Banner Πανω
 
 
 

aaaaaaaaΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Σ.Μ.Α (ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) ΚΑΙ Η… “ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Σ.Μ.Α (ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) ΚΑΙ Η… “ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!


 

 

aaaaaaaa

Ο επιλεγείς χώρος εγκατάστασης ΣΜΑ επί του δρόμου κάτω από το Φοινίκι, απέναντι από ρέμα που αρδεύει και ποτίζει ζώα, απο στάβλο και αγροικίες

ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ υποχρέωση των Δήμων της περιοχής να προβούν  στις προβλεπόμενες διαδικασίες, να διερευνήσουν, να ψάξουν και να εντοπίσουν σε συνεργασία με ειδικούς περιβαλλοντολόγους-τεχνοκράτες επιστήμονες και όχι με… ειδικούς Συμβούλους επιλογής των Δημάρχων, αυτούς δηλαδή που έχουν επιλέξει για όσο διαρκεί η θητεία τους, με αποκλειστικά και μόνο δικά τους κριτήρια επιλογής και φυσικά είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους αυτό, χώρους οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως Σ.Μ.Α (Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων).

aabbbb

Προτεινόμενη και πλέον συμφέρουσα λύση για εγκατάσταση του ΣΜΑ. Σε σημείο επί του δρόμου Φιλιατών-Μενίνας για λόγους οικονομίας καυσίμων και χρόνου του κοντέϊνερ μεταφοράς των απορριμμάτων αφού το σημείο θα είναι στο… “δρόμο του”, μακριά απο ρέματα που ποτίζονται ζώα και αρδεύονται καλλιέργειες. Γιατί δεν επελέγη;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑΓΙΝΕΙ περισσότερο κατανοητό στους μη γνωρίζοντες, πρόκειται για προβλεπόμενους από την ισχύουσα νομοθεσία χώρους, οι οποίοι υποχρεωτικά και απολύτως δικαιολογημένα θα λειτουργήσουν και πρέπει να λειτουργήσουν προκειμένου, να το περιγράψουμε έτσι απλά, να διευκολύνουν την μεταφορά των απορριμμάτων και αποβλήτων των Δήμων μετά την κατάργηση των χωματερών, στους λειτουργούντες προς το παρόν Χ.Υ.Τ.Α (Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), που επίσης προς το παρόν, αυτός που λειτουργεί στην περιοχή και θα «δέχεται» τα απορρίμματα και των τριών (3) Δήμων της Ηπείρου, είναι ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ των χώρων αυτών εγκατάστασης Σ.Μ.Α, οι Δήμοι, οι σημερινές Δημοτικές Αρχές ήταν υποχρεωμένες και για να κυριολεκτούμε «κληρονόμησαν» την υποχρέωση αυτή από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, να αρχίσουν άμεσα, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους, τις προβλεπόμενες διαδικασίες και διεργασίες, σε συνεργασία με ειδικούς όπως προαναφέρουμε επιστήμονες περιβαλλοντολόγους, επιλέγοντας στο συντομότερο χρόνο, χώρο ή χώρους που θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις για τις εγκαταστάσεις των Σ.Μ.Α (Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων).

ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ  στους άλλους δύο Δήμους του Νομού, Ηγουμενίτσας και Σουλίου και μάλιστα σε αυτόν της Ηγουμενίτσας, όταν διαπιστώθηκε πως ο επιλεγείς αρχικά χώρος δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος και ενδεδειγμένος για την εγκατάσταση των Σ.Μ.Α και υπήρχαν άλλοι, σε περισσότερο απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από σπίτια, στάβλους, ζώα, ρέματα κ.λ.π, πρόλαβαν έγκαιρα και άλλαξαν τον χώρο, προς όφελος φυσικά των δημοτών.

ΟΛΟΙ πλην του Δήμου Φιλιατών, των ΑΝΙΚΑΝΩΝ-ΑΒΟΥΛΩΝ και… ΜΟΙΡΑΙΩΝ αντάμα, του οποίου η Δημοτική Αρχή, σε μια ακόμη επίδειξη προχειρότητας, ανικανότητας και αδιαφορίας, επέλεξε… τελικά και υπό την πίεση του χρόνου φυσικά, γιατί οι προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου ήταν ασφυκτικά, τον πλέον ακατάλληλο, σύμφωνα με την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών και ειδικών, χώρο.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ επέλεξε ως χώρο εγκατάστασης του Σ.Μ.Α (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), περιοχή επί του δρόμου από Φιλιάτες-Τζούμα-Κεραμίτσα, σε εντελώς αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση από το δρομολόγιο που θα ακολουθεί το απορριμματοφόρο-ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ από Φιλιάτι προς Καρβουνάρι.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ από διερχόμενο αύλακα από το νερό του οποίου ποτίζονται ζώα και ο κάμπος του Φοινικίου ενώ «συναντάται» και με το ρέμα του Φαρμακοβουνίου που «κατεβαίνει» από τον «μέγα λάκκο» μέχρι το χώρο εγκαταστάσεων του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι σε απόσταση αναπνοής υπάρχει στάβλος με ζώα και αγροικία παραμονής ενίοτε του κτηνοτρόφου, καθώς και αγρόκτημα με επίσης αγροικία σε αυτό συμπολίτη, είναι το… λιγότερο που θα μπορούσαν να λάβουν υπόψη τους, οι… φωτεινοί εγκέφαλοι του Δήμου.

ΒΕΒΑΙΩΣ θα τεθεί και δικαιολογημένα το ερώτημα αν υπήρχαν, υπάρχουν άλλοι χώροι και εναλλακτικές λύσεις για την εγκατάσταση του Σ.Μ.Α ή υποχρεώθηκε η Δημοτική Αρχή να καταλήξει στην επιλογή του χώρου αυτού.

ΕΔΩ λοιπόν είναι το εξωφρενικό και άκρως προκλητικό που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως αυτοί που σήμερα… «κυβερνούν» τρόπος του λέγειν, το Δήμο Φιλιατών, είναι κραυγαλέα αδιάφοροι ή ανίκανοι.

ΓΙΑΤΙ υπάρχουν χώροι και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς υπήρξαν αρχικές επιλογές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, όπως π.χ αυτός πίσω από τα παλαιά σφαγεία, περιφραγμένος και έτοιμος και ακόμη ιδανικότερος κατά την άποψη μας, ο ευρισκόμενος επί του δρόμου Φιλιάτες-Μενίνα, χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα και επί πλέον διευκολύνει την μεταφορά των απορριμμάτων, αποφεύγοντας το ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ παρακάμψεις και δρομολόγια, εξοικονομώντας συγχρόνως χρόνο και χρήμα φυσικά όσον αφορά τα καύσιμα!

ΓΙΑΤΙ δεν επελέγη ένας από αυτούς; Έλα ντε; Ας απαντήσει η… λαλίστατη, όταν και σε όποια θέματα επιλέγει να απαντά Δημοτική Αρχή, όχι σε εμάς, στους αγανακτισμένους χωρίς εισαγωγικά δημότες της και μάλιστα… ψηφοφόρους της κατά δήλωση τους, επικαλούμενη μία (1), αν βρει δικαιολογία!

ΚΡΙΜΑ για τον τόπο πραγματικά, για μια ακόμη φορά…

diavouleusi.gr


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...