O ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

O ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

 

Συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων και αιρετών από όλους τους καλλικρατικούς δήμους του Νομού και την παρουσία του Παναγιώτη Σκούτα, μέλους της κεντρικής επιτροπής, εκ μέρους του τμήματος τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Zυζητήθηκε η πολιτική του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που ορίζεται αφενός από την αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές και  τον «Καλλικράτη» και αφετέρου από την ανάγκη υπεράσπιση της δημοκρατίας, των θεσμών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.  Οι εκλογές του Μαΐου 2014 δεν  έχουν τον χαρακτήρα επιλογής των «αξιότερων» δημάρχων και περιφερειαρχών, δεν  αποβλέπουν σε μια καλύτερη διαχείριση. ¨Εχουν χαρακτήρα  αντίστασης στην κοινωνική και πολιτική καταστροφή και στην ανατροπή του υπάρχοντος αντιδημοκρατικού - γραφειοκρατικού - αναποτελεσματικού συστήματος "Καλλικράτης". Απαιτείται άμεσα η εγκαθίδρυση ενός ριζικά διαφορετικού πλαισίου συγκρότησης και λειτουργίας των τοπικών και περιφερειακών θεσμών. Απαιτείται άμεσα η ανάγκη απαλλαγής από τις πρακτικές αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων, νεποτισμού και κακοδιαχείρισης που σημάδεψαν την τοπική αυτοδιοίκηση στο πρόσφατο παρελθόν.

Σήμερα δυστυχώς οι κυβερνητικές επιλογές οδηγούν σε ένα «σχεδιασμένο θάνατο» την Τ.Α. Μέσα από τις επερχόμενες διαθεσιμότητες-απολύσεις και το  οικονομικό «παρατηρητήριο», είναι προφανής η πολιτική κατεύθυνση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΤΑ, που έχει φυσικό επακόλουθο  την περαιτέρω επιβάρυνση του πολίτη.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλατιού, ισχυρού και ακηδεμόνευτου αυτοδιοικητικού κινήματος. Το οποίο την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι σε θέση να διεκδικήσει και να επιβάλλει μια ριζοσπαστική  διοικητική μεταρρύθμιση. Έτσι ώστε να ενδυναμωθεί  πραγματικά ο θεσμός της αυτοδιοίκησης και της άμεσης συμμετοχής των πολιτών στη λήψη και στον σχεδιασμό των αποφάσεων για τις ανάγκες της  κοινωνίας και του τόπου μας. Πρέπει να τεθεί τέλος στο Δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης, και να θεσμοθετηθεί η απλή αναλογική και ο  συμμετοχικός προυπολογισμός.

Την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για ρήξη με το παρελθόν και καταδίκη των μνημονίων και εκείνων που τα εφαρμόζουν, οφείλουμε να εκφράσουμε στους συνδυασμούς που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον προσανατολισμό θα κινηθούμε όλο το επόμενο διάστημα στον Νομό μας δημιουργώντας πλατιές αυτοδιοικητικές παρατάξεις ή στηρίζοντας πρωτοβουλίες που θα έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Καλούμε λοιπόν κάθε δημοκράτη πολίτη να συμπορευτεί μαζί μας και να συμβάλλει με τη συμμετοχή του στην δημιουργία ενός ισχυρού ριζοσπαστικού αυτοδιοικητικού κινήματος ανατροπής..

http://www.paramythia-online.gr


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου