nosokomeio artas


ΑΡΤΑ: Δικαιολογητικά για διαθεσιμότητες ζητά η 6η ΔΥΠΕ

Δικαιολογητικά για διαθεσιμότητες ζητά η 6η ΔΥΠΕ

 

nosokomeio artasΜε απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι

 

Αναλαμβάνει καθήκοντα ο Νίκος Κατσακιώρης

Στο πόδι βρίσκονται και σήμερα οι εργαζόμενοι στο χώρο του νοσοκομείου Άρτας μετά την απαίτηση για κατάθεση ονομάτων όλων των εργαζομένων οδηγών του νοσοκομείου από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια καθώς και τα δικαιολογητικά όσων για διάφορους λόγους (πολυτεκνικότητα ή υγείας) εξαιρούνται από το πλαίσιο περί διαθεσιμοτήτων. Την ίδια στιγμή η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε καμία περαιτέρω ενημέρωση ενώ από χθες παύτηκε από τη θέση Διοικητή ο Γιώργος Λάμπρος και με σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υγείας αναλαμβάνει καθήκοντα ο νέος Νίκος Κατσακιώρης.


Τα στοιχεία των εργαζομένων που βλέπουν πλέον κατάματα την διαθεσιμότητα, κάτι που όπως οι εργαζόμενοι τονίζουν ισοδυναμεί με απόλυση, δεν παραδόθηκαν χθες στην 6η Υγειονομική Διοικητική Περιφέρεια η οποία τα έκανε απαιτητά μέχρι τις 10 το πρωί, καθότι απείργησε το σύνολο των εργαζομένων Διοικητικών υπαλλήλων του νοσηλευτικού ιδρύματος και όλο το αντίστοιχο προσωπικό στην αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού.

Αντιθέτως με τη συμμετοχή στην χθεσινή πανελλαδική απεργία για τις δομές της Άρτας να καταγράφεται σε κάθε χώρο ιατρών και λοιπών εργαζομένων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, απεργοί και προσωπικό ασφάλειας συγκεντρώθηκε χθες από το πρωί έξω από το γραφείο του Διοικητή περιμένοντας την είσοδό του για να ζητήσουν εξηγήσεις αναφορικά με τους ονομαστικούς καταλόγους και τα δικαιολογητικά που απαιτούσε από την προηγούμενη μέρα το μεσημέρι η 6η ΔΥΠΕ.

Δεν ξέρω αν είμαι διοικητής…

Περί τις 10:40 το πρωί ο Γιώργος Λάμπρος έφτασε στο γραφείο του, έχοντας εξ αρχής δηλώσει κατά την είσοδό του στο Σύλλογο εργαζομένων και το λοιπό συγκεντρωμένο προσωπικό «Σταθείτε γιατί εγώ δεν ξέρω αν είμαι ακόμη διοικητής…», ενώ στη συνέχεια επεδίωξε επικοινωνία και ενημέρωση από την Διοικητική Περιφέρεια και το υπουργείο, όμως… εις μάτην.

Δεν πρόλαβε να πάρει την κατηφόρα ο ήλιος, εκεί γύρω στη 1:30 το μεσημέρι ήρθε το σχετικό έγγραφο από την 6η ΔΥΠΕ που αφορούσε παύση και ανάληψη, ήτοι: Παύση του μέχρι τότε διοικητή Γ. Λάμπρου και ανάληψη για το νέο διοικητή Νικόλαο Κατσακιώρη. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε σε επικοινωνία με τον κ. Λάμπρο, ο οποίος ωστόσο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα γίνει η διαδικασία παράδοσης στο νέο διοικητή, εκτίμησε πάντως ότι θα γίνει σύντομα. Παράλληλα στην ερώτησή μας για το θέμα των αναζητήσεων στοιχείων πλέον ονομαστικά για οδηγούς του νοσοκομείου Άρτας και ποια τελικά είναι η κατεύθυνση για το νοσοκομείο και τα κέντρα Υγείας του νομού, δήλωσε άγνοια, εξηγώντας ότι δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση ούτε από το υπουργείο, ούτε από την ΔΥΠΕ, παρά μόνο το αίτημα για κατάθεση όλων των στοιχείων.

Κινητοποιήσεις πρωί και απόγευμα

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις σήμερα με συγκέντρωση από τοις 7 το πρωί στον χώρο του νοσοκομείου και ακολούθως συγκέντρωση και συλλαλητήριο σήμερα στις 7 το απόγευμα στο κέντρο της πόλης ξεκινώντας από το ύψος της πλατείας Κιλκίς. Όπως μετέφερε χθες αργά το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Λεωνίδας Γεωργούσης, «Αυτό που από την περασμένη Παρασκευή τονίζαμε με βάση και τις πληροφορίες που υπήρχαν και είχαν δημοσιευτεί χωρίς διάψευση, συνέβη χθες το μεσημέρι καθότι ζητήθηκαν όλα τα στοιχεία ονομαστικά για τους οδηγούς του νοσοκομείου, καθώς και να υπάρχουν δικαιολογητικά για περιπτώσεις που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις από την διαθεσιμότητα, όπως ζητήματα 67% αναπηρίας, ή πολύτεκνοι κλπ. Η αρχή γίνεται από τους οδηγούς ασθενοφόρων στο νοσοκομείο. Υπάρχει η πληροφορία ότι από τη Δευτέρα μπαίνουν στο χορό τα Κέντρα Υγείας του νομού και έπεται συνέχεια…», προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για το νοσοκομείο και τη δημόσια υγεία στο νομό, καλώντας όμως σ’ αυτό τον αγώνα και όλους τους φορείς και τους πολίτες γιατί το αγαθό της υγείας αφορά όλους.

Μετά τις εξελίξεις αυτές ο Σύλλογος χθες το μεσημέρι εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα έφτασε και στο δικό μας Νοσοκομείο, το έγγραφο της ονομαστικής καταγραφής των υπαλλήλων που υπηρετούν σε θέσεις ΔΕ Οδηγών Ασθενοφόρων, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και ΔΕ Τεχνικών (με ειδικότητα Οδηγού).

Ζητείται πλέον η ονομαστική καταγραφή των συναδέλφων που υπηρετούν σε αυτές τις θέσεις καθώς και ένα σύνολο στοιχείων που αφορούν στην υπηρεσιακή τους κατάσταση. Ζητείται επιπλέον και να προσδιοριστεί αν κάποιοι από αυτούς εξαιρούνται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 125 του Ν.4199/13,  δηλαδή του νόμου της διαθεσιμότητας με κατάργηση όλου του κλάδου (κενών θέσεων και καλυμμένων, αφορά μόνο στους κλάδους ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ και ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ).

Αυτό δείχνει ότι άμεσα θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση που θα καταργεί τους συγκεκριμένους κλάδους και θα οδηγεί στην διαθεσιμότητα-απόλυση συναδέλφους μας.

Ο κλάδος των οδηγών και των πληρωμάτων ασθενοφόρων θα είναι η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι, υπηρεσίες και τμήματα των Νοσοκομείων.  Κλάδος - κλάδος, κομμάτι - κομμάτι, οι υγειονομικοί και οι υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων μπαίνουν στο σφαγείο συγκυβέρνησης - ΕΕ-ΔΝΤ.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Κανένας συνάδελφος μας να μην απολυθεί. Κανένας συνάδελφος μας να μην διατεθεί. Κανένας συνάδελφος μας να μην είναι μόνος του.

Σε αυτές τις πολιτικές θα μας βρουν όλους απέναντι τους.

Όλοι σήμερα Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013, στις 7:30 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Όλοι σήμερα Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013, στις 7:00 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο στην πλατεία Κιλκίς»

Και ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Ψήφισμα συμπαράστασης στους Εργαζόμενους στο ΓΝΑ και τα Κ.Υ. εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Άρτας στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικα απαξιώνουν την Παιδεία και την Υγεία, τις μετατρέπουν από αγαθά σε εμπορεύματα, κάνουν όλο και πιο δύσκολη την πρόσβαση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας σ’ αυτά οξύνοντας τις κοινωνικές αντιθέσεις.

Ο νέος προϋπολογισμός, συνεπής στην εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας και της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, προβλέπει περαιτέρω μειώσεις στην Παιδεία, την Υγεία και την φαρμακευτική δαπάνη.

Η τραγική έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, οι τεράστιες ελλείψεις σε νοσοκομειακά υλικά, το επικείμενο κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων, η υπονόμευση των δομών ψυχικής υγείας, οι επερχόμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις στην Υγεία, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα και έχουν τραγικές επιπτώσεις στην υγεία του λαού.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αφουγκράζεται τις κοινωνικές-λαϊκές ανάγκες αλλά συνεχίζει τον κατήφορο της εφαρμογής της αυταρχικής, αντιλαϊκής πολιτικής της.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών  Άρτας στηρίζει το δίκαιο αγώνα σας για μια δημόσια Υγεία στην υπηρεσία του λαού και είναι αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στους χώρους της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Διοίκησης.

Ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  - Ή ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ»

ΗΧΩ της Άρτας


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου