ΑΡΤΑ: Φόβος και τρόμος στην πόλη της Άρτας από πέντε προβληματικούς…

Φόβος και τρόμος στην πόλη της Άρτας από πέντε προβληματικούς…

 

-Γιατί δεν αναλαμβάνει κανένας πρωτοβουλία, κανένας απ’ όλους τους ανευθυνοϋπεύθυνους παράγοντες του τόπου, να συζητηθεί το θέμα αυτό και να αναζητηθούν προτάσεις, για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Μπορεί να είναι η χιλιοστή φορά, που επαναλαμβάνουμε, πως η κατάσταση στο κέντρο της Άρτας, όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά κυρίως τις νυχτερινές ώρες, είναι τέτοια που μπορεί μόνο φόβο να δημιουργεί, σ’ όποιον πολίτη μπορεί να σκεφτεί σοβαρά, τις συνέπειες που έχει η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά πέντε έξι προβληματικών ατόμων, τα οποία κάνουν και το πιο αδιανόητο πράγμα, προκειμένου να δείξουν ότι υπάρχουν. Χωρίς βέβαια ο νόμος και η έννοια της τάξης, να τους αφορά και να μην δίνουν λόγο σε κανέναν, την ώρα που δημιουργούν ταραχή σε δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι μέσα σ’ όλα τ’ άλλα προβλήματα που έχουν, πρέπει να έχουν και την όρεξη να αντιμετωπίσουν τους περίεργους τύπους, οι οποίοι υπάρχουν για να προκαλούν.

Και όσο αυτοί προκαλούν και κανένας δεν τους βάζει στην θέση τους, είναι όλα καλά… Αν κάποιος πολίτης, που κινείται στα όρια της ευπρέπειας και της νομιμότητας, χάσει την ψυχραιμία του και τους αρχίσει στις «γρήγορες», αυτός θα πρέπει να συλληφθεί απ’ την Αστυνομία και να καταδικαστεί ίσως, γιατί δεν σεβάστηκε(!) προβληματικά άτομα. Τόσο καλά και τόσο… μαγικά…

Μόλις προχθές, έφτασαν στην πλατεία Κιλκίς δυό καλοβαλμένες κυρίες, ίσως επισκέπτριες της πόλης… Ενώ είχαν σταθμεύσει το αυτοκίνητό τους, στην πλατεία, πήραν τον πεζόδρομο της Σκουφά, για να οδηγηθούν στο κέντρο της πόλης. Εκεί εμφανίζεται, ο περίεργος τύπος που κυκλοφορεί με την μπουκάλα κρασιού πρωί, μεσημέρι και βράδυ και άρχισε να επιτίθεται (ναι στις επισκέπτριες… ) με κινήσεις καράτε! Έντρομες οι επισκέπτριες επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους και κανένας δεν ξέρει, αν ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Άρτα.

Στην πλατεία Μονοπωλίου, άλλος… φέρελπις νεαρός, με μια μπουκάλα κρασί κι ένα ραδιοφωνάκι κι αυτός στα χέρια του, προκαλεί τους πάντες. Όσους πάνε να πιούν το καφεδάκι τους ή τις βραδινές ώρες να απολαύσουν το ποτό τους. Αν ο κάθε ιδιοκτήτης καταστήματος, της εν λόγω πλατείας, τους πάρει… στα πόδια ή και ξεφύγει, θα είναι κατάπτυστος, γιατί επιτέθηκε σε προβληματικό άτομο. Για τον φιλήσυχο πολίτη, που ενοχλείται, ούτε λόγος. Καλά να πάθει… Σε τέτοια πόλη επέλεξε να ζει, αυτά θα υποστεί…

Είναι άπειρα τα προβλήματα που δημιουργούνται από πέντε έξι, το πολύ άτομα. Θύματα της συμπεριφοράς τους, είναι πολλές φορές και οι αστυνομικοί υπάλληλοι, όπως συνέβη προχθές το πρωί, στην πλατεία Κιλκίς, από έτερον… Καπαδόκη! Όμως και οι ίδιοι δείχνουν, αν και υφίστανται την συμπεριφορά τους, να μην θέλουν να κάνουν τίποτα.

Και η ίδια ερώτηση, πρέπει να ακολουθεί, κάθε τέτοια καταγραφή…

-Γιατί δεν αναλαμβάνει κανένας πρωτοβουλία, κανένας απ’ όλους τους ανευθυνοϋπεύθυνους παράγοντες του τόπου, να συζητηθεί το θέμα αυτό και να αναζητηθούν προτάσεις, για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Το ξέρουμε… Απάντηση δεν θα λάβουμε, αλλά εμείς εδώ θα είμαστε και θα θυμίζουμε το πρόβλημα… Μέχρι να γίνει κάτι….

tsigganopoula-00

Και τα πέντε τσιγγανόπουλα…

 

Σ’ όλο το κακό περιβάλλον, που δημιουργούν οι πέντε έξι προβληματικοί τύποι της Άρτας, πρέπει να προστεθεί και η επικίνδυνη, άκρως επικίνδυνη, η δράση πέντε τσιγγανόπουλων, που κυκλοφορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή στο κέντρο της πόλης και πρέπει να είναι τυχεροί ηλικιωμένοι ή μικρά παιδιά, που δεν θα βρεθούν μπροστά τους.

Δεν υπολογίζουν τίποτα. Προκαλούν τους πάντες.

Μόλις προχθές, σε κεντρικό πεζόδρομο, άρπαξαν το σουβλάκι που έτρωγε νεαρή μαθήτρια και αμέσως μετά άρχισαν να την χτυπούν ανελέητα! Βοήθησαν κάποιοι περαστικοί, αλλά η αρχηγός τσιγγανοπούλα, δεν εννοούσε ν’ αφήσει απ’ τα χέρια της, την άτυχη μαθήτρια. Εκεί βρέθηκαν και κάποιοι αστυφύλακες, οι οποίοι περιορίστηκαν στο να δώσουν κάποιες συμβουλές στην συμμορία των αδίστακτων τσιγγανόπουλων. Παρακολουθήσαμε, όλοι την εξέλιξη, μιας και το περιστατικό συνέβη μπροστά στα γραφεία της «Γ» και δεν μπορεί κανένας, να φέρει αντίρρηση, για το αν συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό..

Ίσως το περιστατικό, που περιγράφουμε, να είναι η λεπτομέρεια, μπροστά σε όσα… τραβάνε ηλικιωμένοι άνθρωποι, που βρίσκονται στον δρόμο των αδίστακτων (καμία υπερβολή στον ορό…) τσιγγανόπουλων. Κάπου δίπλα στην Παρηγορήτισσα, έριξαν κάτω ηλικιωμένο άνθρωπο, για να του πάρουν σαράντα ευρώ, που είχε πάνω του και αμέσως εξαφανίστηκαν.

Ούτε και για την επικίνδυνη δράση, των τσιγγανόπουλων, μπορεί να κάνει λόγο κανένας, αλλά ούτε και να αναλάβει πρωτοβουλίες… Το μόνο που μπορεί να συμβεί (κι ας φαίνεται τραβηγμένο), είναι να βρεθεί κανένας εκτός ελέγχου, να προκύψει περιστατικό και τότε να βγουν κάποιοι αριστεροί του γλυκού νερού, για να μιλήσουν περί ρατσιστικής συμπεριφοράς και το δίκαιο των ειδικών ομάδων της κοινωνίας.

Μόνο που όσοι αναλώνονται σε τέτοιες θεωρίες, δεν ήρθε η σειρά τους, να είναι τα θύματα της συγκεκριμένης συμμορίας…

Η Γνώμη


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου