Banner Πανω
 
 
 

nosokomeio artas

 

 

 

 

 

Ερώτηση για το Νοσοκομείο Άρτας του Τέρενς Κουίκ

Ερώτηση για το Νοσοκομείο Άρτας του Τέρενς Κουίκ

 

nosokomeio artas«Συνιστώ στον Άδωνη Γεωργιάδη να πάει στην Άρτα και να δει πως του καταρρέει ένα Νοσοκομείο»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, για το νοσοκομείο Άρτας που οδηγείται στην πλήρη κατάρρευση και απαξίωση.


Για το θέμα αυτό, έκανε την εξής δήλωση:

«Για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άρτας, αναγκάζονται να κάνουν περιορισμένες μεν, αλλά προειδοποιητικές κινητοποιήσεις, καθώς βλέπουν το νοσοκομείο του; να έχει πάρει τον δρόμο της οριστικής κατάρρευσης.

Το Νοσοκομείο Άρτας επιστρέφει 20 χρόνια πίσω και μαζί του όλο το Σύστημα Υγείας στο Νομό. Και γυρίζει επί των ημερών Υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη. Του συνιστώ να πάει ο ίδιος ο Υπουργός στην Άρτα. Να δει τα αποτελέσματα της μνημονιακής ψύχωσης και λατρείας που έχει. Να δει πώς θα τον καταγράψει η ιστορία.

Και του συνιστώ να διαβάσει με πολύ προσοχή την ΕΡΩΤΗΣΗ που κατέθεσα και όπου περιγράφονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ της πολιτικής του σε βάρος του Νοσοκομείου Άρτας.

Με το γύρισμα του χρόνου, το συγκεκριμένο Νοσοκομείο θα έχει μετατραπεί σε ένα κτηριακό κουφάρι, με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό να είναι ανήμποροι να αποδώσουν τις προβλεπόμενες Υπηρεσίες Υγείας.

Εγώ προσωπικά το επισκέφθηκα πριν λίγες μέρες, μαζί με τον ΑΝΕΛ Πολιτευτή Άρτας Αντώνη Βασιλείου, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου του Κινήματος Κώστα Ευθυμίου και μέλη της Συντονιστικής μας Επιτροπής. Μίλησα και με Διοίκηση και με εργαζόμενους. Έχω πλήρη εικόνα της δραματικής κατάστασης που υπάρχει στην Άρτα και στην Υγεία γενικότερα, με την μνημονιακή ευθύνη ενός Υπουργού του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέα Λοβέρδου) και δύο της ΝΔ (Ανδρέα Λυκουρέντζου και Άδωνη Γεωργιάδη)».

Η Ερώτηση/////////

Η Ερώτηση που κατέθεσε ο Τέρενς Κουίκ, στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη με θέμα «Νοσοκομείο Άρτας και η επιστροφή 20 χρόνια πίσω, του Συστήματος Υγείας στο Νομό», έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το νοσοκομείο Άρτας έχει στη δύναμή του τρία Κέντρα Υγείας στα ορεινά του νομού καθώς και το υπερσύγχρονο Κέντρο φυσικής αποκατάστασης το οποίο εγκαινιάστηκε το 2008 και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ μέχρι σήμερα λόγω έλλειψης ειδικών γιατρών αλλά και φυσικοθεραπευτών.

Το νοσοκομείο καθώς και τα ΚΥ λόγω της γεωγραφικής τους θέσης  εξυπηρετούν πλέον του νομού της Άρτας μέρος των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων καθώς και τα ορεινά χωριά του νομού Τρικάλων απευθύνεται δηλαδή σε πληθυσμό περίπου 120000 ανθρώπων.

Έχει ποσοστό πληρότητας περίπου 85 - 90% ενώ υπάρχουν κλινικές του που έχουν πληρότητα άνω του 180%. Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά με όλες του τις κλινικές με μέσο ορό επισκεψιμότητας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών τους 120 ασθενείς ανά ημέρα.

Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Άρτας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αντώνης Βασιλείου, παρόλο αυτά τα δεδομένα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

1. Για το μήνα Δεκέμβριο δεν δύναται να καταστήσει πρόγραμμα εφημέρευσης σε βασικά τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου.

2. Το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου ΔΕΝ θα εφημερεύει για 10 ημέρες μέσα στις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τη στιγμή μάλιστα που είναι αυξημένη η κίνηση οχημάτων στην Ιόνια Οδό που διέρχεται από τη πόλη της Άρτας.

3. Όταν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία βάζουν λουκέτο η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου βρίσκεται εκτός λειτουργίας μιας και δε μπορεί να καταρτιστεί πρόγραμμα εφημέρευσης και οι ασθενείς εισάγονται σε αλλά νοσοκομεία(Γιάννενα, Πάτρα, Αθήνα).

4. Η αιμοδοσία του νοσοκομείου όπως και το αιματολογικό - βιοχημικό τμήμα έχουν τεράστια έλλειψη γιατρών και δε μπορούν να εφημερεύουν καθημερινά. Το νοσοκομείου έχει ουρολογική κλινική με ΕΝΑΝ ειδικευμένο γιατρό.

5. Κύριες κλινικές του νοσοκομείου όπως χειρουργική-παθολογική-ορθοπεδική-πνευμονολογική καλύπτονται με εφημερίες μεικτές ή και ετοιμότητας.

6. Τα Κέντρα Υγείας του νομού υπολειτουργούν (ΚΥ Αγνάντων 6 εφημερίες το μήνα) λόγω έλλειψης γιατρών αλλά και πληρωμάτων ασθενοφόρων(ΚΥ Καλεντίνης 1 οδηγός). Η εφημέρευση των ΚΥ γίνεται συχνά από έναν γιατρό αγροτικό και όταν χρειάζεται να διακομίσει περιστατικό κλείνει το ΚΥ.

7. Στο νοσοκομείο υπηρετούν 3 αναισθησιολόγοι που αδυνατούν να καλύψουν το μηνά σε εφημέρευση και συνεπικουρούν την εφημερία γιατροί από το νοσοκομείο Φιλιατών και Ιωαννίνων.

8. Οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα είναι τακτικές, λείπουν ορθοπεδικά υλικά και δε μπορούν να γίνουν τακτικά χειρουργεία.

9. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου για το 2014 είναι 9 εκατ. ευρώ όταν για το 2009 ήταν 22 εκατ. με την αύξηση στη λειτουργία του να κυμαίνεται περίπου στο 40%. Επίσης η χρηματοδότηση του νοσοκομείου σε σχέση με άλλα νοσοκομεία της ίδιας ή και μικρότερης δυναμικότητας είναι αρκετά μειωμένη.

10. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πληρώνονται μέρος των εφημεριών τους καθώς και των νυχτερινών και αργιών από τον Φεβρουάριο του 2012 υπάρχουν βέβαια οφειλές από το 2008-2009.

11. Σύμφωνα με δημοσιεύματα (που δεν διαψεύστηκαν ποτέ) το νοσοκομείο της Άρτας και τα ΚΥ του νομού βρίσκονται στη πρώτη θέση διάθεσης προσωπικού στην 6 ΥΠΕ τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ήδη στο νοσοκομείο.

Και εν κατακλείδι κ. Υπουργέ, μιλάμε για ένα νοσοκομείο που καλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών που εισάγονται, ακόμα και βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών περιπτώσεων.

Και για ένα νοσοκομείο που καλύπτει περιστατικά όχι μόνο από το νομό Άρτας, αλλά και από Λευκάδα, Πρέβεζα, Τα ορεινά της Δυτικής Ευρυτανίας και αρκετές φορές τα Βόρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

Κατόπιν αυτών, σας ερωτώ:

1. Πώς απαντάτε σε ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ στα 11 σοβαρότατα ζητήματα που σας θέτω στην Ερώτησή μου;

2. Είναι αλήθεια ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου Άρτας, την ώρα που έχει τεράστιες ελλείψεις, το ετοιμάζετε να μπει σε κινητικότητα, που σημαίνει απολύσεις στο άμεσο μέλλον;».

ΗΧΩ της Άρτας


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...