Banner Πανω
 
 
 

         Αραχνιάζει και παραδίδεται στον χρόνο το στολίδι της Άρτας!


Γράφτηκε από τον  Κώστας Γκέτσης      

Το Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία, στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου Άρτας, το οποίο σε εξοπλισμό και υποδομές είναι το καλύτερο σ’ όλη την Ελλάδα…

Ο συμπολίτης μας, αναγκάστηκε να βρεθεί για τις ανάγκες συγγενικού του προσώπου, σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στα Γιάννενα και επιστρέφοντας στην Άρτα, άρχισε να αναθεματίζει, τον τόπο που ζει, αλλά και όσους τον εκπροσωπούν και υποτίθεται πως έχουν την ελάχιστη αγωνία για το καλό του τόπου και των πολιτών που ζουν σ’ αυτόν.

Αραχνιάζει και παραδίδεται στον χρόνο το στολίδι της Άρτας! Ο λόγος για το Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία, που στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου Άρτας, το οποίο σε εξοπλισμό και υποδομές είναι το καλύτερο σ’ όλη την Ελλάδα, όπως έχουν αποφανθεί ειδικοί, όχι στην Άρτα, αλλά σε ανάλογα κέντρα, που γνωρίζουν το τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο.

Για την ιστορία, να θυμηθούμε πως το Κέντρο Αποκατάστασης Άρτας, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2009 και εγκαινιάστηκε απ’ τον τότε υφυπουργό Υγείας Γιώργο Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Είναι γνωστό πως την προσπάθεια, για την κατασκευή και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου, ο τότε υφυπουργός, ο οποίος κατάφερε και δημιούργησε ένα κέντρο, το οποίο θα ήταν και όπως ήταν στους λίγους μήνες, που λειτούργησε, η σωτηρία για τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας, απ’ την ευρύτερη περιοχή… Αυτούς που η ζωή τους φέρνει να έχουν ανάγκη αποθεραπείας και αποκατάστασης. Δέκα μήνες περίπου λειτούργησε το Κέντρο Αποκατάστασης στην Άρτα και όσους η τύχη τους ανάγκαζε να περάσουν απ’ αυτό, είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια και για την υποδομή του και για το προσωπικό, που η συγκυρία βοήθησε να είναι το καλύτερο.

Το 2010 με την αλλαγή της κυβέρνησης, τα μνημόνια που υπέγραψε τότε ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ και την αλλαγή στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, το πρώτο της θύμα, ήταν το Κέντρο Αποκατάστασης Άρτας. Με την αναστολή της λειτουργίας του εν λόγω κέντρου, το κράτος θα εξασφάλιζε, τα κονδύλια για να… ξεχρεωθεί, σύμφωνα με τον συλλογισμό των τότε κυβερνώντων!

Και καλά αυτοί οι κατάπτυστοι, που τότε κυβερνούσαν, έκαναν την δουλειά τους, μιας και δεν είχαν την εικόνα της οικογένειας, που έπρεπε να έχει τον άνθρωπό της, σε κέντρο αποκατάστασης είτε στην Λάρισα, είτε στην Πάτρα, είτε στα Ιωάννινα.

-Οι τοπικοί παράγοντες, που υποτίθεται πως γνώριζαν την ταλαιπωρία των οικογενειών της περιοχής, πως ανέχτηκαν την απόφαση αυτή;

-Με τι καρδιά, ο τότε διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Λάμπρος, έβαλε την υπογραφή του, στην συγκεκριμένη απόφαση;

Ρητορικά τα ερωτήματα, μιας και η απάντηση έχει δοθεί και ήταν τόσο σκληρή, αν κρίνει κανένας απ’ του που βρίσκονται σήμερα, όσοι συναίνεσαν σ’ αυτό το… έγκλημα. Όμως αυτό δεν λέει τίποτα.

Το ζητούμενο είναι τι κάνουν σήμερα οι οικογένειες, που έχουν άνθρωπο σε κέντρο αποκατάστασης και βολοδέρνουν απ’ την Λάρισα στην Πάτρα ή και στην Αθήνα. Το ζητούμενο είναι αν πρέπει να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Αποκατάστασης στην Άρτα και ακόλουθο βασανιστικό ερώτημα, είναι το αν έχουν το δικαίωμα όσοι διοικούν τον τόπο (τοπικοί και κυβερνητικοί παράγοντες) να αφήνουν να καταστρέφεται η δημόσια περιουσία, η οποία είναι απόλυτα χρήσιμη και αναγκαία για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Γι’ αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και αναγκάζονται να πληρώνουν ένα σωρό λεφτά, για τα δικά της πρόσωπα. Και μιλάμε για τεράστια ποσά, τα οποία οι οικογένειες των πασχόντων δεν έχουν.

Δεν υπάρχει περίπτωση, να βρεθεί άνθρωπος αισιόδοξος και να προβλέψει, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν θα αναλάβουν δράση και θα ζητήσουν την άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης Άρτας. Το ζήσαμε και σ’ όλη την προεκλογική περίοδο, που ούτε ένας εκ των υποψηφίων, δεν μπήκε στον κόπο να κάνει την ελάχιστη αναφορά, στα θέματα της δημόσιας υγείας.

Υπάρχει όμως μια λύση. Οι πολίτες, να αναλάβουν δράση και να μηνύσουν, όσους έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης, με την αιτιολογία, πως δεν έχουν δικαίωμα, να αφήνουν την χρήσιμη δημόσια υπηρεσία, να παραδίδεται στον χρόνο και να καταστρέφεται…
http://www.gnomiartas.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...