών, πότε από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων ή το Νοσοκομείο Άρτας ώστε να υπάρχει εφημερεύων χειρουργός στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, λύση – «μπάλωμα»  η οποία ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να ανατραπεί διότι και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία έχουν ανάγκες γιατρών αλλά και ήδη διατυπώνονται παράπονα από τους ίδιους τους γιατρούς λόγω των μετακινήσεων.
Εάν ισχύουν τα παραπάνω, - διόλου απίθανο διότι οι Κυβερνήσεις έχουν μία τάση να αποκρύπτουν τα προβλήματα – αντιλαμβάνεται κανείς ποιο είναι το μέλλον του Νοσοκομείου αλλά και ποια είναι η πίεση (!!!) που ασκεί ο Κυβερνητικός Βουλευτής του Νομού μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκέντρωση για το Νοσοκομείο το παρών έδωσαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας καθώς, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Κορωναίος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Νόβας κ.α.
Έλαμψαν δια της απουσίας τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης και το επισημαίνουμε για να θυμίσουμε τις προεκλογικές αναφορές των δύο πολιτικών ανδρών για την από μέρους τους προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Άρης Τσελίκος
Τοπική φωνή

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...