Banner Πανω
 
 
 

EVGK3_KOSIRIZA_4_SINEDRIASI16.limghandler[1]Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της κ. Ρένας Δούρου στην Ηγουμενίτσα

 Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της κ. Ρένας Δούρου στην Ηγουμενίτσα

 

EVGK3_KOSIRIZA_4_SINEDRIASI16.limghandler[1]

Στην Ηγουμενίτσα  βρέθηκε το Σάββατο 22/6  η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Ρένα Δουρου. Συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-EKM  Θεσπρωτίας, επιισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, όπου συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας. Ενημερώθηκαν για τα προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης που διαχειρίζονται εν μέσω μνημονίων σε μια περιοχή που το λιμάνι, η Εγνατία και τα σύνορα έχουν αλλάξει τα δεδομένα στη δημόσια τάξη και ασφάλεια τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Aναμόρφωση των κρατητηρίων  και του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης  που έχει ενταχθεί στα ΣΔΙΤ είναι ζητήματα που μπορεί και επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα..

Το οικονομικό, η παλαιότητα του εξοπλισμού – κυρίως των οχημάτων και η ανασφάλεια λόγω επικείμενων αποσπάσεων προσωπικού και συγχωνεύσεων υπηρεσιών ελέω μνημονίου είναι τα κύρια προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης κατά την ΕΑΥΘ. Oσο αφορά την ασφάλεια και δημόσια τάξη στη Θεσπρωτία η μετακίνηση προσωπικού στον Έβρο είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα να αυξηθεί η παράνομη μετανάστευση από την Αλβανία και η παράνομη διακίνηση (ναρκωτικών, όπλων, τσιγάρων) κατά περίπου 40%. Επίσης η καταπόνηση του προσωπικού η αύξηση περιστατικών κλοπών και κατάθλιψης των πολιτών των ακριτικών περιοχών είναι στοιχεία που δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Στη συνέχεια η Ρένα Δουρου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στην Ελλάδα με το τέλος του success story και την επικείμενη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή  κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που μοιάζει να έχει ορίζοντα τα πολύ μέχρι τις εκλογές στην Γερμανία. Η μαύρη οθόνη της ΕΡΤ έκανε πολύ κακή εντύπωση διεθνώς ενώ τα σχέδια για περαιτέρω συγχωνεύσεις-καταργήσεις δημόσιων οργανισμών και νοσοκομείων είναι σε εξέλιξη. Η  επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από τις οικονομικές και τραπεζικές ελίτ  επιβάλλει ετοιμότητα συμμαχίες, στρατηγική και μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που να είναι έτοιμη να πει ΟΧΙ στις πολιτικές που επιβάλλει η Γερμανία και η κ. Μέρκελ. Η καταστροφική συνταγή των μνημονίων είναι αδιέξοδη και όσο πιο γρήγορα φύγουν από την εξουσία αυτοί που την εφαρμόζουν τόσο καλύτερα για το λαό μας.

Κατόπιν η Ρένα Δουρου ανέπτυξε την πρόταση  του ΣΥΡΙΖΑ-EΚΜ για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση. Μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της αριστεράς θα καταργήσει το μνημόνιο και θα επιχειρήσει μια αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με στόχο την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Πρέπει να σταματήσει άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και να διασφαλιστεί επάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Κατόπιν πρέπει να επανεκκινήσει η οικονομία και η παραγωγική διαδικασία ώστε να προκύψουν θέσεις εργασίας, και να σταματήσει η ανεργία. Άμεσα θα επανέλθουν οι κατώτατοι μισθοί στα επίπεδα πριν το μνημόνιο ώστε να αποκτήσει ο κόσμος στοιχειώδη αγοραστική δύναμη και ελπίδα. Πρέπει στη συνέχεια να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες σε υγεία και παιδεία με πόρους που θα προκύψουν από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα με περιουσιολόγιο και πάταξη της φοροδιαφυγής και παράλληλο κτύπημα της παραοικονομίας. Κατόπιν θα εφαρμοστεί το σχέδιο  ανασυγκρότησης της οικονομίας της χώρας με περίοδο χάριτος, ρήτρα ανάπτυξης  και moratorium όσον αφορά τα τοκοχρεωλύσια.

            Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε τέλος στο σημαντικό ρόλο που θα παίξει η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και του συντάγματος που μετά τα γεγονότα στην ΕΡΤ γίνεται ακόμα περισσότερο επιτακτική.

diavouleusi.gr


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...