Banner Πανω
 
 
 

Βασίλης Ζιώβας: Να συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων του Νομού Άρτας για το θέμα της αξιολόγησης

Βασίλης Ζιώβας: Να συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων του Νομού Άρτας για το θέμα της αξιολόγησης

 

"Είναι ψέμα ότι αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αξιολογούνται για τη σειρά της απόλυσης και την υπακοή τους στην αντιλαϊκή επέλασή τους. Όλες οι δυνάμεις στα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν τις ευθύνες τους"

 
Δήλωση του Βασίλη Ζιώβα, υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Άρτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του Δ.Σ εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων για την «αξιολόγηση»: Να συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των Δήμων του Νομού Άρτας
   Πρέπει να γίνει άμεση, έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων του Νομού Άρτας για το ζήτημα της «αξιολόγησης», δηλαδή του Δούρειου ίππου των απολύσεων, υπογραμμίζει με δήλωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος,της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Ζιώβας. Αυτό πρέπει να γίνει διότι:
   «Με την ψήφιση του νόμου 4250/26-3-204 η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα αντιδραστικότερα μονοπάτια. Μέσω της αξιολόγησης η κυβέρνηση προωθεί τη διαμόρφωση ενός κράτους μικρού, ευέλικτου, που δεν θα υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνονται και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων αλλά και οι απολύσεις.
   Είναι ψέμα ότι από την προωθούμενη αξιολόγηση οι υπηρεσίες θα γίνουν ποιοτικότερες, αλλά και θα εξαλειφθούν τα αίτια που τις υποβαθμίζουν, αντιθέτως η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να αναδείξει νέα επίλεκτα στελέχη.
   Με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα: Τροποποίηση διατάξεων του ΠΔ 318/1992 περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την αξιολόγηση των υπαλλήλων για να δώσει ακόμη πιο βίαιη ώθηση στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που μέχρι σήμερα παρέμειναν στην ευθύνη των δήμων.
   Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο δηλώνεται ο επιμερισμός του ποσοστού στο σύνολο των υπαλλήλων που θα κατανεμηθούν ως "άριστοι", "καλοί" και "μέτριοι", ενώ σε επίπεδο οργανικής μονάδας ή ο δήμαρχος ή ο γενικός γραμματέας θα αποφασίσουν σε ποιες υπηρεσίες θα επιμεριστεί το άριστα, το καλός και το μέτριος, που πρακτικά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα καλεστούν να αποφασίσουν ποιες υπηρεσίες θα παραμείνουν στους δήμους, ποιες θα κλείσουν και ποιες θα παραχωρηθούν σε εργολάβους.
   Και για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι παραθέτουμε μέρος της εγκυκλίου: "Α) Η αποτελεσματικότητα των μονάδων. Β) Οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής. Γ) Η κατανομή των υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα".
   Και καλεί να εκδοθούν αποφάσεις μέχρι τη Δευτέρα 28-4-2014.
   Με βάση τα παραπάνω μέσα στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου καλούνται οι απερχόμενοι δήμαρχοι να αποφασίσουν μόνοι τους χωρίς συζήτηση, χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την ύπαρξη των υπηρεσιών των δήμων, αλλά και για το μέλλον των εργαζομένων. Ήρθε η στιγμή να πάρουν την ευθύνη τους οι παρατάξεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αντιλαϊκό "Καλλικράτη".
   Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" ζητάμε την άμεση έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων του Νομού Άρτας για να καταδικαστεί και το πνεύμα και το γράμμα της συγκεκριμένης εγκυκλίου. Απαιτούμε την απόσυρσή της. Απαιτούμε από τις Δημοτικές Αρχές να μην υπογράψουν καμιά απόφαση έκδοσης ποσοστών αφού θα σημαίνει ότι παίρνουν την ευθύνη να κλείσουν και να ξεπουληθούν σε ιδιώτες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι να απολυθούν είτε μέσω της αξιολόγησης, είτε μέσω της κινητικότητας. 
   Καλούμε όλους τους φορείς της Άρτας να αντιδράσουν. Είναι ψέμα ότι αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αξιολογούνται για τη σειρά της απόλυσης και την υπακοή τους στην αντιλαϊκή επέλασή τους. Όλες οι δυνάμεις στα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν τις ευθύνες τους».

Ζιώβας Βασίλης

http://tilevoasartas.blogspot.gr


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...