ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: O Aγυρός στου Φιλιάτες με τον Τούρκο Πρέσβη και ο Δαυβιδ της CocaCola στα σύνορα με Αλβανία

 O Aγυρός στου Φιλιάτες με τον Τούρκο Πρέσβη και ο Δαυβιδ της CocaCola στα σύνορα με Αλβανία


Η εικόνα του άνδρα με τα γυαλιά μυωπίας [φωτο] δεν θα σας θυμίζει τίποτε πλέον, είναι όμως ο άλλοτε πανίσχυρος πρόεδρος του ΣΕΒ και μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Αργυρός. Είκοσι χρόνια μετά το κλείσιμο των κλωστηρίων Φιλιατών (… συνώνυμα της Πειραϊκής Πατραϊκής) επανεμφανίστηκε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα της Θεσπρωτίας. Ο κ. Αργυρός που το 1993 ως βιομήχανος άφησε χωρίς δουλειά καμία τριακοσαριά εργαζόμενους, ξαναεπέστρεψε μέσω ΕΣΠΑ λένε οι πληροφορίες, για να μετατρέψει τις ίδιες εγκαταστάσεις σε εργοστάσιο ανακύκλωσεις πλαστικών. Μαζί του όμως και σε μια περιοχή όπου την «διεκδικούν» Αλβανοί εθνικιστές [βλέπε «Τσαμουριά»] έφερε και τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Kerim Uras.
Η Άγκυρα, σημειωτέον έχει «αδελφικές» σχέσεις με τα Τίρανα, ενώ στη μετά Χότζα εποχή Τούρκοι αξιωματούχοι βάζουν συστηματικά πλάτη στις αξιώσεις του Αλβανικού καθεστώτος, που τους παραχώρησε ακόμη και νησί πέριξ των θαλασσίων υδάτων της Αυλώνας, για να νομιμοποιήσει και να κόβει το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό βόλτες ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα. Και το βασανιστικό ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να εξυπηρετεί η επίσημη παρουσία του ξένου διπλωμάτη σε μια πολυμέτοχη επένδυση στα Ελληνοαλβανικά σύνορα; Ακόμη βεβαίως βεβαίως και ο πιο ανυποψίαστος δεν θα μπορούσε επίσης να μην αναρωτηθεί γιατί στα εγκαίνια παραβρέθηκε αυτοπροσώπος και ο πολυεκατομυριούχος μεγαλομέτοχος της Coca Cola Δαυβίδ, που συμμετέχει στο νέο εγχείρημα Αργυρού με μόλις 10% σε εταιρικά ποσοστά.
«Μα καλά, για κοτζάμ Δαυβίδ δεν στάθηκε εμπόδιο ούτε ο πολύστροφος δρόμος για να φθάσει στους Φιλιάτες;» ακούστηκε να λέει πολιτικός παράγοντας που είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό …
 
Αυτό πάντως δεν μοιάζει με επένδυση αλλά με «θρίλερ» αφού στο epirusgate άκρως αξιόπιστη πηγή μας επεσήμανε πως ο κ. Δαυβίδ συνόδευε μάλιστα τον Τούρκο πρέσβη και τον είχε πιάσει κάποια στιγμή και «αγκαζέ» προφανώς για να τον κάνει να νιώσει οικειότητα με την περιοχή και το περιβάλλον ..! Μα αν δεν κάνουμε λάθος όμως ο κύριος Δαυβίδ δεν είναι Κυπριακής καταγωγής; Αν όχι ας μας συγχωρέσει … Οι επίσημοι καλεσμένοι πάντως [δήμαρχοι, φορείς κτλ] έμειναν με την απορία για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την επένδυση στην οποία έδωσε το «παρόν» ο μεγαλοβιομήχανος Δαυβίδ και ο μοναδικός ξένος πρέσβης στην Ελλάδα και μάλιστα Τούρκος! Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής αναρωτιούνται από πού μπορεί να εκπορεύεται αυτός ο … ξαφνικός έρωτας του κυρίου Αργυρού με τους Φιλιάτες και από την στιγμή που είχε αποχωρήσει πριν 20 χρόνια με εντυπώσεις που κανείς δεν θα θέλει να θυμάται. Τις ίδιες αναμνήσεις από τα κλωστήρια, έχουμε και εμείς απ’ όταν πηγαίναμε μικροί σχολείο ...!
Βασίλης Χήτος

πηγη. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑPRESS

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου