Επιστολή Διαμαρτυρίας:

Δεύτερη ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας  κατοίκων της Λάκκας Σουλίου προς τον πρωθυπουργό της χώρας

κ. Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Δερβιζιάνων.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Στις δεκαπέντε (15) Δεκεμβρίου του 2015, εκατόν πενήντα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Λάκκας Σουλίου με αφορμή τις αναδιαρθρώσεις της Αστυνομίας που αποφάσισε το κλείσιμο του Α.Σ. Δερβιζιάνων όπου λειτουργούσε πάνω από εκατό χρόνια μέχρι το 1966 σαν Υποδιοίκηση Χωροφυλακής. Από το 1966 μέχρι το 2005 σαν Αστυνομικό Τμήμα και από το 2005 μέχρι σήμερα σαν Α.Τ.

Σας εστείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας και σας ζητούσαμε να μας βοηθήσετε ώστε να μην κλείσει το Α.Σ. Δερβιζιάνων για την προστασία των πολιτών της Λάκκας Σουλίου. Μάλιστα κύριε Πρωθυπουργέ την είχαμε κοινοποιήσει και στην κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη με την ιδιότητα της Περιφερειακής Συμβούλου, τον Υπουργό Προστασίας κ. Τόσκα, τους Βουλευτές και την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ των Ιωαννίνων.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου των Βουλευτών του Κόμματος που μας καθησύχαζαν λέγοντάς μας ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να μην κλείσει το Α.Σ. Δερβιζιάνων. Ξαφνικά, εμείς οι κάτοικοι της Λάκκας Σουλίου απογοητευτήκαμε όταν ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα ότι στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας προωθείτε Προεδρικό Διάταγμα που κλείνει το Α.Σ. Δερβιζιάνων και ταυτόχρονα γίνεται καινούριο Αστυνομικό Τμήμα με την ονομασία Α.Τ. Δωδώνης με έδρα την Τύρια που απέχει μόλις 10 λεπτά από τα Ιωάννινα και εγκαθίσταται κοντά στην Εγνατία και Ιονία Οδό.

Το νέο Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης για εμάς τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου δεν έχει καμία σχέση με την προστασία μας γιατί τα χωριά της Λάκκας, σε πολλές περιπτώσεις, απέχουν από το νέο Α.Τ. από 70 έως 80 χιλιόμετρα, με δύσβατους δρόμους που κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω των πολλών κατολισθήσεων τα χωριά μας αδυνατούν να έχουν μεταξύ τους πρόσβαση.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Πιστεύουμε ότι το νέο Α.Τ. Δωδώνης γίνεται καθαρά για τον έλεγχο αυτών που διασχίζουν και περνούν από την Εγνατία και Ιονία Οδό.

Γνωρίζουμε ότι σαν αρχηγός της χώρας έχετε πολλά προβλήματα να λύσετε, πιο δύσκολα από τα δικά μας, αλλά η ανάγκη μας κάνει γι’ αυτό εξαναγκαζόμαστε να σας στείλουμε μία δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λάκκας Σουλίου με αποδέκτες τους ίδιους της πρώτης επιστολής και σας ζητάμε για μία ακόμη φορά την βοήθειά σας, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να βρεθεί ένας τρόπος να μην κλείσει το Α.Σ. Δερβιζιάνων, πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας!!! Άλλωστε η προσφορά της Αστυνομίας των Δερβιζιάνων στα 100 έτη λειτουργίας της σας την έχουμε περιγράψει αναλυτικά στην πρώτη μας επιστολή.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Ακόμη, για την ιστορία, σας ενημερώνουμε ότι τα πονεμένα χωριά της Λάκκας Σουλίου όπως λέει και το Σουλιώτικο Παραδοσιακό Δημοτικό Τραγούδι, οι κάτοικοί του έχουν πονέσει πολλές φορές έως σήμερα, υπογραμμίζοντας τους πόνους, πίκρες και βάσανα που έχουν περάσει οι Λακκασουλιώτες:

 1. Οι κάτοικοι της Λάκκας Σουλίου έχουν πονέσει πολύ κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας για τις θυσίες που κάνανε για να απαλλαγεί ο τόπος από τον τουρκικό ζυγό με εκατοντάδες θύματα.

 2. Κατά τον εμφύλιο πόλεμο 1941-1946 όταν στον χωριό Δερβίζιανα είχε εγκαταστήσει το στρατηγείο του ο αείμνηστος πατριώτης σας Αρτινός στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας, λόγω πολιτικής αντιπαλότητας που είχε με τον άλλο πατριώτη σας Τζουμερκιώτη-Μαλτέζος, οι κάτοικοι θρηνούν πάνω από 300 θύματα, 190 θύματα είναι στα διοικητικά όρια Ιωαννίνων-Πρέβεζας στην θέση Νταλαμάνη και άλλα τόσα διασκορπισμένα σε άλλα χωριά της Λάκκας Σουλίου.

 3. Πονάνε κύριε Πρωθυπουργέ παρότι τις θυσίες και την προσφορά προς την πατρίδα η περιοχή είναι παραμελημένη από την αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνώντων με αποτέλεσμα να ζούνε στα χωριά μόνο υπερήλικοι. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Λάκκα Σούλι σήμερα είναι η φτωχότερη και η πιο υπανάπτυκτη περιοχή στην Ήπειρο.

 4. Πονάνε κύριε Πρωθυπουργέ γιατί με το κλείσιμο του Α.Σ. Δερβιζιάνων θεωρούν τον εαυτό τους απροστάτευτο. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την ευαισθησία σας προς τους κατοίκους αυτούς εάν ζούσαν οι γονείς σας σ’ αυτό το μέρος δεν θα προβληματιζόσασταν γι’ αυτούς;

Κύριε Πρωθυπουργέ

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε για μία τελευταία φορά να δώσετε λύση και να μην καταργηθεί το Δ.Σ. Δερβιζιάνων. Όσο για τα δήθεν έξοδα που υπάρχουν στα Δερβίζιανα, υπάρχουν αίθουσες Γυμνασίου, Λυκείου, του πρώην Δημαρχείου Λάκκας Σουλίου όπου μπορεί να εγκατασταθεί το Α.Σ.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη αλλά και η δεύτερη επιστολή είναι στην διάθεση σχεδόν του συνόλου των κατοίκων της περιοχής της Λάκκας Σουλίου.

Η Επιτροπή Αγώνα:

Γιάννης Γκουβάς - Δερβίζιανα - 6974891321

Δημήτριος Παππάς - πρ. Δήμαρχος Λάκκας Σουλίου-Δικηγόρος

Νικόλαος Νότης-Μηχανικός-Πρόεδρος Αδελφότητος Λακκιωτών Δερβιζιάνων Αθηνών

Κοινοποίηση:

 1. Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Όλγα Γεροβασίλη

 2. Υπουργό Προστασία του Πολίτη κο Τόσκα

 3. Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων

 4. Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων

 5. Μ.Μ.Ε.


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου