Banner Πανω
 
 
 

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Η κίνηση του Πάσχα στη Παραμυθιά και οι γνωστές αρρυθμίες.

 Η κίνηση του Πάσχα στη Παραμυθιά και οι γνωστές αρρυθμίες.

 

Στα σκαριά η Κίνηση Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Παραμυθιάς

Σε ικανοποιητικούς για την εποχή ρυθμούς, κυμάνθηκε η κίνηση του Πάσχα στη Παραμυθιά. Όπως κάθε χρόνο, στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι επισκέπτες ήταν απόδημοι Παραμυθιώτες, με την μικρή αύξηση ξένων επισκεπτών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, να συνεχίζεται και φέτος. Η μικρή αύξηση στους τζίρους των καταστημάτων παρατηρήθηκε και φέτος με τα καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων (κυρίως τρόφιμα) να κατέχουν την μερίδα του λέοντος και την πληρότητα στις λίγες κλίνες των ξενοδοχείων και των ξενώνων να αγγίζει το 100%.

Και όλα αυτά προκλήθηκαν από την κεκτημένη ταχύτητα του «προϊόντος» που λέγεται Πάσχα στη Παραμυθιά (κυρίως Μεγάλο Σάββατο στη Παραμυθιά), χωρίς να υπάρχει δυστυχώς καμία προγραμματισμένη εκδήλωση και χωρίς την αναβίωση κανενός εθίμου πέραν των θρησκευτικών που έτσι και αλλιώς αναβιώνουν σε όλη την χώρα και που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν χαρακτηριστικό διαφοροποίησης της Παραμυθιάς. Την ιδια στιγμή που πολλές ενορίες ανά την Ελλάδα διατηρούν ή δημιουργούν πολλά έθιμα όπως περιφορές της εικονας της Αναστάσεως, κ.α. Μια περιοχή με 10 πολιτιστικούς συλλόγους που δεν έχει καμία φιλαρμονική να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης και να δίνει μια διαφορετική νότα, τις γιορτινές αυτές μέρες. Ούτε καν δημοτική φιλαρμονική υπάρχει, όπως σε πολλούς δήμους ανά την χώρα. Τουλάχιστον σε επίπεδο χωριών, πολιτιστικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν ημερήσια πανηγύρια

Η Παραμυθιά λοιπόν παραμένει μια «εχθρική» πόλη για τους επισκέπτες της, που κατέφερε να έχει για σημείο φωτογράφισης το μεγάλο αυγό του Δημαρχείου και όχι τα δεκάδες σημεία αναφοράς της (μνημεία, αρχιτεκτονική παλιάς πόλης, κλπ) τα οποία δεν μπορεί να εντοπίσει ο επισκέπτης, αφού τα μοναδικά 2 σημεία πληροφόρησης (χάρτες) βρίσκονται εκτός πόλης (στο γήπεδο και στην διασταύρωση της Αγίας Κυριακής).  Ακόμα και οι τουριστικοί οδηγοί που πρόσφατα εκδόθηκαν από τον Δήμο, παρέμειναν κλειδωμένοι στο Δημαρχείο (μπας και αυγατίσουν) αν και θα έπρεπε να μοιράζονται στους δρόμους από τον Δήμο ή από τους συλλόγους (Gorilistas πχ) ή να έχουν δοθεί στα καταστήματα της πόλης. Το κενό αυτό να προσπάθησε να καλύψει η paramythia-online.gr η οποία από τα μέσα του Απριλίου μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα, απαντούσε σε αιτήματα πληροφόρησης αναγνωστών της, αποστέλλοντας ηλεκτρονικούς χάρτες πληροφόρησης και σκαναρισμένους τους οδηγούς που έχει εκδώσει κατά καιρούς ο Δήμος.

Στα θετικά η καθαριότητα της πόλης και το κυκλοφοριακό αφού οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου και η διαχείριση της κίνησης από την αστυνομία απέδωσε τα αναμενόμενα, χωρίς φυσικά να λείπουν τα μικροπροβλήματα.

Κάθε χρόνο βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές και γράφουμε σχεδόν τα ίδια άρθρα τα όποια δεν λαμβάνονται ποτέ υπόψην. Έτσι λοιπόν αναπόφευκτα παίρνει σάρκα και οστά μια κίνηση πολιτών με την ονομασία Κίνηση Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Παραμυθιάς με σκοπό την παρέμβαση σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, η οποία δεν θα είναι μόνο γνωμοδοτική αλλά θα αναλαμβάνει και δράσεις. Η ιδέα είχε πέσει πριν από 2 χρόνια και πλέον υλοποιείται με πρωτοβουλία της paramythia-online.gr ενώ όσοι θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας από εδώ. Σύντομα νεοτέρα για την κίνηση.

πηγη. paramythia-online.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...