Banner Πανω
 
 
 

stratopedo artassss

 

 

 

 

Ζωντανεύει το στρατόπεδο του ΚΕΝ Άρτας τον Μάιο

Ζωντανεύει το στρατόπεδο του ΚΕΝ Άρτας τον Μάιο

 stratopedo artassss

Μετά το… έμπα ψυχή έβγα ψυχή που έχει υποστεί η Αρτινή κοινωνία

Θετικά αποτιμάται για την Άρτα η υπογραφή σε επίπεδο υπουργείου της απόφασης για νέα ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο του νομού.  Την εγκύκλιο για τη ΓΕΣΟ 2014 υπέγραψε την Τρίτη το πρωί η υφυπουργός Φώφη Γενηματά και από χθες τέθηκε σε ισχύ, καθότι αναρτήθηκε και επισήμως στο «Διαύγεια» χθες το μεσημέρι.

Η είδηση δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί θετική καθόσον το ΚΕΝ Άρτας είχε παραμείνει εκτός προγραμματισμού και με το λουκέτο να αιωρείται απειλητικά μετά την σχετική απόφαση που είχε εκδοθεί προ διετίας και όσα επακολούθησαν στη διάρκεια του 2013 και μέχρι σήμερα, όταν οι υποδομές του όχι μόνο κενές φαντάρων ήταν, αλλά ακόμη και μεγάλου μέρους του τεχνικού τους εξοπλισμού, που είχε αρχίσει να μεταφέρεται προς άλλες μονάδες.

Αν και κατά πόσο η εξέλιξη αυτή συσχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές, είναι ένα ακόμη ζήτημα, πάντως η νέα σειρά έρχεται δυο μέρες μετά τις ευρωεκλογές και τις δεύτερες κάλπες των αυτοδιοικητικών. Επίσης άγνωστο παραμένει το αν και κατά πόσο η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέχεια την κανονική και σε κάθε περίοδο αξιοποίηση του ΚΕΝ της Άρτας στο μέλλον.

Ευτυχώς που η εν λόγω πληροφορία δεν συνέπεσε με την 1η του μήνα γιατί αν μη τι άλλο μετά τα όσα έχουν προηγηθεί για το ΚΕΝ, πρώην ΚΕΥΓ θα αξιολογούνταν ως πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Πάντως αποτελεί πλέον γεγονός η έλευση νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Άρτας, όπως έχει μετατραπεί το πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού (ΚΕΥΓ). Μάλιστα με βάση την σχετική υπογεγραμμένη εγκύκλιο, στο στρατόπεδο της Άρτας θα εισαχθούν την πρώτη από της τέσσερις ημέρες παρουσίας των ΕΣΟ Μαΐου 2014, ήτοι στις 27 του Μαΐου οι νεοσύλλεκτοι από των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Θεσπρωτίας, των Τρικάλων, της Καστοριάς και φυσικά του νομού Άρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός όσων θα παρουσιαστούν αντιστοιχεί σε περίπου 200 ίσως και κάτι παραπάνω νέους φαντάρους. Δεν θεωρείται ιδιαιτέρως μεγάλος, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτός έχει προσαρμοστεί και στα δεδομένα από πλευράς προσωπικού, αφού πέρνα των άλλων από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η απόφαση κατάργησης του ΚΕΝ Άρτας δρομολογούνταν και σε επίπεδο απομάκρυνσης προσωπικού με μεταθέσεις σε άλλες περιοχές. Όσοι γνωρίζουν καλύτερα τα δεδομένα στον τομέα αυτό αναμένουν εξελίξεις αναφορικά με αποφάσεις για την στελέχωση του Κέντρου. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων και αλλαγή στην αντίληψη της αντιμετώπισης απέναντι στην κατάργηση του ΚΕΝ Άρτας. Όμως είναι βέβαιο ότι η είδηση δεν μπορεί να μην κριθεί με βάση τη χρονική στιγμή, δηλαδή τις επικείμενες εκλογές, οπότε αυτό που μένει είναι η πειστικότητα για το μέλλον του στρατοπέδου, που μόνο στην πράξη θα επέλθει. Δηλαδή η αναμονή για την ποια συνέχεια θα δοθεί μετά την προγραμματισμένη ΕΣΟ του Μαΐου.

Η καχυποψία πάντως στην προκειμένη περίπτωση μετά το… έμπα ψυχή έβγα ψυχή που έχει υποστεί η τοπική κοινωνία μηδέ εξαιρουμένων και των τοπικών φορέων και αιρετών εκπροσώπων, κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη.

Και ευχές

Εξάλλου με ανοιχτή επιστολή τους ο Διοικητής, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Οπλίτες και το Πολιτικό προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας εύχονται σε όλους «Χρόνια Πολλά και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει σε σας και την οικογένειά σας υγεία, χαρά και ευτυχία».

ΗΧΩ της Άρτας


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...