Banner Πανω
 
 
 

«Καμία σχέση, η συγκέντρωση του Ιανουαρίου, με την σημερινή»  

Χωρίς καλή διάθεση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα στην Άρτα, όπου τον υποδέχτηκαν λίγοι αρτινοί!

Την μεγαλειώδη υποδοχή, που του επεφύλαξε ο λαός της Άρτας, θυμήθηκε στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους αρτινούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στην πόλη μας, μάλλον με μελαγχολική διάθεση, αφού το σημερινό ακροατήριο, δεν είχε καμία σχέση μ΄ αυτό του Ιανουαρίου του 2015.

Ούτε το ένα δέκατο, εκείνων που τον υποδέχτηκαν τον Ιανουάριο, τον αρτινό πρώην πρωθυπουργό, είναι το χαρακτηριστικό της σημερινής συγκέντρωσης, που κατευθείαν ανατρέπει την επιθυμία του κ. Τσίπρα, να του ξαναδώσει η Άρτα, το τεράστιο ποσοστό του Ιανουραίου, το οποίο ήταν ένα απ’ τα καλύτερα σ’ όλη την Ελλάδα.

Φάνταζε παράταιρο να τονίζει με έμφαση πως «η Ήπειρος και η Άρτα θα έχει πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια ακόμα κι όχι μόνο για ένα εξάμηνο».

Με βάση την εικόνα της συγκέντρωσης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέληγαν στο συμπέρασμα, πως και στην Άρτα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικό πρόβλημα, το οποίο και θα καταγραφεί στην κάλπη την 20η Σεπτεμβρίου. «Καμία σχέση, η συγκέντρωση του Ιανουαρίου, με την σημερινή», έλεγε πολιτικό στέλεχος που παρατηρεί τις πολιτικές εκδηλώσεις και έχει άποψη για τον όγκο της, αλλά και το μήνυμα που εκπέμπει. Και όπως ο ίδιος έλεγε «αυτοί που έφυγαν φαίνονται, αυτοί που ήρθαν για ν’ αυξήσει το ποσοστό του ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι» 

Να ματώσουμε…

Στο ίδιο μοτίβο και ο χαιρετισμός που ακολούθησε, με αρχή στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ιανουαρίου και τον αγώνα που πρέπει να δοθεί στην συνέχεια, για να επισημάνει με έμφαση πως «πέρασαν επτά μήνες από εκείνη την μεγαλειώδη υποδοχή και το ακόμα πιο συντριπτικό αποτέλεσμα που σημειώσατε, δίνοντας την ευκαιρία για πρώτη φορά να υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς και πρώτη φορά πρωθυπουργός από την Άρτα».

Η συνέχεια και πάλι σ’ εκείνες τις μεγάλες στιγμές, για να συνεχίσει λέγοντας: «Θα θυμάστε ότι στον σύντομο χαιρετισμό μου επτά μήνες πριν σας έδωσα μια υπόσχεση: Να ματώσουμε αν χρειασθεί για να πάψει πια ο λαός μας πια να ματώνει. Και κάναμε πράξη αυτή την υπόσχεση, δώσαμε αγώνα σκληρό με δυνάμεις υπέρτερες, ασύμμετρες. Δεν το βάλαμε κάτω. Διεκδικήσαμε το δίκιο του ελληνικού λαού και αφήσαμε δείγμα γραφής σ' αυτούς τους έξι μήνες που κυβερνήσαμε. Κάποιοι προσπαθούν σήμερα να μας πουν ότι όλοι είναι ίδιοι. Όμως έχει πολύ μεγάλη διαφορά το δείγμα γραφής που αφήσαμε εμείς πίσω μας, όχι μόνο της σκληρής διαπραγμάτευσης σε σχέση με την άνευ όρων παράδοση των προηγούμενων, αλλά και σε όσα πράξαμε με τη θηλιά στο λαιμό επί έξι μήνες...».

Δυό βουλευτές

Θύμισε και τον στόχο που έχει θέσει το κόμμα του στην Άρτα, κλείνοντας την ομιλία του, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να πει: «Και την άλλη Κυριακή ξανά με δυο βουλευτές από την Άρτα στο κοινοβούλιο και σε ακόμα υψηλότερες θέσεις», ενώ πριν είχε κάνει αναφορά στο βασικό του στόχο, τονίζοντας με έμφαση πως «ξεμπερδεύουμε οριστικά με το παλιό και κερδίζουμε το αύριο».

Επιχειρώντας να καταδείξει το διακύβευμα των εκλογών και να πείσει για την αναγκαιότητα στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε καταλήγοντας: «Το αύριο ανήκει σ' αυτούς που τολμούν, σ αυτούς που αγωνίζονται κι εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ξέρουμε ακόμα κι όταν μας ρίχνουν να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε να παλεύουμε. Να είστε σίγουροι, ότι η Ήπειρος και η Άρτα θα έχει πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια ακόμα κι όχι μόνο για ένα εξάμηνο. Να είστε σίγουροι ότι φύγαμε για λίγες μέρες από το Μαξίμου και θα επιστρέψουμε για αρκετά χρόνια ακόμα. Και θα γυρίσουμε για να δουλέψουμε γερά για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας».

 

arta-tsipras-22-b

 

arta-tsipras-22-c

Εφημ.Η ΓΝΩΜΗ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...