Banner Πανω
 
 
 

Επί τέλους ν’ αρχίσει η συζήτηση…

Θα πρέπει να προκύψει και μια τολμηρή απόφαση απ’ την πλευρά της δημοτικής αρχής. Να θυμηθεί ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, την προεκλογική του δέσμευση

Στην κατάληξη της ανακοίνωσης, που εξέδωσε η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής» Λίτσα Κιτσαντά, με αφορμή την συζήτηση για την τύχη του Αρχοντικού Παπακώστα, επαναφέρει στην δημόσια συζήτηση, το κορυφαίο, κατά την γνώμη μας, θέμα της πόλης. Αφορά στην τύχη του Κάστρου και του ΞΕΝΙΑ, για το οποίο πολλές ασχήμιες παρατηρήσαμε, στην θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Διαβάζουμε: «Η «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» θα καταθέσει σύντομα και μία ολοκληρωμένη πρόταση για την πολιτιστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, η οποία θα είναι προϊόν ευρύτερης κοινωνικής διαβούλευσης, καλώντας ταυτόχρονα τη νέα Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησής του, τις οποίες δυστυχώς, είχε αποφασίσει το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα σταθεί απέναντι και θα το πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις. Το ΞΕΝΙΑ και το «Αρχοντικό Παπακώστα» μπορούν και πρέπει να γίνουν σύμβολα πολιτισμού για την Άρτα».

Ανεξάρτητα απ’ το περιεχόμενο της πρότασης, που η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτει, το πρώτο και σημαντικό είναι πως πρέπει ν’ ανοίξει η συζήτηση, την οποία, εκ του θεσμικού της ρόλους η ίδια α προχωρήσει την όλη διαδικασία. Με μια διαφορά. Η συζήτηση, να μην περιοριστεί στο περιεχόμενο της πρότασης που η ίδια καταθέτει, αλλά ν’ ακουστούν πολλές απόψεις, με την ευχή να είναι και εκ διαμέτρου αντίθετες, ώστε η σύνθεσή τους, που θ’ ακολουθήσει να είναι περισσότερο ασφαλής και να αποφύγει τις σκοπιμότητες, που θα προβάλλουν ως εμπόδια την μια φορά και ως διευκρινίσεις την άλλη, μόνο και μόνο να αλλάξουν την κατεύθυνση της συζήτησης και να υπηρετήσουν συμφέροντα.

Στην συζήτηση που θ΄ ανοίξει -είμαστε σίγουροι γι’ αυτό- θα υπάρχει ένα καλό προηγούμενο, που θα είναι και η βάση της χρησιμότητάς της, αλλά και της αποτελεσματικότητάς της. Είναι δοκιμασμένο το κόλπο, που θέλει ν’ απορρίπτει κάθε πρόταση ως μη εφαρμόσιμη, για να καταλήξει πως η μόνη λύση είναι να γίνει ξενοδοχείο, το οποίο για να υποστηριχτεί στην συνέχεια, θα πρέπει να λειτουργήσει ένα clubγια τη νεολαία, ένα σκυλάδικο για τους μεγαλύτερους και ίσως κάτι προχωρημένο για τους περίεργους.

Αν θυμηθεί κανένας, το πώς προχώρησε το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, στην ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση να ενοικιαστεί το ΞΕΝΙΑ για ξενοδοχείο, όλα όσα τώρα καταγράφουμε, θα βρει στην σκέψη του. Και μάλιστα, ήταν τόσο αφελείς, όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη απόφαση, που δεν δίσταζαν να λένε και το όνομα αυτού που θα ήταν ο πλειοδότης του διαγωνισμού που θ’ ακολουθούσε.

Όμως πριν απ’ αυτά, θα πρέπει να προκύψει και μια τολμηρή απόφαση απ’ την πλευρά της δημοτικής αρχής. Να θυμηθεί ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, την προεκλογική του δέσμευση πως για την τύχη του ΞΕΝΙΑ και του Κάστρου, θα κληθεί να αποφασίσει η τοπική κοινωνία, τις ανάγκες της οποίας θα υπηρετήσει ο χώρος αυτός, ίσως και με την προσθήκη του αρχοντικού Παπακώστα, απ’ την τύχη του οποίου δρομολογούνται οι εξελίξεις.

Βέβαια, πρέπει να εξομολογηθούμε τον φόβο μας. Πολλά, απ’ όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, τα έχει ξεχάσει, γιατί να μην έχει ξεχάσει κι αυτό το θέμα και επί πλέον, γιατί να μην βολευτεί πίσω την ειλημμένη απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου, με την οποία μπορεί και να συμφωνεί, αλλά και δεν τον βάζει σε διαδικασίες, που μπορούν να διακινδυνέψουν την πολλαπλώς συμφωνημένη απόφαση.

Που σημαίνει, ότι το βάρος της πρωτοβουλίας, θα πρέπει να αναλάβουν, εκτός απ’ την κα Λίτσα Κιτσαντά, που έκανε το πρώτο βήμα και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις και φυσικά μεμονωμένοι πολίτες, οι οποίοι δεν επιθυμούν να είναι απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, αλλά πρωταγωνιστές σ’ αυτές.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση και η δέσμευση της «Γ». Με κάθε δυνατότητα που έχει, θα αναδείξει τον διάλογο αυτό, όπως επίσης και την πρόταση που θα προκριθεί, αγωνιζόμενη να υλοποιηθεί.
Εφημ.Η ΓΝΩΜΗ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...