Banner Πανω
 
 
 

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ. Η υποψηφιότητα του Νίκου Καλαντζή


ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ. Η υποψηφιότητα του Νίκου Καλαντζή

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ. Η υποψηφιότητα του Νίκου Καλαντζή

 

Η αγωνία για το καλύτερο, κατέστησε

και πιο εύκολη την διαδικασία

αναζήτησης του ανθρώπου,

που θα ηγούνταν της προσπάθειας…

Ο συνομιλητής μας, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, στην γειτονική Φιλιππιάδα, αλλά και σ’ όλο το εύρος του Δήμου Ζηρού, μας περιέγραψε κατά τον καλύτερο τρόπο, την προσπάθεια που έγινε και προέκυψε η διαδικασία συγκρότησης του συνδυασμού, του οποίου ηγείται ο μηχανικός Νίκος Καλαντζής…

Νέοι άνθρωποι, οι οποίοι με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, αλλά και με την επαγγελματική τους αποκατάσταση, είχαν χρέος να αναζητούν το καλύτερο μέλλον του τόπου τους… Είχαν την διάθεση, συχνά να συζητούν για το πώς θα προκύψει αυτό… Δεν είχαν στην σκέψη τους, τις αντιπαλότητες, που είχαν αναπτυχθεί στο παρελθόν και είχαν καταστήσει το Δήμο Φιλιππιάδας, ως το… θέατρο των ανταγωνισμών, που μπορεί να ήταν και μοναδικό για όλη την Ελλάδα και για το λόγο αυτό άλλωστε, συχνά πυκνά, τα μεγάλα κανάλια επέλεγαν τον συγκεκριμένο Δήμο, για ζωντανές συνδέσεις, αφού υπήρχε θέμα…

Οι συγκεκριμένοι νέοι, που προωθούσαν και άνοιγαν τις συζητήσεις αυτές, δεν είχαν βάλει ποτέ στο μυαλό τους, να είναι απέναντι στο νυν δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση, γιατί την αγωνία τους, αλλά και όλη την προσπάθειά τους, δεν την είχαν στηρίξει στην αναζήτηση αντιπάλων, αλλά στο πως θα δημιουργούσαν, την υποδομή για τη νέα εποχή, που είναι επιβεβλημένο -κατ’ αυτούς- να προκύψει για την Φιλιππιάδα, το Θεσπρωτικό και όλα τα χωριά του Δήμου Ζηρού.

Η αγωνία για το καλύτερο, κατέστησε και πιο εύκολη την διαδικασία αναζήτησης του ανθρώπου, που θα ηγούνταν της προσπάθειας. Στις συζητήσεις που ακολούθησαν, έδειξε την ηγετική του ικανότητα, ο μηχανικός Νίκος Καλαντζής, ο οποίος στην συνέχεια, έμελε να αποδεχτεί την πρόταση της ομάδας των νέων ανθρώπων, να ηγηθεί ενός συνδυασμού, με βασικό σημείο αναφοράς, το πώς θα δημιουργήσει το καλύτερο μέλλον για τον τόπο, πέραν των άγονων αντιπαραθέσεων, που δεν είχαν να προσφέρουν και δεν οικοδόμησαν τίποτα, μέχρι τώρα.

Η προσπάθεια και οι πρωτοβουλίες των νέων ανθρώπων, ήταν λογικό να γοητεύσουν και τους μεγαλύτερους, που σχεδόν είχαν… μπουχτίσει, με τις άγονες αντιπαραθέσεις και σκέφτηκαν, μήπως ήρθε η ώρα οι νεώτεροι, να δείξουν τον δρόμο, που οι παλιότεροι είχαν χάσει ή μάλλον είχαν χαραμίσει τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η μορφοποίηση των σκέψεων…

Ο μηχανικός Νίκος Καλαντζής, έχει αποδεχτεί την τιμητική πρόταση και ήδη εργάζεται σκληρά, για να δημιουργηθεί ο συνδυασμός και να δώσει νικηφόρα την μάχη των δημοτικών εκλογών του επόμενου Μαΐου.

Όμως ο ίδιος παραμένει πιστός στην φιλοσοφία της πρωτοβουλίας. Να προκύψει το καλύτερο, μέσα από διαδικασίες σύνθεσης και όχι απ’ την διαδικασία αντιπαράθεσης, η οποία ποτέ δεν έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μαζί με τους συνεργάτες του, αυτούς που ήδη αποτελούν τον κορμό του συνδυασμού του, επεξεργάζονται προτάσεις για το Δήμο, οι οποίες δεν αφορούν στα καθημερινά, χωρίς αυτά να παραβλέπονται. Αλλά βασικά στο πως θα δρομολογηθούν, οι διαδικασίες, που θα βάλουν σε πρώτο πλάνο το μεγάλο στοίχημα. Αυτό της νέας πορείας του τόπου, μέσα βέβαια απ’ τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν… Πιο απλά ο στόχος της πρωτοβουλίας των νέων ανθρώπων, των οποίων ηγείται ο μηχανικός Νίκος Καλαντζής, είναι η καθημερινότητα να αποκτήσει κοινό βηματισμό με την προοπτική…

Να προχωρήσουν παράλληλα δηλαδή, οι πρωτοβουλίες της αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων, με την δημιουργία των υποδομών, για την ανάπτυξη που είναι το ζητούμενο…

Η κριτική…

Όπως μας επισημαίνουν συνομιλητές μας απ’ την Φιλιππιάδα και το Θεσπρωτικό, που συμμετέχουν στην προσπάθεια, το ότι δεν τάσσονται υπέρ των άγονων αντιπαραθέσεων, δεν σημαίνει ότι δεν ασκούν και δεν πρέπει να ασκούν κριτική, σε όσους μέχρι τώρα διαχειρίστηκαν την τύχη του τόπου.

Και όπως είναι λογικό, το βάρος της κριτικής, είναι αναπόφευκτο να πέσει στην παρούσα δημοτική αρχή και το δήμαρχο Δ. Γιολδάση. Λένε χαρακτηριστικά, πως τα τελευταία χρόνια και ειδικά με την εφαρμογή του Καλλικράτη, στον διευρυμένο Δήμο Ζηρού, δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Και κάποιοι για να δώσουν έμφαση, επισημαίνουν, πως ότι λειτουργεί, λειτουργεί στην τύχη.

Στις συζητήσεις, που κάναμε με τους συνεργάτες, αλλά και υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Νίκου Καλαντζή, αποδίδουν το νυν δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση, δημοσιοσχετίστικη λειτουργία, η οποία είναι η βάση της πελατειακής σχέσης, που ποτέ δεν ήταν υπέρ της φιλοσοφίας της αυτοδιοίκησης. Αυτή είναι μια παράμετρος, την οποία δεν θέλουν να συναντήσουν μπροστά τους και σε καμία περίπτωση, οι ίδιοι, όπως και ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Καλαντζής, να λειτουργήσουν με τον τρόπο αυτό.

Αισιοδοξία…

Είναι πάρα πολλοί οι νέοι της Φιλιππιάδας και του Θεσπρωτικού, όπως και των χωριών, που μετέχουν στην προσπάθεια και θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του μηχανικού Νίκου Καλαντζή. Και όπως είναι λογικό, έχουν τον ενθουσιασμό, αλλά και την διάθεση να κάνουν θέμα της καθημερινής τους επικοινωνίας, την προοπτική του τόπου, αλλά και τις επικείμενες εκλογές. Η αισιοδοξία είναι δεδομένη. Καθημερινά, μιλούν για ανθρώπους που προσέρχονται στην συζήτηση μαζί τους, με καλή πρόθεση, αλλά και διάθεση να εργαστούν και να γίνουν -κι αυτοί- οι κήρυκες της νέας πρωτοβουλίας, οι κήρυκες της αλλαγής σελίδας, στο εν λόγω Δήμο. Και οι αναφορές που κάνουν σε ονόματα και παράγοντες του τόπου, δημιουργούν ενθουσιασμό, που είναι αναγκαίος, για το ξεκίνημα και μπορεί να στεριώσει την πρωτοβουλία, για να οδηγηθεί στο επιζητούμενο αποτέλεσμα.

Η Γνώμη


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...