Banner Πανω
 
 
 

Παιδόπολη και Τσεπέλοβο οι επόμενοι χώροι

Σε αναζήτηση λύσεων για την ημιμόνιμη εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή στρέφεται πλέον η προσπάθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς διαπιστώνεται πως ο χώρος στον Κατσικά δεν προσφέρεται για μακροχρόνια φιλοξενία.

Η αναζήτηση στεγασμένων χώρων αποτελούσε έτσι κι αλλιώς ζητούμενο, ωστόσο η άρνηση εγκατάστασης νέων προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, αλλά και η διογκούμενη δυσαρέσκεια όσων διαβιούν εκεί, αποτελούν κινητήριους μοχλούς για την επιτάχυνση των εξελίξεων. Κάτι στο οποίο οδηγεί και η διαπίστωση πως απαιτούνται κονδύλια δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τα αναγκαία έργα υποδομής, χωρίς και πάλι να εξασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες για τις οικογένειες των προσφύγων και τα πολλά παιδιά.
Η λύση που φέρεται να προκρίνεται είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Παιδόπολης, τις οποίες πριν ακόμη φτάσουν οι πρώτοι πρόσφυγες στην περιοχή, είχε προτείνει στο Υπουργείο Εργασίας και Πρόνοιας η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου Κατερίνα Μιτοπούλου. Στο χώρο υπάρχουν πολλά κτήρια, στα οποία θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, ωστόσο ερωτηματικό παραμένει η στάση του Δήμου Ζίτσας, που είχε θέσει μια σειρά από προϋποθέσεις για να εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη.
Θέμα χρόνου, στο μεταξύ, είναι και η εγκατάσταση προσφύγων στην πρώην Μαθητική Εστία Τσεπελόβου. Τη σχετική ενημέρωση είχε ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσας, με τα συνεργεία του Στρατού να ξεκινούν άμεσα εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου.
Αν και η εγκατάσταση ενός αριθμού προσφύγων σε ένα χωριό με λιγοστούς κατοίκους δημιουργεί προβληματισμό και ανησυχία, η πίεση για αποσυμφόρηση του Πειραιά είναι τέτοια που οδηγεί στην αξιοποίηση και των εφεδρικών λύσεων, όπως είχε χαρακτηριστεί το κτίριο στο Τσεπέλοβο.

ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΑ
Ήρεμο είναι το κλίμα στον καταυλισμό του Κατσικά, μετά τη διαμαρτυρία της Κυριακής, με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες να διαδηλώνουν στο χωριό με βασικό αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα. Η πορεία, στην κεφαλή της οποίας βρέθηκαν παιδάκια και γυναίκες, ήταν ειρηνική, με τη συμμετοχή και αλληλέγγυων, υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.
Το Σάββατο, μετά τις απειλές για διάλυση του καταυλισμού από την πλευρά των προσφύγων, είχαν βρεθεί στον καταυλισμό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρίστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη, ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αντώνης Βασιλείου, ο συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Λάζαρος Νάτσης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Σκούμας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ιωάννης Βασιλάκος, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Νίκος Ανδριόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Παντελής Κολόκας και Γιώργος Βίννης, σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις για τη βελτίωση της διαβίωσης των προσφύγων.
Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...