Banner Πανω
 
 
 


Διπλασιάζονται τα δρομολόγια Πρίντεζι-Ηγουμενίτσα

Ενισχύει τα δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας ο Όμιλος Grimaldi με την έναρξη ενός επιπλέον τακτικού δρομολογίου από 6 Ιουλίου του 2015 που θα συνδέει το λιμάνι του Πρίντεζι με την Ηγουμενίτσα και το νησί της Κέρκυρας.
Η νέα αυτή γραμμή θα προσφέρεται συμπληρωματικά στις υπάρχουσες γραμμές του Ομίλου που προσφέρονται σε ετήσια βάση και συνδέουν τα λιμάνια του Μπρίντιζι, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, και εξυπηρετείται από τα δύο σύγχρονα πλοία "Euroferry Olympia" και "Euroferry Brindisi".

Αφιερωμένη στη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, η νέα δρομολογιακή γραμμή Πρίντεζι-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα θα ενισχυθεί από ένα τρίτο πλοίο, το σύγχρονο ferry "Catania", το οποίο έχει μήκος 186 μέτρα και ολική χωρητικότητα 26.000 τόνους. Το μεταφορικό του έργο είναι 2.250 γραμμικά μέτρα φορτίου, ενώ παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 επιβάτες και 170 αυτοκίνητα. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2003, διαθέτει 93 καμπίνες – εσωτερικές, εξωτερικές, σουίτες - 62 ανακλινόμενα καθίσματα και προσφέρει όλες τις ανέσεις που κάνουν το ταξίδι μια απολαυστική εμπειρία, όπως εστιατόριο self-service, καφετέρια, μπαρ, video games, ηλεκτρονικά παιχνίδια για ενήλικες επιβάτες, εμπορικό κέντρο, solarium.
Η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ Μπρίντιζι και Κέρκυρας θα είναι 4 φορές την εβδομάδα με αναχωρήσεις από το λιμάνι της Απουλίας κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 12:00 το πρωί και άφιξη στην Κέρκυρα στις 07:00 το απόγευμα. Η επιστροφή στο Μπρίντιζι είναι προγραμματισμένη στις 11:59 το βράδυ, με άφιξη στις 08:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.
Επιπλέον, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του καλοκαιρινού τουρισμού, από 27 Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά, αυξάνοντας έτσι τη συνολική χωρητικότητα για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών. Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης θα διατηρηθούν οι ίδιες, όπως αναφέρονται παραπάνω.
Με τη δρομολόγηση του πλοίου "Catania ", θα προσφέρονται επτά νέες εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από Μπρίντιζι προς Ηγουμενίτσα και αντίστροφα. Η αναχώρηση από το λιμάνι της Απουλίας θα είναι καθημερινά στις 12:00 π.μ., με άφιξη στην Ηγουμενίτσα κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 08:00 μ.μ., ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας στις 09:00 μ.μ.. Η αναχώρηση από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι έχει προγραμματιστεί καθημερινά στις 10:00 μ.μ., με άφιξη στο λιμάνι του Μπρίντιζι την επόμενη ημέρα στις 08:00 π.μ. κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και στις 06:00 π.μ. κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.
«Έχοντας επιλέξει το Μπρίντιζι ως έναν από τους βασικούς του κόμβους στη Μεσόγειο για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, ο Όμιλος Grimaldi προχωρεί στην εξυπηρέτηση της παραδοσιακής θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των λιμένων του Μπρίντιζι και της Κέρκυρας», δηλώνει ο κ. Ηρακλής Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος των Λιμενικών Αρχών του Μπρίντιζι.
«Αυτή η νέα εξέλιξη είναι ευπρόσδεκτη από την κοινότητα του Μπρίντιζι και εδραιώνει περαιτέρω το λιμάνι ως διεθνή πύλη αδιαμφισβήτητης σημασίας για την Περιφέρεια της Απουλίας, τόσο για τη μεταφορά εμπορευμάτων όσο και επιβατών», καταλήγει ο κ. Χαραλαμπίδης.
«Από το 2012, τότε που ξεκινήσαμε τα δρομολόγιά μας από το Μπρίντιζι προς την Ελλάδα, έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχειά τους και αποδείχθηκαν μεγάλη επιτυχία», σημειώνει ο κ. Emanuele Grimaldi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, μαζί με τον αδελφό του Gianluca. «Η έναρξη της νέας καλοκαιρινής σύνδεσης με την Κέρκυρα επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς, ειδικά των τουριστών, στους οποίους θα πρέπει να προσφέρεται μια αξιόπιστη και ποιοτική μεταφορά με σύγχρονα επιβατηγά πλοία, σε προσιτούς ναύλους », καταλήγει ο κ. Emanuele Grimaldi.
Με τη νέα δρομολογιακή σύνδεση Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, ο Όμιλος Grimaldi, ενισχύει σημαντικά την παρουσία του στο λιμάνι του Μπρίντιζι, προσφέροντας την ερχόμενη θερινή περίοδο 14 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις προς Ηγουμενίτσα, επτά στην Πάτρα, τέσσερις και στη συνέχεια, επτά στην Κέρκυρα, γεγονός που καθιστά το λιμάνι της Απουλίας πρώτο στη νότιο Αδριατική, από την άποψη του αριθμού των συνδέσεων με την Ελλάδα. Τέλος, η εβδομαδιαία μεταφορική ικανότητα του Ομίλου μεταξύ των δύο ακτών της Νότιας Αδριατικής Θάλασσας θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών, υποστηρίζει ο Όμιλος Grimaldi.

http://thesprotia-news.blogspot.gr

 

 

 

Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr