Κινητοποιήσεις στο Θεσπρωτικό για το υποκατάστημα της Εθνικής
Συγκέντρωση επιχειρηματιών και κατοίκων της ευρύτερης επιτροπής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Θεσπρωτικού (φωτό) έπειτα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για την διατήρηση του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην κωμόπολη.
Κατά την συνάντηση, αφού συζητήθηκε η κατάσταση και υπογραμμίστηκαν οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν εάν εφαρμοστεί η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής για κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με δυναμικό τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε σήμερα, Δευτέρα και ώρα 10 π.μ. να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής στο Θεσπρωτικό. Ο δε Εμπορικός Σύλλογος Θεσπρωτικού πρότεινε στα μέλη του και έγινε αποδεκτό, να κλείσουν τα καταστήματά τους σήμερα από τις 10 π.μ. και για όση ώρα διαρκέσει η εκδήλωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να μπορέσουν τα μέλη του να δώσουν δυναμικό «παρών».
Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αγώνα θα ανοίξει σελίδες στα social media, ενώ θα γίνουν παραστάσεις προς τους υπευθύνους της Εθνικής Τράπεζας αλλά και προς Υπουργούς και άλλα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να ασκηθεί εντονότερη πίεση προς την διοίκησή της.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής, αναφέρθηκε στις ενέργειες και στις παρεμβάσεις του Δήμου και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού.
πηγη.Εφημ.ΠΡΩΊΝΟΣ ΛΟΓΟΣ