tsobolas_konstantinos






ΑΡΤΑ: Κώστας Τσοβόλας

Κώστας Τσοβόλας

 

tsobolas_konstantinos«Με τον γιο του πρώην υπουργού, «φλερτάρουν» τα τοπικά στελέχη Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε εκτενές αφιέρωμα στον γιατρό Κώστα Τσοβόλα, γιο του Δημήτρη Τσοβόλα η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Έζησε τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας με ιδιαίτερη ένταση, καθώς μεγάλωσε δίπλα σε έναν εκ των βασικών πρωταγωνιστών των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, που βρέθηκε στα τέλη του ‘80 και στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990 στην πρώτη γραμμή της δίκης Κοσκωτά, ενώ ίδρυσε στη συνέχεια πολιτικό κόμμα, του οποίου εξελέγη αρχηγός. Ο λόγος για τον γιο του Δημήτρη Τσοβόλα, Κωνσταντίνο, ο οποίος έστρεψε από μικρός το ενδιαφέρον του σε άλλες επαγγελματικές ατραπούς, αν και το τελευταίο διάστημα ορισμένοι από τον τόπο καταγωγής του επιχειρούν να τον ενεργοποιήσουν πολιτικά, σημειώνεται στο κείμενο της εφημερίδας.

 

Σήμερα, ο 41 χρόνος Κωνσταντίνος Τσοβόλας είναι ένας πετυχημένος καρδιολόγος, που συγκαταλέγεται στο επιστημονικό προσωπικό του γνωστού Νοσοκομείου Metropolitan, στον Πειραιά, ενώ έχει δικό του ιατρείο στους Αμπελόκηπους, έχοντας μειώσει τον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών του λόγω κρίσης.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1998, οπότε ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην επιστήμη του Ιπποκράτη. Αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου σε ιατρείο της Θάσου, εργάστηκε ως ειδικευόμενος γιατρός Καρδιολογίας στο Κιλκίς και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στο ΝΙΜΤΣ, στην Αθήνα. Ωστόσο, ο ίδιος ήθελε το κάτι παραπάνω, γι’ αυτό μετεκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Κληρονομικών Καρδιακών Παθήσεων του University College London Hospital (UCLH) από το 2009 μέχρι το 2010, με υποτροφία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας. Παράλληλα, ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και καθηγητή Ιατρικής, Δημήτρη Κρεμαστινό. Μέχρι να καταλήξει στο Metropolitan, ο κ. Τσοβόλας είχε εργαστεί σε μια σειρά από νοσοκομεία και κλινικές, όπου απέκτησε πλούσια εμπειρία. Παλαιότερα, είχε διατελέσει υπεύθυνος καρδιολόγος στη γενική κλινική «Γαληνός» και είχε εργαστεί στο ιδιωτικό μαιευτήριο «Ρέα», στην Αθήνα. Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι πρόσφατα εκπαιδεύτηκε στο πεδίο της μαγνητικής τομογραφίας της καρδιάς στο διαγνωστικό εργαστήριο της Ευρωκλινικής Αθηνών.

«Είναι ένας ολοκληρωμένος επιστήμονας, γι’ αυτό και σε όποιο ιδιωτικό νοσοκομείο απευθυνθεί για εργασία θα του ανοίξουν τις πόρτες τους», αναφέρει άνθρωπος που τον γνωρίζει καλά και επισημαίνει την περηφάνια και την ικανοποίηση του πατέρα του για τη διαδρομή του γιου του. «Όπου βρεθεί κι όπου  που σταθεί ο πρώην υπουργός θα μιλήσει για τον Κωνσταντίνο και όχι άδικα, καθώς συγκαταλέγεται στους αξιόλογους νέους καρδιολόγους της Αθήνας, με σημαντικό επιστημονικό υπόβαθρο».

-ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ. Ο Τσοβόλας jr επιλέγει να παρακολουθεί από κοντά ή να συμμετέχει σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια κάθε χρόνο, που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Το ίδιο κάνει και εντός των συνόρων, όπως το περασμένο έτος, όταν διοργανώθηκε οργανώθηκε στην ιδιαίτερη του πατρίδα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αρτας και την Ιατρική Εταιρεία Άρτας ημερίδα με τίτλο «Καρδιά και νέοι». Εκεί μίλησε ενώπιον των συμπολιτών του, παρουσία του πατέρα του και όλων των βουλευτών του νομού.

Οι Μελισσουργοί, το χωριό του Δημήτρη Τσοβόλα, είναι ο αγαπημένος του ετήσιος προορισμός για λίγες ημέρες ξεκούρασης. Σε υψόμετρο 900 μέτρων στις πλαγιές των Τζουμέρκων, είναι το βορειότερο χωριό του νομού και απέχει από την πόλη της Άρτας 72 χιλιόμετρα. Ωστόσο, η ομορφιά του τοπίου «τραβάει» τον πολιτικό γόνο κάθε χειμώνα, με τους περίπου 600 κατοίκους να τον καλωσορίζουν κάθε φορά με θέρμη. Αρκετοί από αυτούς έχουν ιδιαίτερη εκτίμηση στην οικογένεια του πρώην προέδρου του ΔΗΚΚΙ και θέλουν να δουν τον Τσοβόλα junior να τους εκπροσωπεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εκλεγόταν βουλευτής Άρτας από το 1977 έως το 1985, ενώ η δημοφιλία του ήταν όσο μεγάλη, ακόμα και εκτός του πολιτικού του χώρου, ώστε όταν η Εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσίευσε πριν από αρκετά χρόνια ένα άρθρο με τίτλο «Ο Μήτσος της Ρήνης από τους Μελισσουργούς της Αρτας, ο γιος του αγωγιάτη», που κορόιδευε την ταπεινή καταγωγή του, πολίτες αποφάσισαν να κάψουν τα φύλλα του στις πλατείες της περιοχής.

-ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ. Ο νεαρός καρδιολόγος Κωνσταντίνος Τσοβόλας αποφεύγει να τοποθετηθεί αναφορικά με το τοπικό αίτημα να πολιτευθεί, αν και μια ανάρτηση του πριν από λίγα χρόνια στην προσωπική του σελίδα στο facebook είχε ερμηνευθεί ως προαναγγελία ενασχόλησής του με τα κοινά. «Είναι άραγε τυχαίο που δεν υπάρχουν πετυχημένοι επαγγελματίες για να ασχοληθούν με την πολιτική; Αν υπάρχουν, θα είναι λίγοι. Από την άλλη, φυσικά, δεν ισχυρίζομαι ότι όλοι οι πολιτικοί σήμερα είναι ίδιοι, διεφθαρμένοι και βράζουν στο ίδιο καζάνι. Αλλά όσον αφορά για την επόμενη Βουλή: Ποιος θα τους βάλει μέσα; Αυτοί που θα ψηφίσουν, έτσι δεν είναι; Απαιτείται λογική, κριτική σκέψη όσων ακούμε και βλέπουμε τριγύρω μας. Να είμαστε πολίτες με ενδιαφέρον», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

«Ο Σημίτης διόγκωσε το χρέος»

Αν και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τον χώρο της πολιτικής, ο Κωνσταντίνος Τσοβόλας παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις σχολιάζει με τον δικό του τρόπο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρτα, οι οποίοι θα ήθελαν να τον εντάξουν στις τάξεις τους.

«Το χρέος διογκώθηκε, όπως φαίνεται, κατά τη διακυβέρνηση ενός πρωθυπουργού, ο οποίος σήμερα κατακρίνει τους μεταγενέστερους του και ο ίδιος μένει στο απυρόβλητο. Κάποτε ευχαριστούσε για τη βοήθεια των Αμερικάνων στην υπόθεση των Ιμίων» σχολίασε πρόσφατα για τον Κώστα Σημίτη. Τέλος, για την οικονομική κρίση ανέφερε ότι «τα περισσότερα γεγονότα επιβεβαιώνουν την άποψη ότι πρόκειται για άριστα οργανωμένο σχέδιο οικονομικής υποδούλωσης μέσω της πολιτικής υποτέλειας, που δεν ήταν μάλλον πολύ δύσκολο να επιτευχθεί». Τέλος, να σημειωθεί ότι ο ίδιος ασκεί κριτική στον Αδωνι Γεωργιάδη για την πολιτική που ακολουθεί στην Υγεία.

ΗΧΩ της Άρτας


  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

    Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου