Ανακοίνωση Αγωνιστικής Ενότητας Ανατροπής στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Και ενώ εδώ και 10 μέρες ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς που κυβερνούν τον τόπο, δεν έχει πει δυο λέξεις γιατί το Νοσοκομείο Άρτας και οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας του νομού, πήραν ΜΗΔΕΝ θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στην πρόσφατη διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου Υγείας, οι πρώτες ενέργειες της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του προσωπικού του Νοσοκομείου κινούνται σε προβληματική κατεύθυνση. Την ίδια στιγμή το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ του ν.Άρτας αρνείται να πάρει θέση για το ζήτημα.

1. Την Δευτέρα 20/3/2023 η νέα Διοίκηση, κάνοντας χρήση του άρθρου 44 του ν. 4486/2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (που έστρωσε τον δρόμο στο νεοφιλελευθερισμό και όχι μόνο), αποφασίζει ναν υλοποιήσει παλιότερη απόφαση ΔΣ του Νοσοκομείου και να προσλάβει 2 υπαλλήλους (ΔΕ ή ΤΕ) με μπλοκάκι για το ακινοδιαγνωστικό τμήμα του Νοσοκομείου. Μάλιστα δίνει χρονικό περιθώριο μόλις πέντε (5) ημερών για τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση. Και το κάνει την ίδια χρονική στιγμή που στις 10/3/2023, όπως μπορεί να δει κανείς στην ιστοσελίδα της 6ης Υ.ΠΕ. έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα για επικουρικό προσωπικό που περιλαμβάνουν και το Νοσοκομείο Άρτας και υπάρχουν και (πολλοί) επιτυχόντες σε αυτές τις κατηγορίες εκπαίδευσης.

Αντί λοιπόν η Διοίκηση να απαιτήσει από την 6η Υ.ΠΕ. την υπογραφή της για την κάλυψη των θέσεων αυτών έστω με επικουρικό προσωπικό, αποφασίζει να προσλάβει με μπλοκάκι εργαζόμενους, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων στο Νοσοκομείο σε όλες τις κατηγορίες εργαζόμενων και όχι μόνο στους γιατρούς.

Η Διοίκηση επικαλείται ότι «λύνει προβλήματα» στελέχωσης για το συγκεκριμένο τμήμα, όπου ως γνωστόν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης. Η λύση είναι εργαζόμενοι με μπλοκάκια; Όλα τα υπόλοιπα περιθώρια έχουν εξαντληθεί; Η συγκεκριμένη επιλογή έχει να κάνει μόνο με το ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δημοσίου και η πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων;

 • Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να σταματήσει η διαδικασία προσλήψεων με μπλοκάκι.

 • Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να καλυφθούν τα κενά από τους πίνακες των επιτυχόντων του επικουρικού προσωπικού.

 • Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να γίνουν αθρόες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χρόνια υποστελέχωση και η εργασιακή υπερεξόντωση των εργαζομένων και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον λαό.

2. Στην ίδια κατεύθυνση η Διοίκηση ανακοίνωσε την τελευταία εβδομάδα 2 προσλήψεις επικουρικού ιατρικού προσωπικού σε θέσεις οι οποίες ναι μεν είχαν ζητηθεί από το Νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2022, δεν είχαν όμως μέχρι τώρα, ούτε και τώρα, εγκριθεί με βάση και την τελευταία ανακοίνωση της 6ης Υ.ΠΕ. (17/3/2023).

Αλήθεια πως έγινε αυτό; Υπάρχουν άλλοι πίνακες επικουρικών γιατρών και εγκεκριμένων θέσεων από αυτούς που δημόσια η 6η Υ.ΠΕ. ανακοινώνει; Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την περίπτωση της θέσης του επικουρικού γιατρού ιατρικής βιοπαθολογίας που έκανε σχεδόν ένα χρόνο να εγκριθεί, εγκρίθηκε μόλις ο συνάδελφος που ήταν πρώτος στη λίστα των επικουρικών ανέλαβε υπηρεσία σε άλλο Νοσοκομείο και μέχρι σήμερα παραμένει κενή!

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους επικουρικούς! Όμως μπροστά στα πολύ μεγάλα κενά αυτά είναι ασπιρίνες!

Εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε ότι το δημόσιο και οι δομές του αποτελούν λάφυρο για τις εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες είναι και οι κύρια υπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση.
Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα σταθούμε εμπόδιο και οχυρό απέναντι στις πολιτικές διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, απέναντι στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα.
Καλούμε τους πολίτες να συμπορευτούμε στον αγώνα για την ζωή.

Άρτα, 23 Μαρτίου 2023
Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου