ΞΥΠΝΗΣΤΕ… Στην Άρτα δεν έχουμε στρατόπεδο!    
    


Γράφτηκε από τον Κώστας Γκέτσης

Μ’ έναν πρόχειρο λογαριασμό, για την πόλη της Άρτας, η προσφορά του στρατοπέδου, είναι έξοδος περίπου εκατό στρατιωτών, για δέκα οχτώ (18) ημέρες το χρόνο

Κάποτε πρέπει να δούμε τα πράγματα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ψυχραιμία και αν τα δούμε έτσι, είναι σίγουρο πως αρχής εξ αρχής, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα, πως στην Άρτα δεν έχουμε ένα Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων, ανάλογο της υποδομής που έχει το στρατόπεδο της Άρτας, αλλά και των απαιτήσεων που έχει η περιοχή και οι οποίες δεν έχουν προβληθεί, ποτέ και από κανέναν επαρκώς.

Είναι το μοναδικό στρατόπεδο στην Ήπειρο και έχει την δυνατότητα να στρατωνίσει πεντακόσιους (500) οπλίτες και σε κάθε ΕΣΣΟ παρουσιάζονται 150 έως διακόσιοι νεοσύλλεκτοι οπλίτες. Αυτοί προέρχονται απ’ τους νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας και Τρικάλων, ενώ οι στρατιώτες άλλων γειτονικών νομών, (π.χ. Λευκάδα, Καρδίτσα και κλπ) παρουσιάζονται σε άλλα κέντρα, χωρίς κανένας μέχρι σήμερα, να μπορεί να εξηγήσει, γιατί γίνεται αυτή η επιλογή.

Όπως έχουν εξελιχτεί η βασική εκπαίδευση των στρατιωτών που έρχονται στην Άρτα, είναι λιγότερο από δέκα πέντε ημέρες και αμέσως αναχωρούν, για τα στρατόπεδα των νησιών και της Βορείου Ελλάδας, κατά κύριο λόγο. Οι ημέρες, που έχουν το δικαίωμα οι νεοσύλλεκτοι να βγουν στην πόλη, είναι τρεις όλες κι όλες. Μ’ έναν πρόχειρο λογαριασμό, για την πόλη της Άρτας, η προσφορά του στρατοπέδου, είναι έξοδος περίπου εκατό στρατιωτών, για δέκα οχτώ (18) ημέρες το χρόνο.

Με το δεδομένο αυτό, δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί ότι σήμερα, το στρατόπεδο της Άρτας έχει προσφορά στον τόπο και πως το αποτέλεσμα τόσων και τόσων κινητοποιήσεων, δεν ήταν αυτό που ζητούσε και πρέπει να ζητάει η τοπική κοινωνία.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται ανάλογα κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όπως της Καλαμάτας και του Μεσολογγίου, μιας και έχουν προκύψει αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων. Έχουν αναστείλει -όπως είναι γνωστό- την λειτουργία τους το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα και το Κέντρο Εκπαίδευσης τεχνικού στην Πάτρα. Μέχρι τώρα, οι νεοσύλλεκτοι των τμημάτων αυτών, παρουσιαζόταν αποκλειστικά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Τεθωρακισμένων στην Αυλώνα. Τώρα παρουσιάζονται και οι οπλίτες Υγειονομικού και Τεχνικού στην Καλαμάτα και το Μεσολόγγι, που σημαίνει πως οι πόλεις αυτές, έχουν τα λεγόμενα κοινωνικά οφέλη, απ’ την παρουσία πολλών στρατιωτών στην κάθε πόλη ξεχωριστά.

Έχει προταθεί, σε συζητήσεις και επικοινωνία που έγινε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ», στους κυβερνητικούς βουλευτές, να κάνουν άμεση παρέμβαση, ώστε να φτάσει ο αριθμός των κατατασσόμενων οπλιτών τους 500, που μπορεί να γίνει με την επιλογή της Άρτας ως τόπο κατάταξης και των οπλιτών των γειτονικών νομών που προαναφέρουμε και ως αίτημα είναι το λογικότερο.

Να αποφασιστεί απ’ την αρμόδια διεύθυνση στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι οπλίτες που επιλέγονται για το υγειονομικό και τεχνικό, απ’ τους νομούς που οι οπλίτες πεζικού έρχονται στην Άρτα, να έρθουν κι αυτοί στο ΚΕΝ Άρτας. Μια απλή απόφαση είναι αυτή και θα αντικαταστήσει μια απόφαση, η οποία… γκαρίζει από μακριά, πως έχει ληφθεί, μετά από πολιτική παρέμβαση (σ.σ. αν δεν θυμάστε ο κ. Σαμαράς, εκλέγεται βουλευτής στην Καλαμάτα) ισχυρών της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως η αρνητική για την Άρτα απόφαση, ελήφθη με ισχυρή πολιτική παρέμβαση, με την ίδια ισχυρή παρέμβαση (σ.σ τώρα έχει η Άρτα πρωθυπουργό) μπορεί να ληφθεί η απόφαση, η οποία αρχικά θα άρει την αδικία της πόλης και θα επαναφέρει το συνολικό αίτημα, που μπορεί και πρέπει να είναι η επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα.

Πολιτική παρέμβαση το έδιωξε, τέτοια πρέπει να το επαναφέρει…

Αδιαπραγμάτευτο αίτημα, για όλη την Άρτα, πρέπει να είναι η επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα, που ως αίτημα, μπορεί για να γίνει πιο ισχυρό αν έχει κοινό βηματισμό, με ανάλογο αίτημα, που λογικά πρέπει να έχουν και οι εκπρόσωποι της Πάτρας, για την λειτουργία εκεί, του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού.

Οι σχεδιασμοί των στελεχών του Γενικού Επιτελείου Στρατού, δεν έγιναν ούτε για να υπηρετήσουν την σωστή λειτουργία του στρατεύματος, ούτε για να εξοικονομήσουν πόρους, για το κράτος. Αντίθετα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Γ», η κατάσταση που διαμορφώθηκε τώρα και την παρουσιάζουμε σήμερα, δημιουργεί μεγαλύτερο κόστος, για το κράτος. Οι σχεδιασμοί έγιναν για να εξυπηρετήσουν απ’ την μια τα συμφέροντα κάποιων μεγαλογιατρών του Υγειονομικού, που θέλουν να είναι στην Αθήνα, αλλά και για τα συμφέροντα κάποιων πόλεων, που τύχαινε να έχουν ισχυρούς πολιτικούς εκπροσώπους.

Σήμερα η Άρτα, έχει την τύχη και την τιμή, να είναι τέκνο της, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και δίπλα του ως κυβερνητική εκπρόσωπος, η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.

-Αν δεν γίνουν σήμερα οι ισχυρές πολιτικές παρεμβάσεις, που μπορούν ν’ αλλάξουν σε μια ημέρα τις προηγούμενες αποφάσεις, πότε περιμένουμε να γίνουν;

Και για την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και για τον βουλευτή Βασίλη Τσίρκα, που έχει δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης, η καλή συγκυρία για να γίνει πράξη το αίτημα, πρέπει να τους ωθήσει να ασχοληθούν όσο περισσότερο γίνεται, με το θέμα αυτό…

Εφημ.Η ΓΝΩΜΗ

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου