Banner Πανω
 
 
 

karampikas_hliasΑΡΤΑ: Ο «κύβος ερρίφθη» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Ο «κύβος ερρίφθη» στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

 

karampikas_hliasΜε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και τον Ηλία Καραμπίκα

στο Δήμο Αρταίων

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αρταίων, την Παρασκευή 29/11 και ώρα 6:30 μ.μ., στο Ξενοδοχείο "Κρόνος", που είχε ως θέματα συζήτησης  Πολιτικές εξελίξεις και Αυτοδιοικητικά.

Στη συνέλευση συζητήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Αρταίων και κατατέθηκε η πρόταση –από το μέλος της ΚΕ κ. Λίτσα Κιτσαντά- να τεθεί επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές ο Γραμματέας της Οργάνωσης στην πόλη της Άρτας κ. Ηλίας Καραμπίκας.


Ο κ. Καραμπίκας, έχει συμμετάσχει στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Δήμο Αρταίων με τον συνδυασμό της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ενώ χρημάτισε και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Προστασίας του Αράχθου.

Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της τακτικής του Κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Αρταίων, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της Κ.Ε για τη συγκρότηση ή στήριξη αυτοδιοικητικών σχημάτων με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, ενώ συγχρόνως η αντίθεση στα μνημόνια και στον Καλλικράτη θεωρούνται ως απαραίτητες προϋποθέσεις. Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε η στήριξη στην Άρτα της κίνησης "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ", «η οποία έχει  τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όπως αποδείχθηκε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια» όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε η οργάνωση μετά από πολύωρη συζήτηση, αποφάσισε τα εξής:

«Η πολιτική κατάσταση της χώρας εκτιμάται ως ιδιαίτερα ρευστή και οι εξελίξεις πιθανόν να είναι ραγδαίες, λόγω της εμμονής της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων και την υποταγή της στις εντολές της τρόικας, για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως η αναστολή της απαγόρευσης πλειστηριασμών, η υπερφορολόγηση των ακινήτων, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και οι χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες στον δημόσιο τομέα, η διάλυση των δομών υγείας και του ΕΟΠΥΥ, η επίθεση στον τομέα της υγείας και των δημόσιων αγαθών και τέλος η ανελέητη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Η ανάγκη απαλλαγής της χώρας από αυτή την αδίστακτη μνημονιακή κυβέρνηση, με εκλογές και με λαϊκή ενότητα είναι επιτακτική. Το διαφαινόμενο μεγάλο ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλώνει τις προσδοκίες, αλλά και τις ευθύνες του κόμματος συνολικά, αλλά και του κάθε μέλους ειδικά, στην κατεύθυνση της οργάνωσης της πάλης του λαού για την ανατροπή και την διεκδίκηση μιας άλλης κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας- μιας κυβέρνησης της αριστεράς.

Με συγκεκριμένο προγραμματισμό εκδηλώσεων, εξωστρεφών δράσεων και πρωτοβουλιών, θα κινηθεί η οργάνωση το επόμενο διάστημα, όχι μόνο στην πόλη της Άρτας, αλλά και στις άλλες δημοτικές ενότητες.

Για τους λόγους αυτούς μάλιστα, αλλά και για λόγους καλύτερης λειτουργίας και αποτελεσματικότητας στη δράση της, τηρώντας και τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού, η Οργάνωση αυτή, η οποία αριθμητικά είναι αρκετά μεγάλη, θα διαχωριστεί σε τρεις μικρότερες, μία εκ των οποίων θα είναι στην περιοχή Φιλοθέης - Αγίου Σπυρίδωνα.

Οι οργανώσεις αυτές, θα συγκροτηθούν το αργότερο μέχρι τις 31-1-2014 και θα εκλέξουν και τα συντονιστικά τους όργανα.

Εν τω μεταξύ στις 8 και 9/12 θα γίνουν στην Άρτα και στα γραφεία του κόμματος, οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία θα γίνει στις 20/12.

Τέλος, πολύ διεξοδικά συζητήθηκε και το θέμα της τακτικής του Κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Αρταίων. Με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της Κ.Ε για τη συγκρότηση ή στήριξη αυτοδιοικητικών σχημάτων με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, στηριγμένα σε ένα πρόγραμμα όπου η επιβίωση και ο επαναπροσδιορισμός της Αυτοδιοίκησης πάνω στις αρχές της συλλογικότητας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης των δημοσίων χώρων, των κοινωνικών αγαθών και των δομών αλληλεγγύης και πρόνοιας για τους αδυνάτους, τίθενται ως βασικές αρχές, ενώ συγχρόνως η αντίθεση στα μνημόνια και στον Καλλικράτη ως απαραίτητες προϋποθέσεις, αποφασίστηκε η στήριξη στην Άρτα της κίνησης "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ", η οποία έχει  τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όπως αποδείχθηκε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ο.Μ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί μαζί με όλους τους πολίτες και τις δυνάμεις που συμφωνούν με τις παραπάνω προγραμματικές αρχές ώστε τον Μάιο η μάχη για το Δήμο Αρταίων να είναι νικηφόρα».

ΗΧΩ της Άρτας

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...