ΑΡΤΑ: «Βιοκαύσιμα, ενεργειακό παράθυρο στον 21ο αιώνα»

«Βιοκαύσιμα, ενεργειακό παράθυρο στον 21ο αιώνα»

Ενδιαφέρουσες ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε Άρτα και Πρέβεζα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν επιχειρηματίες και επενδυτές του αγροτικού τομέα και της πράσινης οικονομίας τις Ημερίδες με θέμα: «Βιοκαύσιμα, ενεργειακό παράθυρο στον 21ο αιώνα» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε Άρτα και Πρέβεζα την Παρασκευή 7/3/2014 στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό και το Σάββατο 8/3/2014 στο ξενοδοχείο Preveza City αντίστοιχα, στο πλαίσιο του έργου Biogaia.

Καταξιωμένοι ομιλητές από το χώρο των βιοκαυσίμων, της ενέργειας και του περιβάλλοντος εξέφρασαν τις απόψεις τους και περιέγραψαν καλές πρακτικές εφαρμόσιμες στις περιοχές αυτές με στόχο να ενεργοποιήσουν προς αντίστοιχες κατευθύνσεις τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες που παρευρέθησαν στις δύο εκδηλώσεις.

Την Ημερίδα στην Άρτα χαιρέτισε δια αντιπροσώπου του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει την ολοκληρωμένη διαχείριση των γεωργικών αποβλήτων καθώς η εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων σε αυτό το πλαίσιο είναι εξαιρετικά σημαντική, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ευστράτιος Ιωάννου τόνισε ότι τόσο η ΠΕ Πρέβεζας, όσο και εκείνος προσωπικά ενθαρρύνουν την υιοθέτηση και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τα βιοκαύσιμα στην περιοχή. «Τα βιοκαύσιμα αποτελούν έναν τρόπο με τον οποίο μετατρέπουμε ένα «πρόβλημα», που είναι η διάθεση των υγρών και στερεών αγροτοκτηνοτροφικών αποβλήτων, σε επιχειρηματική ευκαιρία, σε όφελος για την περιοχή και σε εισόδημα για τους συμπολίτες μας. Κάτι, που πριν αποτελούσε επιβαρυντικό στοιχείο για το περιβάλλον, με τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες μετατρέπεται σε κάτι άλλο, χρήσιμο και προσοδοφόρο.»

Στις δύο ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν με κοινό πρόγραμμα και στόχο μίλησαν οι κ. Μιχάλης Κορνάρος, Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρώνο οποίος αναφέρθηκε στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ενώ ο κ. Στέργιος Πασιάς, Δρ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, Εκπρόσωπος Agroenergy ανέλυσε τις «Διεργασίες παραγωγής βιοκαυσίμων νέας γενιάς και ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές». Σχετικό μοντέλο εργασίας στο Τυχερό Έβρου ανέλυσε ο κ. Χρήστος Χατζόπουλος, πρώην Δήμαρχος Τυχερού, ενώ τέλος ο κ. Αναστάσιος Τσαμασλίδης Εκπρόσωπος της Epsilon Ενεργειακή-Κατασκευαστική αναφέρθηκε στην εμπορική αξιοποίηση της υπολειμματικής βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας.

Οι δύο Ημερίδες έκλεισαν με συζήτηση μεταξύ ομιλητών και συμμετεχόντων ενώ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ενεργοποίηση πλέον των επιχειρηματιών των δύο περιοχών προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης των γεωργικών αποβλήτων που μπορεί να αποφέρει τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά οφέλη.

ΗΧΩ της Άρτας

 


  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου