Banner Πανω
 
 
 

Η επιστολή-διαμαρτυρία-καταγγελία-προειδοποίηση των αγελαδοτρόφων Άρτας-Πρέβεζας, το χαράτσι στην Πειραιώς και το 7ευρο των Ιταλών

Η επιστολή-διαμαρτυρία-καταγγελία-προειδοποίηση των αγελαδοτρόφων Άρτας-Πρέβεζας, το χαράτσι στην Πειραιώς και το 7ευρο των Ιταλών

 

- Ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλο την ληστρική πολιτική
- "Σηκώνει το θέμα" ο ΣΥΡΙΖΑ, προ(σ)καλώντας τον νέο υπουργό να κάνει όσα υποστήριζε ως βουλευτής...

 

   Στις 3 Ιουνίου 2014, ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας-Πρέβεζας, με την υπογραφή του Προέδρου Ταξιάρχη Μπρούβα, στέλνει Επιστολή προς τους αρμόδιους, με θέμα: Για τα χρήματα που πληρώνουν οι αγρότες στις δηλώσεις ΟΣΔΕ
   Η επιστολή αναφέρει:
   "Στην παρούσα οικονομικά δύσκολη εποχή, όπου και ο αγροτικός κόσμος ζει εδώ και καιρό μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας και ήδη οι έλληνες γεωργοί και κτηνοτρόφοι βλέπουν το εισόδημά τους να «εξαφανίζεται» λόγω της φορολογίας, του υψηλού κόστους παραγωγής, ηλεκτροδότησης, προμήθειας πετρελαίου και της αύξησης των εισφορών σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ καλούνται πλέον να καταβάλλουν πρόσθετο χαράτσι στην επιχείρηση «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» για τη συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης ΟΣΔΕ. Μετά από ένα διαγωνισμό παρωδία καθώς οι διαδικασίες ήταν φωτογραφικές για όσους γνώριζαν την επικείμενη προκήρυξή του.
   Ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας - Πρέβεζας διαμαρτύρεται για τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης και ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για τη μείωση των τιμολογίων από τον φορέα που έχει αναλάβει την εκτέλεση των δηλώσεων του ΟΣΔΕ και την άμεση επιστροφή των χρημάτων σε όσους πλήρωσαν. Πολύ δε περισσότερο που αφενός οι περισσότερες δηλώσεις δεν απαιτούν κάτι άλλο από την επικαιροποίηση των δικαιολογητικών αφετέρου πρόκειται για δεδομένα που τόσα χρόνια έχουν πληρωθεί πολλάκις από τους παραγωγούς και την ελληνική κοινωνία.
   Ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει επιπλέον βάρη από τα υφιστάμενα και δεν είναι δυνατό να αντέξει άλλο τη ληστρική πολιτική και πρακτική των αναδόχων υλοποίησης του ΟΣΔΕ.
   Καλούμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ να προβεί στη δημοσιοποίηση των προσφορών και της κοστολόγησης που είχαν καταθέσει οι φορείς προκειμένου να πιστοποιηθούν ως πύλες εισόδου και να δώσει εκ νέου τη δυνατότητα στους παραγωγούς να υποβάλλουν μεμονωμένα τις αιτήσεις ΟΣΔΕ ανεξάρτητα αν πρόκειται για ζωικής ή μικτής κατεύθυνσης.
    Σε ότι αφορά τις πύλες εισόδου της «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» που είναι οι πρώην ΕΑΣ τους θυμίζουμε πως και τα κτίρια και οι υποδομές έχουν γίνει με χρήματα των ίδιων των παραγωγών. Με τέτοιες πολιτικές είναι σαφές πως αποξενώνονται ακόμη περισσότερο από τον αγροτικό κόσμο και όπως είναι φυσικό πολύ σύντομα θα αποβληθούν ως ξένο σώμα.

Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος 
Ταξιάρχης Μπρούβας"


   
Με δυο λόγια, οι αγελαδοτρόφοι Άρτας-Πρέβεζας διαμαρτύρονται για το χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν στην επιχείρηση «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» για τη συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης ΟΣΔΕ, ενώ, όπως λένε, στην ουσία πρόκειται για μια απλή επικαιροποίηση των δικαιολογητικών.
  Επίσης, καταγγέλουν τον τρόπο που η «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» πήρε την δουλειά, μιλώντας για  διαγωνισμό-παρωδία, οι διαδικασίες ήταν φωτογραφικές για όσους γνώριζαν την επικείμενη προκήρυξή του.
   Καταλήγοντας, προειδοποιούν τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου: «Σε ό,τι αφορά τις πύλες εισόδου της ‘ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ’ που είναι οι πρώην ΕΑΣ τους θυμίζουμε πως και τα κτίρια και οι υποδομές έχουν γίνει με χρήματα των ίδιων των παραγωγών. Με τέτοιες πολιτικές είναι σαφές πως αποξενώνονται ακόμη περισσότερο από τον αγροτικό κόσμο και όπως είναι φυσικό πολύ σύντομα θα αποβληθούν ως ξένο σώμα».
   Και τώρα θα με ρωτήσετε: Πού κολλάει ο τίτλος της ανάρτησης που αναφέρει "Το χαράτσι στην Πειραιώς" και τι εννοώ όταν λέω "το 7ευρο των Ιταλών";
   Λοιπόν, η Τράπεζα Πειραιώς είναι βασικός μέτοχος, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΕΞΕΛΙΞΗ A.E., στην εταιρεία «ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ». Συμμέτοχοι στο σχήμα είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ (το τριτοβάθμιο όργανο των συνεταιρισμών της χώρας) και η εταιρεία πληροφορικής Neuropublic Α.Ε., η οποία, από το 2006 μέχρι και σήμερα, έχει το μονοπώλιο ως διαμεσολαβητής για τις αιτήσεις των παραγωγών. Η ΕΞΕΛΙΞΗ A.E. επιλέχτηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως φορέας συντονισμού της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης του ΟΣΔΕ για την περίοδο 2014-2020.
   Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, το χαράτσι φέρει την σφραγίδα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία ουσιαστικά χαρίστηκε, έναντι πινακίου φακής, η Αγροτική Τράπεζα πριν 2 χρόνια, το καλοκαίρι του 2012.
   Και, μιας και οι συγκυβερνώντες λένε ότι δήθεν κόπτονται για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, να σας πληροφορήσω ότι στην άλλη άκρη του πελάγους, οι Ιταλοί συνάδελφοι των Ηπειρωτών παραγωγών πληρώνουν μόλις 7 ευρώ για τις αντίστοιχες υπηρεσίες.
   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού olivenews, οι Ιταλοί αγρότες καταβάλλουν μόλις 7 ευρώ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους και μάλιστα, όπως γράφει, με το ποσό αυτό να ισχύει για όλους, ανεξάρτητα από το είδος ή το μέγεθος της αγροτικής εκμετάλλευσης.
   Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει πως τη διαχείριση του συστήματος στην Ιταλία έχει αναλάβει μια κοινοπραξία αγροτικών οργανώσεων, η CAA και ο αγρότης απλά τηρεί ένα "βιβλίο" με όλες τις πληροφορίες για τη γεωργική εκμετάλλευση που κατέχει. Η Κοινοπραξία βοηθά στη συμπλήρωση και επικαιροποίηση αυτού του "βιβλίου" με αντάλλαγμα τα 7 ευρώ.
   Στην Ελλάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, της ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, των πιστοποιημένων φορέων για το ΟΣΔΕ, της τραπεζοκρατίας, των Σαμαροβενιζέλων, η πραγματικότητα των ενεργοποιήσεων είναι διαφορετική και οδυνηρή, καθώς οι Έλληνες παραγωγοί καλούνται να πληρώσουν χαράτσι που ξεκινάει από 30 και μερικές φορές ξεπερνάει ακόμη και τα 200 ευρώ...
   Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έγκαιρα εκφράσει την αντίθεσή του, χαρακτηρίζοντας ως Ληστρικό χαράτσι το κόστος του φετινού ΟΣΔΕ, ενώ ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, κατήγγειλε το μεγάλο χαράτσι που πληρώνουν φέτος οι παραγωγοί για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης.
  Η ομιλία του βουλευτή, καθώς και η συζήτηση στην Επιτροπή, διεκόπη, με την δέσμευση ότι θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 5/6/14), γεγονός που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, καθώς η κυβέρνηση έκλεισε ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ τις εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.
   Όμως, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται και με την παρακάτω ανακοίνωση, λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους:
   «Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ανάληψη των καθηκόντων του βρίσκει τους αγρότες αντιμέτωπους με μια άθλια πραγματικότητα. Με αποκλειστική ευθύνη του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οδηγούνται, με την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ , στη καταβολή ενός πρόσθετου χαρατσιού προς την Ανώνυμη Εταιρεία Gaia Eπιχειρείν (πολυμετοχικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα Πειραιώς, η Νeuropublic και η ΠΑΣΕΓΕΣ).
   Μάλιστα, υποχρεώνονται να υπογράφουν εκβιαστικά εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις και να αναγνωρίζουν εκ των προτέρων, όλες τις πράξεις των πιστοποιημένων φορέων ως να έγιναν από τους ίδιους, ενώ με δεδομένη την κατάργηση από το Υπουργείο της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη της σχετικής δαπάνης, καλούνται να πληρώσουν, για την υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης, εξ ολοκλήρου το κόστος με πολλαπλάσια οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με το παρελθόν.
   Ο νέος Υπουργός αν ενδιαφέρεται πραγματικά για τον αγροτικό χώρο οφείλει με την πρώτη του ενέργεια να αποδείξει έμπρακτα αυτό που ως βουλευτής στήριζε: Να καταργήσει άμεσα τη καταβολή του χαρατσιού για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, με την ακύρωση της συγκεκριμένης σύμβασης και την ανάθεση της σχετικής εργασίας στις υπηρεσίες του Υπουργείου.»

http://tilevoasartas.blogspot.gr/


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...