Banner Πανω
 
 
 


Στο Φιλιάτι τσακώνονται για το που θα φορτώνουν τα σκουπίδια που θα μεταφέρουν στην Παραμυθιά


Αφού έλυσαν το πρόβλημα της εναποθετησης των σκουπιδιών, μεταφέροντας τα στην “καλόβουλη” Παραμυθιά και στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, βρήκαν νέα αιτία αντιπαράθεσης, αυτή την φορά για το που θα τα φορτώνουν.

Και καλά κάνουν αφού έχουν λύσει το ουσιαστικό πρόβλημα τους, φορτώνοντας το, στην Παραμυθιά. Έτσι μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί για τον νέο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) ο οποίος θα εγκατασταθεί και θα λειτουργεί στο Φιλιάτι και στην θέση Τάκα.

Η εγκατάσταση του ΣΜΑ έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών όσο και σε κάτοικους της πόλης, θεωρώντας πως θα υποβαθμιστεί η περιοχή, σε αντίθεση βεβαία με το Καρβουνάρι που έχει μετατραπεί σε όαση.

Για να τους καθησυχάσει ο Δήμαρχος Σπύρο Παππάς, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που αναφέρεται στα πλεονεκτήματα του ΣΜΑ, σημειώνοντας πως στο εξωτερικό είναι πάγια τακτική. Βεβαία λησμόνησε να αναφέρει πως δεν υπάρχουν ΧΥΤΑ στο εξωτερικό. Και καλά κάνει βεβαία αφού το πρόβλημα πλέον το έχουν άλλοι.

Διαβαστε την ανακοίνωση του Δήμου Φιλιατών:

Με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε ή ορισμένοι φρόντισαν να… προκύψει, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία Σ.Μ.Α. (ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) στην πόλη των Φιλιατών και ειδικότερα στη θέση «ΤΑΚΑ», οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας υπεύθυνα, ουσιαστικά και αντικειμενικά γι’ αυτό. Γιατί ορισμένες φορές από άγνοια, πολύ περισσότερο από ημιμάθεια και παραπληροφόρηση από ανενημέρωτους ή από πρόθεση εκπορευόμενη από «κύκλους» γενικώς, που έχουν τους λόγους τους να παραπληροφορούν και να αποπροσανατολίζουν την τοπική κοινωνία, πολύ περισσότερο όταν κατά γενική ομολογία φίλων… άσπονδων και μη, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ «τα πάει καλά», τέτοιες περιπτώσεις όπως η εγκατάσταση και λειτουργία Σ.Μ.Α. (ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) στο Φιλιάτι (;) είναι… «βούτυρο στο ψωμί» τους!

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, όσους δηλαδή πρωταγωνιστούν στην παραπληροφόρηση και την πρόκληση ανησυχίας και δημιουργίας αρνητικής ατμόσφαιρας στους δημότες-κατοίκους κυρίως της πόλης των Φιλιατών, δεν πείθουν, δεν θα κατορθώσουν τελικά να πείσουν κανένα. Γιατί απλούστατα, όταν ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ αρχίσει να λειτουργεί, θα διαπιστώσουν ΟΛΟΙ, ακόμη και αυτοί που κατοικούν στην εγγύτερη σε αυτόν από όλους τους άλλους απόσταση, πως ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν λειτουργεί. ΠΩΣ δεν θα υπάρχουν, δεν θα… «διανυκτερεύουν» απορρίμματα-σκουπίδια κάθε είδους εκεί, γιατί απλούστατα δεν θα προλαβαίνουν.

Γιατί θα έρχεται ειδικό όχημα το οποίο και θα τα μεταφέρει προς τον κεντρικό Σταθμό σε άλλο σημείο εκτός Δήμου για την περαιτέρω προώθηση τους σε Χ.Υ.Τ.Α. κ.λπ.. ΚΑΙ δεν θα είναι καν αυτά ορατά δια γυμνού οφθαλμού από κανένα. Πολύ περισσότερο δεν θα υπάρξει δυσοσμία στο χώρο. ΔΕΝ θα εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη δημόσια Υγεία, ούτε θα υπάρχει καν πρόβλημα αισθητικής αλλά και υποβάθμισης του χώρου αυτού και της ευρύτερης περιοχής. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ο χώρος αυτός να μετατραπεί ξανά σε «ΧΩΜΑΤΕΡΗ», δηλαδή χώρος «υποδοχής» αποριμμάτων-σκουπιδιών από οποιονδήποτε, οποτεδήποτε και ανεξέλεγκτα, όπως λειτουργούσε στο παρελθόν. Σας διαβεβαιώνω για όλα τα προαναφερόμενα, υπεύθυνα, ως Δήμαρχος που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δήμου.

ΚΑΙ όχι ως Αντιπολίτευση με «κορώνες» αντιπολιτευτικές και λαϊκίστικες τακτικές και πρακτικές, ανεύθυνοι όντες, που δεν πείθουν να είναι βέβαιοι γι’ αυτό, κανένα. Γιατί αν δεν εφαρμόσουμε την υποχρέωση που έχουμε ως Δήμος για εγκατάσταση και λειτουργία Σ.Μ.Α. στα όρια αυτού, θα έχουμε πολλαπλές συνέπειες με την επιβολή εξοντωτικών οικονομικών πρόστιμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία πρόστιμα βεβαίως θα είναι σε βάρος των δημοτών αφού αυτοί θα πληρώσουν το… «μάρμαρο»! Θα ήμασταν ο Δήμος εκείνος, το «μαύρο πρόβατο» που θα προκαλούσε πλείστα όσα προβλήματα και στους άλλους Δήμους, όχι μόνο της Θεσπρωτίας αλλά και της Ηπείρου, αφού ενιαία και σε Πανηπειρωτικό επίπεδο, κυρίως όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, λειτουργούμε πλέον.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή, επιλέξαμε αυτή την περιοχή γιατί εκτιμούμε ότι πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί η εγκατάσταση και λειτουργία ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Εσείς ως δημότες και κάτοικοι της περιοχής «παραμερίστε» για λίγο χρονικό διάστημα τις ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ και την απόπειρα αποπροσανατολισμού σας από μέρους τους και περιμένετε να διαπιστώσετε όταν λειτουργήσει αν ο Σ.Μ.Α. θα είναι μια νέα χωματερή ή μια εγκατάσταση μονάδας μεταφόρτωσης που για να βρείτε και να δείτε σκουπίδια, πρέπει να τον ανοίξετε, να… χωθείτε μέσα σε αυτόν και να ψάξετε… Θα διαπιστώσετε ιδίοις όμασι αν τελικά είναι τα πράγματα όπως εμείς σας διαβεβαιώνουμε πως θα είναι ή αν μετατραπεί η περιοχή αυτή σε απέραντη «ΧΑΒΟΥΖΑ» και σκουπιδότοπο όπως διαδίδουν αυτοί που έχουν λόγους, να διαδίδουν κάτι τέτοιο. Και τότε θα κριθούμε όλοι για την αξιοπιστία μας. Και εμείς και αυτοί.

Να σας ενημερώσουμε τέλος, πως ανάλογοι Σ.Μ.Α. (ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) σε πολλές πόλεις του Εξωτερικού, της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας, λειτουργούν και εντός αυτών, ακόμη και δίπλα από… Δημαρχεία, χωρίς κανένα πρόβλημα, χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται γιατί απλούστατα δεν έχει λόγο να διαμαρτύρεται. Σχόλιον έτερον ουδέν λοιπόν και οψόμεθα εν ΦΙΛΙΑΤΕΣ και… εν «ΤΑΚΑ» όταν έλθει η ώρα…
http://www.paramythia-online.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...