Banner Πανω
 
 
 


Θόρυβος για τις θέσεις Αντιδημάρχων στο Δήμο Πρέβεζας


Θόρυβος για τις θέσεις Αντιδημάρχων στο Δήμο Πρέβεζας
 
Θόρυβος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για τις θέσεις των Αντιδημάρχων στο Δήμο Πρέβεζας.
Ενώ ο Δήμαρχος Χρ. Μπαίλης δεν ανοίγει τα χαρτιά του, το σενάριο που φαίνεται να ενισχύεται τις τελευταίες μέρες και θέλει την Στέλλα Βαρτελάτου να αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία στον  κρίσιμο Τομέα των Τεχνικών Έργων προκαλεί τριγμούς.
Όσοι δυσανασχετούν με αυτή την πιθανότητα υποστηρίζουν ότι η κα Βαρτελάτου που  κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας της Δημοτικής Αρχής, δεν είχε αναλάβει κανένα ουσιαστικό πόστο και φαίνεται τώρα θα αναλάβει αυξημένες  αρμοδιότητες σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο τομέα. Έναν Τομέα που χρειάζεται ιδιαίτερα προσόντα ώστε να ασκηθεί η μεγάλη πίεση σε κεντρικό επίπεδο για να μπορεί η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει τουλάχιστον κάποια προγράμματα ώστε να δούμε τις μπουλντόζες του Δήμου να ξεκινούν δουλειά.
Η κα Βαρτελάτου  μεταξύ άλλων θα πρέπει να διεκδικήσει κονδύλια ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα του Δήμου από το ΕΣΠΑ και να σηκώσει ανάστημα στην κεντρική εξουσία.
Οι πολιτικοί αντίπαλοι της κ. Βαρτελάτου αναφερόμενοι  στο θέμα υποστηρίζουν πως δεν αρκούν οι (ΠΑΣΟΚικοί) τίτλοι για να μπορεί κάποιος να ανταποκριθεί στα μείζονα προβλήματα του Δήμου.
Χρειάζονται αυστηρές διοικητικές ικανότητες ώστε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων να μπορεί να ελέγχει, να ιεραρχεί και να προσανατολίζει τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ώστε όσο πιο γρήγορα ωριμάζουν οι μελέτες – όταν υπάρχουν – να υποβάλλονται άμεσα για έγκριση.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε τον θόρυβο που προκάλεσε η υπόθεση της ανάπλασης της Κυανής Ακτής η οποία εκκρεμεί και η τοπική κοινωνία αναμένει ενέργειες για την αποκατάσταση της Ακτής και την συνέχιση ή μή των εργασιών σύμφωνα πάντα με τη μελέτη…
Κύκλοι του στενού περιβάλλοντος του Δημάρχου αντιδρούν – σιωπηλά-  για την συγκεκριμένη επιλογή – εάν ισχύει -  όπως επίσης και στην ελευθερία που έχει δοθεί στους Δημοτικούς Συμβούλους. Αναφέρουν πως ο Δήμαρχος θα έπρεπε να είναι αυτός που θα επιλέγει ποιος θα αναλάβει το κάθε πόστο και όχι να μοιράζει καρέκλες ανά 2,5 χρόνια.
Υποστηρίζουν πως η νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να αγωνιστεί για το καλό του τόπου και όχι για το καλό των Συμβούλων, καθώς όπως σημειώνουν, οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι αναγκαίοι άνθρωποι όχι μόνο γνώστες επί χάρτου αλλά που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε ένα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
«Οι εποχές που ο Δήμαρχος ξεχρέωνε γραμμάτια έχουν παρέλθει» σημειώνουν,  λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα λάθη της προηγούμενης τετραετίας (ουκ ολίγα) πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τον Δήμαρχο.
Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε νέους ανθρώπους όπως η κα Βαρτελάτου να αναλάβουν κρίσιμα πόστα όπως ο Τομέας των Τεχνικών Έργων.
Σημειώνουν πως η ισχνή παρουσία και τα ελλιπή δείγματα γραφής της κ. Βαρτελάτου στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν οφείλονται στην αποχή της από τα τεκταινόμενα της Πρέβεζας, αλλά στις ευκαιρίες που δεν της δόθηκαν ώστε να αποδείξει την αξία της…
Άποψη της στήλης, είναι πως ο Δήμαρχος είναι αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση και θα κρίνει τον καταλληλότερο για όποιες αρμοδιότητες και από κει και ύστερα ο ίδιος ο Δήμαρχος θα είναι αυτός που θα κριθεί για το έργο των Αντιδημάρχων και θα επωμιστεί τα υπέρ  ή τα κατά των επιλογών του.
Άρης Τσελίκος
Τοπική Φωνή


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...