Ποιόν κοροϊδεύεις σύντεκνε Γιωργή Κάτσινε;

Ποιόν κοροϊδεύεις σύντεκνε Γιωργή Κάτσινε;

 

Σε συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού το Υπουργείο Ναυτιλίας και ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, στις 8 και 9 Νοεμβρίου, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, όπως ενημερωθήκαμε από δελτίο τύπου του Δήμου.

Στο συνέδριο με θέμα «Ελληνικοί Λιμένες Κρουαζιέρας: Καλές πρακτικές και διάδοση εμπειρίας», διαπιστώθηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων διαχείρισης λιμένων & των τοπικών κοινωνιών καθώς και η ανάγκη για αποτελεσματικότερο σχεδιασμό της εθνικής πολιτικής στον τομέα της κρουαζιέρας σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό λιμενικής πολιτικής στον τομέα των υποδομών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας σημείωσε μεταξύ άλλων:

«...Η προώθηση και ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ηγουμενίτσα, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, απαιτεί τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, του Δήμου, της Περιφέρειας και άλλων φορέων της περιοχής.
Η επιτυχής ανάδειξη μιας πόλης σε σταθερά ανταγωνιστικό προορισμό κρουαζιέρας απαιτεί την ύπαρξη γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, αναβαθμισμένες και ασφαλείς υποδομές ελλιμενισμού, συγκροτημένη και λογική τιμολογιακή πολιτική και κυρίως άριστη συνεργασία μεταξύ πόλης - λιμανιού - τουριστικών/εμπορικών φορέων στην κατεύθυνση της επίλυσης καθημερινών & πρακτικών προβλημάτων.
Ο τόπος μας έχει τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις. Με μπροστάρη τον ΟΛΗΓ, όλοι οι υπόλοιποι φορείς οφείλουν να ακολουθήσουν και να συνεργαστούν. Ο Δήμος θα το πράξει».

Αυτά βέβαια τα είπε στην Κρήτη, στην άλλη άκρη της Ελλάδας, 630 χιλιόμετρα (σε ευθεία) από την πραγματικότητα της Ηγουμενίτσας.

Γιατί εάν τα έλεγε αυτά εδώ, θα γελούσε και το παρδαλό Κρι Κρι

Όλοι συμφωνούμε, με τις δηλώσεις του Δημάρχου για την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των φορέων της περιοχής με τον ΟΛΗΓ και κυρίως του Δήμου, και πιστεύουμε πως για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει να υπάρχει καθημερινή συνεργασία μεταξύ τους.
Το ζητούμενο είναι εάν το πιστεύει και ο Δήμαρχος και κυρίως τι κάνει για την στήριξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ως προορισμό κρουαζιέρας.

Για παράδειγμα όταν δηλώνει πως "Η προώθηση και ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ηγουμενίτσα, απαιτεί τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, του Δήμου, της Περιφέρειας και άλλων φορέων της περιοχής", πως ακριβώς κάνει πράξη τα όσα ευαγγελίζεται;
Γιατί στην γιορτή που στήθηκε στο λιμάνι στις 5 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της άφιξης του κρουαζιερόπλοιου «Grand Holiday», όλοι οι φορείς ήταν εκεί, εκτός από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
 
Για "συγκροτημένη και λογική τιμολογιακή πολιτική" μιλάει ο Δήμαρχος, πάντα από την Κρήτη.
Γιατί στην πραγματικότητα της Ηγουμενίτσας, πρόσφατα, στις 5 Νοεμβρίου, όταν εκπρόσωπος της εταιρείας «Ibero Cruceros», ζήτησε από τον ΟΛΗΓ να προμηθευτεί νερό, για το κρουαζιερόπλοιο «Grand Holiday» , που μετέφερε 1.422 επιβάτες και περίπου 700 μέλη πλήρωμα στην Ηγουμενίτσα, έπαθε ταμπλά από την τιμή που του ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος, ήτοι 12,5€ / κυβικό, την ώρα που το λιμάνι της Κέρκυρας το πουλάει με 2,5€ / κυβικό.
Τα 12,5€ / κυβικό που ζήτησε ο ΟΛΗΓ είναι ακριβώς όσο και το κόστος αγοράς του νερού από την ΔΕΥΑΗ, την τιμολογιακή πολιτική της οποίας, εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας.

Τέλος, ο "σύντεκνος" Γιωργής, δήλωσε πως "η επιτυχής ανάδειξη μιας πόλης σε σταθερά ανταγωνιστικό προορισμό κρουαζιέρας απαιτεί την ύπαρξη γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, αναβαθμισμένες και ασφαλείς υποδομές ελλιμενισμού"
Μήπως Δήμαρχε παράλληλα με τα παραπάνω θα έπρεπε να αναφέρεις και την ανάγκη ύπαρξης αναβαθμισμένων και ασφαλών υποδομών στον αστικό ιστό της πόλης στην οποία εσύ είσαι Δήμαρχος;
Γιατί, οι επισκέπτες του κρουαζιερόπλοιου, αντίκρισαν μία επιεικώς απαράδεκτη εικόνα.
Μάταια έψαχναν για αστική συγκοινωνία ώστε να επισκεφτούν το κέντρο της πόλης και τα μαγαζιά της.
Όσοι βέβαια πήραν την γενναία απόφαση να επισκεφτούν την πόλη οδικώς, αναγκάζονταν να περπατούν πάνω στο οδόστρωμα, αφού η απουσία πεζοδρομίων, δεν τους επέτρεπε κάτι διαφορετικό.
Μάλιστα, έχοντας την ατυχία την συγκεκριμένη ημέρα να βρέχει στην Ηγουμενίτσα, πολλοί ήταν αυτοί που έγιναν μούσκεμα, από τα στάσιμα νερά, που συσσωρεύονται στο ύψος της Αγροτικής Τράπεζας, και που εκτόξευσαν πάνω τους διερχόμενα αυτοκίνητα.
 
Κλείνουμε με μία Κρητική μαντινάδα, αφιερωμένη στον σύντεκνο Δήμαρχό μας:

Τελειώσανε τα ψεύτικα
λόγια παραμυθένια
η αλήθεια πρόβαλε σκληρή
με όψη ατσαλένια.

Αχι πως θα το πάρουνε
οι δήμαρχοι σωτήρες
που τρέμουν μήπως μοιάζουνε
στο μέλλον με κλητήρες.

Τι θα γεννούν οι σύμβουλοι
που’ ναι το καύχημα τους
τα μέσα ενημέρωσης
να λένε τ’ όνομα τους.

Στη χώρα πουν’ οι δήμαρχοι
πλιά κι από τσ’ αμανίτες
ήρθε καιρός να δώσουνε
αξία στσι πολίτες.!!!!!!

http://892fm.blogspot.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου