Σε απραξία αποδίδει ο Στ. Καλογιάννης τα προβλήματα στους οδικούς άξονες

1173619343.jpg





















Σε ένα τεντωμένο σκοινί φαίνεται πως ακροβατούν για μία ακόμη φορά οι μεγάλοι οδικοί άξονες που κατασκευάζονται με τη μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, με τι ενδεχόμενο να οδηγηθούν εκ νέου σε αναστολή να φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό σε περίπτωση που ληφθούν άμεσα αποφάσεις.
Σύμφωνα και με δημοσιεύματα που βασίζονται σε πηγές του κατασκευαστικού κλάδου, τους τελευταίους μήνες τα χρονοδιαγράμματα πέφτουν έξω, καθώς οι απαλλοτριώσεις έχουν σταματήσει εντελώς, οι αρχαιολογικές εργασίες είναι «παγωμένες», το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει παύσει να χορηγεί εγκρίσεις, ενώ οι μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας δεν προχωρούν.
Όχι μόνο στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στη γενικότερη απραξία της κυβέρνησης στον τομέα των δημοσίων έργων, αποδίδει τα προβλήματα που παρουσιάζονται ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, λέγοντας πως η ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να τρέξει τα θέματα, προκειμένου να μην επαναληφθεί μια κατάσταση ανάλογη με αυτή του 2010.
«Θα πρέπει καταρχάς να ξεκαθαρίσει το θέμα της ρευστότητας. Υπάρχουν πιστοποιημένες εργασίες στους άξονες παραχώρησης, υπάρχουν πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι και προμηθευτές που θα πρέπει να πληρωθούν, και βεβαίως σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα πρέπει να φτάσουμε σε σημείο διακοπής των εργασιών. Διότι οι εργασίες σε μία σύμβαση παραχώρησης μπορούν εύκολα να σταματήσουν, αλλά η επανεκκίνησή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης.
Ο κ. Καλογιάννης, μιλώντας γενικότερα, χαρακτήρισε βαρύ το πολιτικό κλίμα και μίλησε για μεγάλη δυστοκία στην παραγωγή έργου και απίστευτη πολυφωνία σε μείζονος σημασίας πολιτικά θέματα.«Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν και θα πρέπει ο πρωθυπουργός οπωσδήποτε να συντονίσει τους Υπουργούς του και να αρχίσουν να παράγουν έργο. Γι’ αυτό τους εξέλεξε ο λαός. Πρέπει να κυβερνήσουν», τόνισε μεταξύ άλλων.
http://vimanews.gr

 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας