Άρχισε κιόλας η διάσπαση Τα βαρίδια τραβάνε στον πάτο την πρωτοβουλία πολιτών για την δημιουργία Δημοτικής Κίνησης για την Ηγουμενίτσα
Άρχισε κιόλας η διάσπαση Τα βαρίδια τραβάνε στον πάτο την πρωτοβουλία πολιτών για την δημιουργία Δημοτικής Κίνησης για την Ηγουμενίτσα

Την πρώτη απώλεια είχε η πρωτοβουλία πολιτών για την δημιουργία Δημοτικής Κίνησης για την Ηγουμενίτσα, λίγες μόνο ώρες πριν την σημερινή 2η συνάντησή τους.
Ο υποψήφιος, για υποψήφιος Δήμαρχος της κίνησης κ. Κώστας Βέρμπης, μετά το χθεσινό του άρθρο, με επιστολή του προς τα τοπικά ΜΜΕ ανακοίνωσε πως η υποψηφιότητά του παύει να ισχύει.
Φαίνεται πως τα περιπλανώμενα "ορφανά" της απερχόμενης δημοτικής αρχής λειτουργούν, αναμενόμενα, ως βαρίδια.
Ο κόσμος έχει πλέον και γνώση και κρίση και θα τιμωρήσει όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια του Δήμου Ηγουμενίτσας, όπως και αυτούς που θα τους δώσουν στέγη και συγχωροχάρτι.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Βέρμπη
Θα ήθελα να ενημερώσω όλους τους δημοκράτες και αγωνιστές πολίτες, καθώς και τους φίλους μου, που με εμπιστεύονται και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, ότι συμμετοχή μου στην κίνηση για ενωτικό ψηφοδέλτιο για τον δήμο Ηγουμενίτσας και η υποψηφιότητά μου για την θέση του δημάρχου , παύουν να ισχύουν.
Οι λόγοι είναι πολλοί, και διάφοροι.
Βασική όμως αιτία είναι ότι, το σχήμα που φαίνεται να δρομολογείται, είναι μακριά από τις δικές μου θέσεις και προτάσεις.
Από την αρχή είχα θέσει σαν προϋπόθεση, το πολιτικό πλαίσιο που κατά την γνώμη μου θα μας ένωνε.
Δεν μπορώ να πω ότι αυτό που φαίνεται στην διακήρυξη της κίνησης δεν με εκφράζει.
Σε μια εποχή όμως του είπα ξείπα, αυτό που θα μπορούσε να εγγυηθεί την εφαρμογή του, είναι οι χαρακτήρες και το ήθος αυτών που θα κληθούν να το εφαρμόσουν.
Επειδή πιστεύω ότι στην χώρα μας δεν λειτουργούν, η δημοκρατία και οι θεσμοί που θα προστάτευαν τους πολίτες, η μόνη ασφάλεια για αυτούς είναι το ήθος και η εντιμότητα αυτών που αναλαμβάνουν να τους υπηρετήσουν.
Στις μέχρι τώρα διαδικασίες, η κίνηση δεν μπόρεσε να πείσει για αυτά τα χαρακτηριστικά.
Η κοινωνία δεν πείστηκε από τις επιλογές μας, έμεινε αδιάφορη, και πολίτες με τα παραπάνω «προσόντα», δεν εμφανίστηκαν και δεν πήραν μέρος στις διαδικασίες.
Για αυτούς κυρίως τους λόγους, για πρώτη φορά στην μακραίωνα συμμετοχή μου στα κοινά, αποσύρομαι από την μάχη, και εύχομαι στους πολίτες του δήμου, να μην πέσουν στην παγίδα των κεντροαριστεροδεξιών σχημάτων που τους ετοιμάζουν, και παραδώσουν τον δήμο στις δυνάμεις του μνημονίου και της κατοχής που έχει η πατρίδα μας.
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ.
Κώστας Βέρμπης
11 Μαρτίου του 2014
http://892fm.blogspot.gr/