Banner Πανω
 
 
 

oaedΤεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης

Τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης

 

 

oaedΕλάχιστες οι 145 θέσεις- δεκαπλάσιος ο αριθμός των αιτήσεων

 

Τι αναφέρει ο Διευθυντής του ΟΑΕΔ Β. Κοκοβές

Δεκαπλάσιος των διαθέσιμων θέσεων για πεντάμηνη απασχόληση σε Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες ήταν ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν σε όλη την Ελλάδα, χωρίς η Άρτα να αποτελεί εξαίρεση, αφού η ανεργία έχει πιάσει- και σε επίπεδο νομού -κυριολεκτικά… ταβάνι!

Το όλο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης για μακροχρόνια ανέργους υλοποιείται μέσω του ΟΑΕΔ και η διαδικασία αιτήσεων για τις 10.000 θέσεις συνολικά οδήγησε στην υποβολή 160.000 αιτήσεων.

 

Σε ότι αφορά ξεχωριστά το νομό της Άρτας δεν υπάρχει απόλυτη καταγραφή του αριθμού των αιτήσεων που κατατέθηκαν για την πεντάμηνη απασχόληση σε συνολικά 145 θέσεις στους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα, κι αυτό διότι η διαδικασία υποβολής έγινε ηλεκτρονικά στο ίδιο ηλεκτρονικό κέντρο του ΟΑΕΔ κεντρικά. Ωστόσο κι επειδή την διαδικασία υποστήριξαν τα ΚΕΠ όσο όμως και ο τοπικός ΟΑΕΔ ως προς την συγκέντρωση και υποβολή των δικαιολογητικών, η εκτίμηση είναι ότι ο συνολικός αριθμός από την Άρτα ήταν τουλάχιστον δεκαπλάσιος του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων.

Για το λόγο αυτό οι ερωτήσεις από μέρους των ενδιαφερομένων είναι ήδη πολλές, καθώς όλοι αναζητούν ενημέρωση για το στάδιο της διαδικασίας.

Προκειμένου λοιπόν η «Η» να παρέχει ενημέρωση επικοινώνησε με τον τοπικό ΟΑΕΔ και τον διευθυντή του Οργανισμού, Βασίλη Κοκοβέ, απ’ όπου διευκρινίστηκε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ηλεκτρονικά έχει ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου και μετά την αυτόματη μοριοδότησης που έγινε σε κεντρικό επίπεδο, έγινε μια ανάρτηση προσωρινών αποτελεσμάτων. Εκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να εξετάσει αν και κατά πόσο έχουν προσμετρηθεί όλα τα μόρια του από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και αν όχι μπορούσε να καταθέσει ένσταση, όπως και έγινε.

Η διαδικασία των ενστάσεων σύμφωνα με τον κ. Κοκοβέ, ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα και ως εκ τούτου αναμένεται πλέον η νέα αξιολόγηση των δεδομένων και η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 145 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης που αφορούν στο νομό, έχουν κατατεθεί περί τις 100 ενστάσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Όσο για τις 145 αυτές θέσεις, η κατανομή σε επίπεδο νομού έχει ως εξής: 36 αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, 67 το Δήμο Αρταίων, και οι υπόλοιπες 44 τους άλλους τρεις ΟΤΑ, ήτοι: 9 θέσεις στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, 9 στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και 24 στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή όλοι όσοι έχουν καταθέσεις αιτήσεις στο εν λόγο πρόγραμμα και φυσικά οι χιλιάδες που θα μείνουν εκτός έχουν το βλέμμα στραμμένο στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί και για τον επιπλέον λόγο ότι θα αφορά σχεδόν σε τριπλάσιο αριθμό θέσεων, δηλαδή σε 28.000 θέσεις, ήτοι κατά 18.000 περισσότερες θέσεις από αυτό που ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στο ερώτημά μας ο κ. Κοκοβές, τα οριστικά αποτελέσματα για το τρέχον πρόγραμμα (145 θέσεων) θα αναρτηθούν μετά τον έλεγχο των ενστάσεων και αναμένονται μέσα στο μήνα. Μετά την ανάρτησή τους, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στις θέσεις εργασίας με την υπογραφή πεντάμηνων συμβάσεων.

Τα εν λόγω προγράμματα βέβαια έχουν πολλάκις και ορθώς χαρακτηριστεί ως ασπιρίνες, που σε καμία περίπτωση δε μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ή να αποτελέσουν την λύση της υψηλότατης ανεργίας. Την ίδια στιγμή όμως όσοι σπεύδουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να βγουν από την μακροχρόνια ανεργία και την οικονομική ανέχεια, δείχνουν ξεκάθαρα ότι ελλείψει άλλου «πιο ισχυρού φαρμάκου» ο καθένας θα συνωστίζονταν σε έναν κατάλογο μακρύ, προσμένοντας έστω και την προσωρινή ανακούφιση από την ασπιρίνη…

ΗΧΩ της Άρτας

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...