Banner Πανω
 
 
 

elia2

Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς.Φωτό.

Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς.Φωτό.

 

Μαγεία και ελπίδα στην οικογιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Σαββατοκύριακο, στο παραποτάμιο πάρκο Κομποτίου

Μαγεία και ελπίδα… Ένα παιδί να ζωγραφίζει για το περιβάλλον και για τα προϊόντα της γης, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές… Και την περασμένη Κυριακή στο Κομπότι, προέκυψε η ελπίδα… Εκατοντάδες παιδιά, όχι μόνο ζωγράφισαν για το περιβάλλον και τα προϊόντα μας, την ελιά και το πορτοκάλι.

Και δεν έμειναν εκεί… Παιδιά του νηπιαγωγείου, με την βοήθεια, αλλά και την φαντασία των νηπιαγωγών, παρουσίασαν σημαντικά δρώμενα για την δημιουργία της ελιάς και της πορτοκαλιάς, μεταφέροντας στους μεγαλύτερους, το σημαντικό μήνυμα και της εκδήλωσης, που είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον συνολικά, αλλά και η επιστροφή στα προϊόντα που μας μεγάλωσαν και έδωσαν και δίνουν (ακόμη) το στίγμα ολόκληρης της περιοχής.

Η μουσική δεμένη με το περιβάλλον… Και το ύμνησαν ερασιτεχνικά σχήματα, που με την σειρά τους έδειξαν την δική τους ευαισθησία για τον τόπο μας και την προοπτική του. Σχήματα από μαθητές του Κομποτίου, αλλά και του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, έντυσαν μουσικά την εκδήλωση, σκορπίζοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και δημιουργώντας, το κλίμα που απαιτούσε η διοργάνωση.

«Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς» λοιπόν, μια διοργάνωση των μαζικών φορέων του Δήμου Νικολάου Σκουφά, με την απόλυτη στήριξη της δημοτικής αρχής. Η πρώτη διοργάνωση έγινε πέρυσι τέτοια μέρα στο παραποτάμιο πάρκο Νεοχωρίου, όπου κατέστη σαφές το ενδιαφέρον όλων για τα προϊόντα της γης και το περιβάλλον, όπως επίσης σαφέστατη κατέστη η ανάγκη διοργάνωσης πολλών εκδηλώσεων, με ανάλογο περιεχόμενο, ώστε τα παιδιά, να βάλλουν στην καρδιά τους το περιβάλλον και ν’ αγωνιστούν αυτά, για την προστασία του, όσο δεν αγωνίστηκαν οι προηγούμενες γενιές.

Στο παραποτάμιο πάρκο Κομποτίου, στα Πλατανάκια, η φετινή διοργάνωση και το Σαββατοκύριακο, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν εκεί. Το μήνυμα της προσπάθεια, έφερε στην εκδήλωση η εκπρόσωπος των διοργανωτών Ελένη Σκουλίδα, η οποία επεσήμανε πως «ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία ο καθένας και περνώντας μέσα από τους ελαιώνες και τους πορτοκαλεώνες της Άρτας, αισθανόμενοι την ανάγκη να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε σκέψεις και εμπειρίες, την κοινή αγάπη μας για τον τόπο μας».

Οι συζητήσεις, που έγιναν, όπως φαίνεται και απ’ τους τίτλους που περιγράφονται στην διπλανή στήλη, ήταν υψηλού επιπέδου και όλοι οι προσκεκλημένοι ομιλητές, έφεραν μαζί τους την δική τους εμπειρία, για να δηλώσουν, ότι είναι εφικτό να γίνουν πράξη στην περιοχή μας.

Χαρακτηριστική είναι η εμπειρία απ’ το χωριό ΚΕΦΑΛΑΣ της Λακωνίας… Το μέλος του μέλος διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας ΚΕΦΑΛΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ Α.Ε Παναγιώτης Αλέξης, παρουσίασε την εισήγηση με θέμα «πως κάναμε το χωριό μας. μία βιολογική επιχείρηση», στέλνοντας ένα μήνυμα, προς τους κατοίκους και παραγωγούς των χωριών μας, ότι και όσες προσπάθειες δείχνουν ακατόρθωτες, με λίγη καλή διάθεση και σκληρή δουλειά, μπορούν να γίνουν πράξη και να προκύψει το σημαντικό και χρήσιμο.

Ενεργό συμμετοχή στην διοργάνωση, είχε και η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου… Ο καθηγητής Γιώργος Μάνος, στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, μετέφερε την διάθεση καθηγητών και σπουδαστών, να μεταφέρουν, την γνώση τους και να στηρίξουν όποια πρωτοβουλία αναληφθεί στην ευρύτερη περιοχή…

elia2

Μαθητές απ’ το Κομπότι, παρουσίασαν τραγούδια και ευαισθητοποίησαν για το περιβάλλον και τα τοπικά μας προϊόντα…

Πάντα δίπλα ο δήμαρχος…

elia3

Δεν έλειψε στιγμή, απ’ την διοργάνωση, ο δήμαρχος Ν. ΣΚΟΥΦΑ Στάθης Γιαννούλης, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια για την διοργάνωση της οικογιορτής, με κάθε μέσο που είχε στην διάθεσή του.

Μας έλεγε ότι είναι μια απ’ τις πιο σημαντικές διοργανώσεις για το Δήμο και δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων, που έλαβαν την πρωτοβουλία και την υλοποιούν κατά τον καλύτερο τρόπο.

Στην φωτογραφία, τον βλέπουμε, στο τραπεζάκι, που είχε ετοιμάσει το Κέντρο «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ», που κι αυτό με την συμμετοχή του, θέλησε να δείξει την ευαισθησία των μαθητών του, για το περιβάλλον και τα τοπικά μας προϊόντα.

elia4

Καλλυντικά από πορτοκάλια δημιούργησε ο νεαρός φαρμακοποιός Δημοσθένης Ευσταθίου και τα παρουσίασε στην Οικογιορτή, για να προξενήσει το ενδιαφέρον πολλών να τα προμηθευτούν…

elia5

 

Και η οικογένεια του δημάρχου Στάθη Γιαννούλη, σύσσωμη στην διοργάνωση… Οι δυό κόρες του, με την φίλη τους και η σύζυγός του… Είχαν και οι μικρές τα δικά τους προϊόντα να παρουσιάσουν.

elia6

 

Οι μικροί μπόμπιρες του Νηπιαγωγείου Κομποτίου, παρουσίασε ένα δρώμενο για το πώς δημιουργείται η πορτοκαλιά. Ήταν πολύ καλό, με πολλά και χρήσιμα μηνύματα. Μπράβο.

 

elia7

Βιολογικές ελιές απ’ την Μεγάρχη Άρτας. Τις παράγει, με πολύ μεράκι και όλους τους βιολογικούς κανόνες ο κ. Πανής και μέρος αυτών εξάγεται… Είναι ένα προϊόν, που διαφημίζει την περιοχή μας…

 

elia8

Σπάνια, πλην παραδοσιακά φυτά, παρουσίασαν στην οικογιορτή τα φυτώρια Κώστα Αλέξη. Αυτό φαίνεται να λέει και ο Λεωνίδας Μάνος, στον φίλο του Λεωνίδα Ντούλα.

Ήρθαν και οι τοπικοί παράγοντες…

elia9

Ήρθαν και οι τοπικοί παράγοντες και η «Γ» ήταν εκεί, για την αναμνηστική φωτογραφία… Εικονίζονται από αριστερά ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βαρέλης, ο νέος δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς και ο δήμαρχος Ν. ΣΚΟΥΦΑ Στάθης Γιαννούλης.

Καλή ξη παρουσία των τοπικών παραγόντων σε τέτοιες εκδηλώσεις, μόνο που φεύγοντας δεν πρέπει να τις ξεχνούν, όπως δεν πρέπει να ξεχνούν και κάποιες δηλώσεις που αυτάρεσκα κάνουν, μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

Γιατί οι εποχές, δεν είναι για ωραία λόγια… Είναι για έργα…

Η Γνώμη


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...