Banner Πανω
 
 
 

ΑΡΤΑ: Πολιτισμός, με πρωταγωνιστές τη νεολαία…

 Πολιτισμός, με πρωταγωνιστές τη νεολαία…

 

Ενώνουν τους πολίτες κάθε

δημοτικού διαμερίσματος και

στέλνουν μήνυμα και στην

ευρύτερη περιοχή

Αναντίρρητα, τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Ν. ΣΚΟΥΦΑ, μονοπωλεί το πολιτιστικό ενδιαφέρον, με ποιοτικές εκδηλώσεις, οι οποίες εκτός όλων των άλλων σημαντικών, ενώνουν τους πολίτες κάθε δημοτικού διαμερίσματος και στέλνουν μήνυμα και στην ευρύτερη περιοχή.

Το μήνυμα, που περιέγραψε ο δήμαρχος Ν. Σκουφά Στάθης Γιαννούλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων «ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΙΑ 2014», που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, με μεγάλη επιτυχία.

aaa3

Στην εποχή της κρίσης, είπε ο δήμαρχος, ο Δήμος Ν. ΣΚΟΥΦΑ, δημιουργεί με μικρό κόστος πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν το μήνυμα της επετείου που τιμάται, αλλά και δημιουργούν την κοινωνική ενότητα, η οποία πρέπει να είναι το ζητούμενο της εποχής.

Ουσιαστική και η δέσμευση του δημάρχου, που διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους, πως και τη νέα δημοτική περίοδος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συνεχιστεί η παράδοση πολιτισμού, που η δική του δημοτική αρχή, δημιούργησε σ’ όλο το εύρος του Δήμου και στο Πέτα φυσικά, όπου την περασμένη Κυριακή και κατά το τυπικόν, τιμήθηκε η επέτειος της μάχης του Πέτα.

Σύντομη, αλλά και χρήσιμη η αναφορά του δημάρχου Στάθη Γιαννούλη, στο μήνυμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, που και για τον ίδιο και για τους συνεργάτες του, είναι περισσότερη ευθύνη και μεγαλύτερη προσπάθεια, για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και να ολοκληρωθούν οι υποδομές του Δήμου.

Οι εκδηλώσεις…

Το μικρό κόστος, αλλά και οι ουσιαστικές επιλογές, ήταν τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων, που ανέλαβε και υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία η αρμόδια αντιδήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι πως στην προσπάθεια έλαβε μέρος όλη η τοπική κοινωνία, που και τις δυό βραδιές των εκδηλώσεων, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσω του Μορφωτικού Συλλόγου Πέτα και του ΑΟ Φιλέλληνες Πέτα, που διοργάνωσαν παράλληλες εκδηλώσεις.

aaa2

Μήνυμα αισιοδοξίας, για τη μέλλον του τόπου μας, ήταν η τεράστια συμμετοχή μικρών παιδιών, στα χορευτικά του Συλλόγου, τα οποία και κατά την διάρκεια της Δημοτικής Βραδιάς (Παρασκευή 4 Ιουλίου) παρουσίασαν την δουλειά τους και έδειξαν ότι από τώρα ζουν το πνεύμα της πολιτιστικής μας παράδοσης, άρα θα συνεχίσουν τον αγώνα για την διάσωση της δημοτικής μας παράδοσης.

Εκπληκτική και η ζυγιά του Βασίλη Γεραγόρη, που συνόδευσε τα χορευτικά του συλλόγου, αλλά και συνέχισε με ένα ευχάριστο και ποιοτικό πρόγραμμα, το οποίο αποτέλεσε και το κίνητρο, για ν’ ανέβει κατακόρυφα το κέφι.

Τεράστια η συμμετοχή και στις αθλητικές εκδηλώσεις, που έγιναν στο Πέτα, με αφορμή την διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πάνω από εκατό παιδιά πήραν μέρος σε ποδοσφαιρικό τουρνουά, σε αγώνες δρόμου και άλλα αθλήματα. Οι πρώτοι βραβεύτηκαν απ’ τον δήμαρχο Στάθη Γιαννούλη, τον πρόεδρο του ΑΟ Φιλέλληνες Πέτα και τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Γιώργο Μπίζα.

aaa4

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι και ο γνωστός συνθέτης Πασχάλης Τόνιος, παρουσίασε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, σύμφωνα και με την ομολογία όλων των παρισταμένων. Ο συνθέτης άρχισε το πρόγραμμά του, με έντεχνο λαϊκό τραγούδι, παρουσιάζοντας και τρία νέα τραγούδια του, απ’ τη νέα δισκογραφική του δουλειά, στην οποία συμμετέχει και ο Γιώργος Νταλάρας. Συνέχισε με λαϊκό τραγούδι, όπου το κέφι όλων των παρισταμένων ήταν πρωτόγνωρο. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, κράτησε το γλέντι και η συγκεκριμένη απόπειρα, απέδειξε πως όλα τα είδη μουσικής, αν δέσουν με καλό τρόπο, τότε το αποτέλεσμα είναι μοναδικό…

Η Γνώμη


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...