Άντε και καλά… στέφανα τώρα!


ΑΡΤΑ: Άντε και καλά… στέφανα τώρα!

 Άντε και καλά… στέφανα τώρα!

 

Ο συνδυασμός «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ» για μια ακόμη φορά, δεκανίκι στην δημοτική αρχή…

•Χωρίς ν’ αλλάξει τίποτα ψήφισε το σχέδιο προϋπολογισμού, που πέντε μέρες νωρίτερα είχε καταψηφίσει!

Όπως ακριβώς τα είχαμε περιγράψει… Στήριξη διά της απουσίας απ’ την μια και συμφωνία κορυφής απ’ την άλλη. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχει το… δεκανίκι που απέκτησε, για μια ακόμη φορά, η δημοτική αρχή του Γ. Παπαλέξη, ο οποίος μετά το όλο θέατρο σκιών που παρακολουθήσαμε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να εμφανιστεί ως ισχυρός, ιδιότητα όμως, που και ο ίδιος δεν φάνηκε να αποδέχεται για τον εαυτό του.

Προαναγγελθείσες οι απουσίες. Αλέξανδρος Μάνος, του συνδυασμού «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ». Ήταν απασχολημένος εκτός Άρτας. Νικόλαος Κέφης του ίδιου συνδυασμού, γιατί είχε γενική συνέλευση ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κορφοβουνίου, η οποία όμως δεν είχε απαρτία, με ότι σημαίνει αυτό. Κώστας Παπαμιχαήλ, απ’ τον συνδυασμό του Γ. Παπαλέξη. Απ’ την ελάσσονα μειοψηφία. Χριστόφορος Ξυλογιάννης και Κώστας Σορδής, της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων… Χρήστος Παπάζογλου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ», έπρεπε να βρίσκεται στα Γιάννενα. Και Κώστας Παπαϊωάννου, επικεφαλής της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», που κι αυτού είχε προαναγγελθεί η απουσία.

Οριακή λοιπόν η απαρτία, άρα και με την ελάχιστη ενίσχυση που θα έπαιρνε (συμφωνημένη από πρίν, σε επίπεδο κορυφής) η δημοτική αρχή, απ’ τον συνδυασμό «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ», θα ήταν εξασφαλισμένη η ψήφιση του προϋπολογισμού, για να μπορέσουν να συνεχίσουν, με το ίδιο μοτίβο να διοικούν το Δήμο Αρταίων, ο δήμαρχος Γ. Παπαλέξης και οι συνεργάτες του.

Βέβαια έπρεπε, να βρεθεί και η αλλαγή, που έγινε για να δικαιολογήσει, ο συνδυασμός του Κώστα Πατήλα, την κωλοτούμπα… Βρέθηκε. Να ομογενοποιηθούν τα έξοδα για τον ηλεκτροφωτισμό, να δοθεί ένα ποσό κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για το Νομικό Πρόσωπο και το σημαντικότερο. Να ομογενοποιηθούν τα έξοδα για την γραφική ύλη!

Τις δέχτηκε τις προτάσεις αυτές ο δήμαρχος Γ. Παπαλέξης, για να ψηφιστεί με οριακή πλειοψηφία ο προϋπολογισμός, αλλά είναι σίγουρο πως αυτά τα σημεία του προϋπολογισμού, θα είναι τα πρώτα που θα έρθουν για αναμόρφωση, στις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε η δημοτική σύμβουλος Τασούλα Σίμου.

Όλα ήταν συμφωνημένα και γνωστά… Φαινόταν αυτό αν παρατηρούσε την άνεση με την οποία κινούνταν ο δήμαρχος Γ. Παπαλέξης και ανέμενε την ώρα, να περάσει στην αντεπίθεση και να φανεί ισχυρός, σε μια προσπάθεια να πείσει και τον εαυτό του, ότι μπορεί να είναι και τέτοιος. Για «να δέσει το γλυκό» χρειάστηκε και ένας δεκάρικος απ’ τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Τράμπα, που έκανε λόγο για δημιουργική αντιπολίτευση και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους του δημάρχου Γ. Παπαλέξη.

Τελικά, αντιστάθηκαν και δεν αποτέλεσαν μέρος της συμφωνίας κορυφής, η οποία προέβλεπε απουσίες και… κωλοτούμπες, η Τασούλα Σίμου του συνδυασμού «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ». Απ’ τον ίδιο συνδυασμό, σταθερός στην άποψή του έμεινε και ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Γόγολος. Επίσης έμειναν σταθεροί στην άποψη που εξέφρασαν και στην προηγούμενη συνεδρίαση οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Θόδωρος Γκούβας, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιάννης Νικολάου και Φώτης Φώτης, ο οποίος με παρέμβασή του, απάντησε, στην πρόκληση που δέχτηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, απ’ τον δήμαρχο Γ. Παπαλέξη.

Η Γνώμη


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου