Banner Πανω
 
 
 

papasiozos kostas 2011 10os synenteyxi

 

 

 

 

 

Κ. Παπασιώζος: Στις δημοτικές εκλογές εάν μπορώ να προσφέρω

Κ. Παπασιώζος: Στις δημοτικές εκλογές εάν μπορώ να προσφέρω

 

papasiozos kostas 2011 10os synenteyxi«...από την πολιτική οι περισσότεροι φεύγουν χαμένοι, λίγοι είναι οι κερδισμένοι κι αυτό το ξέρουν οι κοινωνίες. Εγώ σήμερα ζω στο χωριό μου, με την οικογένειά μου, έχω φύγει και από τον ΟΤΕ και είμαι αγρότης κατά κύριο επάγγελμα».

Δεν αποκλείει την κάθοδό του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στον Δήμο Αρταίων, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην δήμαρχος, Κώστας Παπασιώζος.

Μιλώντας στον orange fm και στην εκπομπή της Βίκυς Καινούριου, ο Κώστας Παπασιώζος, μιλά για την παρέμβαση που έκανε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας σχετικά με τους ελέγχους στη διακίνηση μανταρινιού –«λειτούργησα περισσότερο ως παραγωγός και όχι σαν πρώην βουλευτής, ή οτιδήποτε άλλο. Η σημερινή ιδιότητα που φέρω είναι αγρότης», λέει ο ίδιος.


Κι όταν η δημοσιογράφος τον ερωτά πως «πριν είκοσι μέρες κάνατε την παρέμβαση στον ΕΛΓΑ, πριν από μία μέρα πηγαίνετε στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής και κάνετε παρέμβαση για το ζήτημα του μανταρινιού, σήμερα μιλάτε για την κατάσταση που υπάρχει τον αγροτικό τομέα, αύριο θα σας δούμε να θέτετε υποψηφιότητα;», ο Κ. Παπασιώζος απαντά ως εξής: «Όλα αυτά έγιναν από αγάπη προς αυτή τη μερίδα των πολιτών που ταλαιπωρείται και που είναι οι αγρότες. Αν βέβαια μια δικιά μου παρέμβαση ερμηνεύεται από τον καθένα όπως τον ενδιαφέρει, αν θα ταρακουνήσει λίγο και την διαδικασία και θα τους ευαισθητοποιήσει να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, δεν το θεωρώ κακό».

Όσο για τη συζήτηση που ακούγεται οτι θα κατέλθει υποψήφιος στον Δήμο Αρταίων λέει:

«Ως προς το σκέλος της ερώτησης, αν δηλαδή θέσω κάπου υποψηφιότητα εγώ έχω μια πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση 25 χρόνια. Πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο μέρος αυτών που ανέλαβα ανταποκρίθηκα. Σε όσα δεν μπόρεσα ζητάω συγνώμη. Τι θα γίνει στο μέλλον, πραγματικά, δεν έχω αποφασίσει. Ακούγονται πολλά, γράφονται πολλά. Εγώ προσωπικά δεν έχω τοποθετηθεί».

Οικονομική αιμορραγία

Όσο για τις παρεμβάσεις του που κυρίως αυτή τη στιγμή έχουν σημείο αναφοράς τον αγροτικό τομέα ο Κ. Παπασιώζος δηλώνει: «Εγώ παρακολουθώ τα πράγματα απ’ έξω. Από τον Απρίλιο του 2012 δεν είμαι βουλευτής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα παλεύω, όποτε και όπου μπορώ για τους αγρότες».

«Μέσα σε ένα χρόνο ο νομός της Άρτας έχει τέτοια οικονομική αιμορραγία που δεν έχει ξαναζήσει άλλη φορά. Και να σας πω πέντε πράγματα που έχουν συμβεί μέσα σε ένα χρόνο» λέει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Κατά τον κ. Παπασιώζο η οικονομική επιδείνωση των αγροτών της περιοχής εστιάζεται στα εξής:

-Πέρσι είχαμε την ακαρπία στα εσπεριδοειδή. Επί οχτώ μήνες ψάχνανε να βρούνε το αίτιο οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι πολιτικοί παράγοντες. Τελικά δεν το βρήκαν το αίτιο που μπορούσαν να στηρίξουν το να ζητηθεί αποζημίωση. Χάθηκε η χρονιά η περσινή.

-Πάμε στις αρχές του 2013. Ξέρουμε ότι το μήνα Μάιο μπορούμε να γνωρίζουμε σε επίπεδο νομού αν υπάρχει ακαρπία ή υπάρχει μεγάλη παραγωγή στην ελιά. Και παρότι η ακαρπία αυτή στον νομό μας αγγίζει το 100%, τι είδαμε; Μια εβδομάδα πριν τη συγκομιδή, πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, είδαμε μεγάλο αριθμό παρεμβάσεων, σε όλα τα επίπεδα του νομού που να λέμε ότι κι εμείς έχουμε ακαρπία. Απαράδεκτο. Δεν κάνεις ενέργειες μια εβδομάδα πριν τη συγκομιδή, με δελτία τύπου στις 7 Σεπτεμβρίου.

-Να πούμε για την ακαρπία ακτινιδίου η οποία άγγιξε το 50%. Και αυτό φάνηκε όταν έγινε η συγκομιδή του προϊόντος. Κάποιοι παραγωγοί οι οποίοι ξέρουν τα κτήματα τους είχαν πει από νωρίς ότι θα έχουμε ακαρπία. Δεν τους άκουγε κανείς.

-Καθυστέρηση του ΦΠΑ. Δεν υπήρξε παρέμβαση. Βλέπουμε ότι έχει επιστραφεί ένα μέρος, δεν έχει ολοκληρωθεί και η ταλαιπωρία των ανθρώπων μέσω των τραπεζών, έκανε κάποιους να μην πάνε να τα πάρουν κιόλας.

-Να πούμε και για το πρόβλημα με την κτηνοτροφία. Το δράμα με τη Δωδώνη,  και να το χρεώσω και στον εαυτό μου, αν θέλετε, πιστεύω ότι προέκυψε περισσότερο από τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι το βλέπαμε με ελαφρά τη καρδία, λέγοντας ας πουληθεί. Σήμερα όμως το δράμα το ζούνε οι κτηνοτρόφοι μας.

Περί γκάλοπ

Στην συζήτηση για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Κώστας Παπασιώζος μιλά ανοιχτά για τις κινήσεις των κομμάτων: «επειδή πιο επίκαιρο τώρα είναι η αυτοδιοίκηση, τα κόμματα προχωράνε δικά τους γκάλοπ να δούνε πρόσωπα που μπορούν να εκλεγούν και να έχουν και ευρύτερη αποδοχή γιατί ξέρουμε ότι τα κόμματα σήμερα δεν θα πάνε με την παλιά τακτική που έδιναν το χρίσμα».

Η απόφασή σας θα κριθεί από το αποτέλεσμα ενός γκάλοπ, είναι η επόμενη ερώτηση: «Όχι. Όμως δεν είμαι και της λογικής, κατεβαίνω ανεξάρτητος γιατί με θέλει ο λαός και προχωράω. Είναι σίγουρο ότι ο καθένας έχει μια πολιτική τοποθέτηση και από εκεί περισσότερο θα πάρει τη δυναμική από αυτό το χώρο αλλά όχι μόνο. Η δυναμική ενός υποψήφιου έρχεται και από άλλους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορεί κάτι να προσφέρεις» απαντά.

Όσο για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει και η ΝΔ, λέει: «Με την πρακτική που χειρίστηκε το κόμμα μου τις τελευταίες εκλογές, με τους υποψηφίους να είναι οι περισσότεροι από μια περιοχή προκειμένου να αποδυναμωθεί η δικιά μου εκλογή, δοξάζω το θεό που δεν βρίσκομαι σήμερα στο κοινοβούλιο. Γιατί πραγματικά ήταν δύσκολο να ξεφύγω από τις αρχές μου και από τους ανθρώπους που υπηρέτησα και υπηρετούσα. Είναι τελικά θετικό που δεν βρίσκομαι στη βουλή».

«Εάν βρισκόσασταν θα είχατε φύγει ήδη;» ερωτάται: «Δεν θα είχα φύγει αλλά θα αντιδρούσα στα πράγματα που γίνονται τόσο εύκολα εις βάρος αδύναμων ανθρώπων», απαντά ο Κ. Παπασιώζος.

Υποψηφιότητες

Όσο για το πότε θα πάρει τις αποφάσεις του, ο κ. Παπασιώζος σημειώνει τα εξής: «Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσει και η πολιτεία κάποια πράγματα και μετά θα δούμε. Γιατί όπως ξέρετε, εφόσον μιλάμε για την αυτοδιοίκηση, προαναγγέλλουν αλλαγή εκλογικού νόμου. Μιλάω για την αυτοδιοίκηση γιατί μέχρι και σήμερα δέχομαι τηλεφωνήματα από συμπολίτες ότι μάθανε ότι είμαι υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Αρταίων. Εγώ δεν έχω αποφασίσει κάτι. Θα αποφασίσω όταν κρίνω ότι μπορώ να βοηθήσω. Εάν δω ότι δεν μπορώ να συμβάλλω στη λύση προβλημάτων, δεν έχει νόημα η υποψηφιότητα μου. Έχω εξαντλήσει όλα αυτά τα χρόνια όλα αυτά τα αξιώματα. Δεν πασχίζω για αξίωμα. Εξ άλλου από την πολιτική οι περισσότεροι φεύγουν χαμένοι, λίγοι είναι οι κερδισμένοι κι αυτό το ξέρουν οι κοινωνίες. Εγώ προσωπικά σήμερα ζω στο χωριό μου, με την οικογένειά μου, σας είπα ότι έχω φύγει και από την υπηρεσία του ΟΤΕ και είμαι αγρότης κατά κύριο επάγγελμα».

ΗΧΩ της Αρτας


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...