Έστω και από σπόντα!

Ελπίδες για τουριστική κίνηση στην Άρτα, με τις αφίξεις τουριστών στην Πρέβεζα

Το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, το  Aegean  Odyssey, με Αμερικανούς (κυρίως ηλικιωμένους) τουρίστες, έδεσε την Δευτέρα το πρωί στην Πρέβεζα και ως γεγονός για την γειτονική πόλη, χαρακτηρίστηκε κορυφαίο σε σχέση με την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά έστω και από σπόντα, ωφελημένη βγήκε και η Άρτα, μιας και πεντακόσιοι τουρίστες βρέθηκαν στην Παρηγορήτισσα και το ιστορικό Γεφύρι της Άρτας.

Τέσσερα τουριστικά λεωφορεία το πρωί και τέσσερα το μεσημέρι, που σημαίνει περί τους 800 τουρίστες έφτασαν στην Άρτα και αν αυτό γινόταν σε άλλη πόλη, θα είχε στηθεί πανηγύρι!

Όμως για την Άρτα «τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα»! Για να φτάσει ένα τουριστικό λεωφορείο στην Παρηγορήτισσα, πρέπει να ταλαιπωρηθεί ο οδηγός και μαζί με αυτόν, οι τουρίστες για μια ώρα και πάνω και αν βρει θέση να σταθμεύσει! Η κατάσταση είναι γνωστή και δυστυχώς και για τη νέα και επικείμενη τουριστική περίοδο, σ’ ότι αφορά την Άρτα τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Μεγάλο ζητούμενο, η πρόσβαση τουριστικών λεωφορείων στα πολλά μνημεία της Άρτας και ο τρόπος που οι τουρίστες θα παραμείνουν στην πόλη, για να ωφεληθεί και αυτή εκ της παρουσίας των τουριστών.

Ουδείς εκ των αρμοδίων παραγόντων, δεν είχε την παραμικρή πληροφορία, για την άφιξη τόσο σημαντικού αριθμού τουριστών, ώστε να είναι προετοιμασμένη και με κάποιους τρόπους να διευκολυνθεί η κίνηση των επισκεπτών. Μια προετοιμασία, που πρέπει να είναι καθημερινή, αλλά τι να πει κανένας.

Η «Γ» πληροφορήθηκε απ’ το τουριστικό γραφείο, που είχε αναλάβει την μετακίνηση των αμερικανών τουριστών στην Άρτα και ειδοποίησε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κώστα Σκούμα, ώστε η Τροχαία, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες και να μην αναγκαστούν τα λεωφορεία να φύγουν και να δηλώσουν οι αρμόδιοι, όπως έγινε πέρυσι τέτοια εποχή, πως δεν ξαναβάζουν την Άρτα, στα προγράμματά τους.

Θα λέγαμε, ότι με την ουσιαστική παρέμβαση του διοικητή και των ανδρών της Τροχαίας Άρτας, η φετινή κίνηση των πολλών λεωφορείων, ήταν υποφερτή και δεν οδήγησε σε αγανάκτηση, τους ξένους εκπροσώπους της εταιρείας που έχει στην ευθύνη της, το κρουαζιερόπλοιο Aegean  Odyssey.

-Όμως φτάνει αυτό;

Όποιος ισχυριστεί ότι επαρκεί η παρέμβαση της Τροχαίας, δεν μπορεί να αντιληφθεί την σημασία που έχει για την Άρτα, ο τουρισμός. Γιατί όλοι έμειναν να λένε πόσο σημαντικά μνημεία έχουμε, αλλά ποτέ κανένας, καμία δημοτική ή άλλη αρχή, δεν σκέφτηκε πως θα φτάσει ο τουρίστας στον προορισμό του, με δεδομένο πως έχουν δημιουργήσει μία πόλη, της οποίας το χαρακτηριστικό είναι το κυκλοφοριακό αλαλούμ!

Ευτυχώς που οι αρμόδιοι της Τροχαίας, κατάφεραν να ελευθερώσουν χώρους στο κομμάτι της Β. Κωνσταντίνου, απ’ την Ορλάνδου, μέχρι τον κυκλικό κόμβο της Παρηγορήτισσας και στάθμευσαν τα τρία λεωφορεία, όπως δείχνει και η φωτογραφία.

Η ίδια (τραγική) κατάσταση!

Και πέρυσι, την ίδια εποχή, η ίδια εταιρεία που έφερε τους τουρίστες την περασμένη Δευτέρα στην Άρτα, είχε βάλλει στο πρόγραμμά της, την Άρτα. Μετά την ψυχρολουσία, που υπέστησαν για να φτάσουν στην Παρηγορήτισσα, είχαν αποφασίσει «Άρτα να ακούνε και Άρτα να μην βλέπουν». Όμως η σπουδαιότητα των μνημείων, την ανάγκασε να ξανακάνει την προσπάθεια, ελπίζοντας πως φέτος κάτι θα έχει αλλάξει.

Πλανήθηκαν όμως, οι αρμόδιοι της μεγάλης ταξιδιωτικής εταιρείας, γιατί αν και ταλαιπωρήθηκαν, δεν φρόντισαν να ενημερωθούν για το γεγονός ότι «η έννοια ευαισθησία για τα μνημεία», για την Άρτα, είναι παντελώς άγνωστη και πως τα πράγματα, κάθε χρόνο γίνονται και χειρότερα.

Την περασμένη Δευτέρα, την… παρτίδα την έσωσε η άμεση κινητοποίηση της Τροχαίας και μόνο αυτή! Αν δεν είχε κινητοποιηθεί, οι τουρίστες θα είχαν φύγει χωρίς να θέλουν να κοιτάξουν πίσω.

Και η απορία, κάθε πολίτη που σκέφτεται το μέλλον της πόλης:

-Ένας χρόνος πέρασε, από τότε που είχαμε το μεγάλο φιάσκο, με την αδυναμία των επισκεπτών να πλησιάσουν στο μνημείο. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι, ώστε κατά το ελάχιστο να βελτιωθεί η κατάσταση;

Γράφτηκε από τον  Κώστας Γκέτσης
Εφημ.Η ΓΝΩΜΗ

     

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου