Ο Αντώνης Μπέζας στο 3ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας μιλώντας σήμερα στο 3ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, στα Ιωάννινα, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Ως Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια, εν μέσω βαθιάς ύφεσης, για να αντιστρέψουμε τη δυσμενή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Καθένας από εμάς από διαφορετική θέση, αλλά όλοι μαζί, δουλέψαμε προς την ίδια κατεύθυνση, ώστε να μπορούμε σήμερα, δύο χρόνια μετά, να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης, ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη όμως, δεν έρχεται από μόνη της, δεν έρχεται με το κούνημα ενός μαγικού ραβδιού. Η ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα επίμονων προσπαθειών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Είναι επομένως αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι μόνο δεν υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, αλλά εντελώς αντίθετα, οφείλουμε να δώσουμε νέα ώθηση στη δυναμική που έχει δημιουργηθεί.
Οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι «πολυτέλεια» αλλά ζωτική ανάγκη. Κάθε ζωντανός οργανισμός, αν δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο περιβάλλον πεθαίνει».
………………………………………………………………………………………….
«Μπορούμε πλέον να πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης βρίσκεται πίσω μας. Η πρόβλεψη για θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος, είναι επιτεύξιμη και υπολογίζεται στο 0,5% του ΑΕΠ με προοπτική για 2,9% ανάπτυξη το 2015, και 3,7% το 2016. Υπάρχουν βέβαια και πιο αισιόδοξες προβλέψεις, όπως του ΙΟΒΕ, που δημοσιεύτηκε μόλις προχθές, και κάνουν λόγο για ανάπτυξη 0,7% του ΑΕΠ το 2014. Η ίδια έκθεση του ΙΟΒΕ μιλάει και για μικρή πτώση της ανεργίας.
Η σημαντική όμως αυτή προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στην οικονομία και αποτυπώνεται στο δημοσιονομικό ισοζύγιο και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, δεν ήταν καθόλου αυτονόητη στην αρχή της κρίσης. Σε μεγάλο βαθμό αντανακλά τη βούληση όλων των Ελλήνων πολιτών, τις θυσίες τους αλλά και την πίστη τους προς το κοινό ευρωπαϊκό μας νόμισμα.
Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε όλα όσα πετύχαμε με τόσο κόπο. Δεν τα πετύχαμε για να τα πετάξουμε. Δεν τα πετύχαμε για να τα ξαναχάσουμε. Τα πετύχαμε για να τα διατηρήσουμε και να τα παραδώσουμε στις νεώτερες γενιές»
…………………………………………………………………………………………..
«Το 2010, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα, οι μηχανισμοί που διαθέταμε δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειές της. Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός που είχε προβλεφθεί, προγενέστερα της κρίσης, με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, κατέληξε να είναι ανεφάρμοστος μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν.
Σήμερα όμως, έχουμε σχεδιάσει τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 με γνώμονα την ανασυγκρότηση και τη διόρθωση των αδικιών που προκλήθηκαν. Έχουμε μπροστά μας την εφαρμογή του νέου Προγράμματος -του νέου ΕΣΠΑ δηλαδή- και μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους κοινοτικούς πόρους για να αναπροσαρμόσουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική, να βγούμε οριστικά από την κρίση και να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις ανάπτυξης. Αυτό κάνουμε και στην Ήπειρο, για να ανακόψουμε την αρνητική πορεία της περιόδου της ύφεσης.
Ο σχεδιασμός του νέου Προγράμματος της Περιφέρειας Ηπείρου, στοχεύει στην «εξωστρεφή ανάπτυξη, εστιασμένη στις παραγωγικές δραστηριότητες που αποτελούν πλεονεκτήματα και ενισχύουν την τοπική ταυτότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και τον πολίτη της Ηπείρου».
…………………………………………………………………………………………..
«Δεν αρκεί όμως μόνο εσείς να στηρίξετε την προσπάθεια που γίνεται στην Ήπειρο. Πρέπει και εμείς να στηρίξουμε ενεργά τους ηπειρώτες που βρίσκονται έξω από τα γεωγραφικά όρια της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Αναφέρομαι στη διοικητική αναδιάρθρωση που μεταβάλλει τον αυτοδιοικητικό χάρτη και που προωθεί χωρίς ουσιαστικό εσωτερικό διάλογο αυτή την περίοδο η αλβανική Κυβέρνηση.
Μιλάω ως ηπειρώτης Βουλευτής και όχι ως μέλος της Κυβέρνησης. Η ελληνική Κυβέρνηση δια του Υπουργού των Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της, έχει ήδη προβεί στις προβλεπόμενες διπλωματικές ενέργειες. Θέλω όμως και εγώ να τονίσω με τη σειρά μου, πως σε ότι αφορά την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει η συναίνεση της ίδιας της μειονότητας. Αυτό προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες, αυτό προβλέπει η ευρωπαϊκή πρακτική, που η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί, ιδίως τώρα που έχοντας αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας στην ΕΕ, έχει επιπρόσθετες υποχρεώσεις και αξιολογείται ανάλογα με τη συμμόρφωσή της προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

http://thesprotia-news.blogspot.gr


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου