25 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα σε τρεις Φορείς Διαχείρισης

Θα χρησιμοποιούνται από όσους επισκέπτονται συγκεκριμένα σημεία των Φορέων Διαχείρισης, Παμβώτιδας, Β. Πίνδου και Τζουμέρκων
Μία νέα διαφορετική προσέγγιση των επισκεπτών τους έχουν από εδώ και στο εξής οι Φορείς Διαχείρισης Παμβώτιδας, Βόρειας Πίνδου και Τζουμέρκων που πλέον έχουν στην κατοχή τους ηλεκτροκίνητα ποδήλατα για τους επισκέπτες.
Οι τρεις φορείς έγιναν αποδέκτες ενός προγράμματος που υλοποίησε η Περιφέρεια Ηπείρου, μέσα από το οποίο ο Φορέας της Λίμνης πήρε 10 ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και οι άλλοι δύο φορείς μοιράστηκαν τα υπόλοιπα.
Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των ποδηλάτων έγινε και αναλυτική ενημέρωση από τους υπεύθυνους της αναδόχου εταιρείας για τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης των ποδηλάτων.
Από τον Φορέα Βόρειας Πίνδου ο Μιχάλης Βάκκας, από τον Φορέα Παμβώτιδας η Κατ. Χιωτέλη και από τον Φορέα Τζουμέρκων η Ρίκα Μπίσα αναφέρθηκαν στην ενίσχυση του εξοπλισμού των Φορέων με τα ποδήλατα, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις, σχετικά με την ευκολία της χρήσης τους σε περιοχές με ορεινού ανάγλυφο όπως τα Τζουμέρκα και η Βόρεια Πίνδος.
Η προμηθεύτρια εταιρεία διαβεβαιώνει ότι τα ποδήλατα είναι κατάλληλα ακόμη και για τη χρήση τους σε περιοχές με έντονες κλίσεις.
Ο Φορέας Διαχείρισης Παμβώτιδας θα τα αξιοποιήσει άμεσα σε δράσεις ενημέρωσης και στα προγράμματα παρακολούθησης ενώ στα Τζουμέρκα θα κατανεμηθούν στα Κέντρα Πληροφόρησης σε Πράμαντα και Βουλγαρέλι.
Ούτε ένα ευρώ…
Η μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε στο μεταξύ στη λειτουργία και χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης με την παράταση των συμβάσεων την τελευταία ημέρα του 2015 παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό κ. Τσιρώνη ως μία μεγάλη επιτυχία.
Η επιτυχία αυτή βέβαια έμεινε στα... λόγια αφού τρεις μήνες μετά δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και μόλις πριν λίγες ημέρες έφτασε το πρώτο έγγραφο για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί με τους εργαζόμενους να μην έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους από τις αρχές του χρόνου
«Δεν είναι μόνο οι μισθοί, είναι και οι εισφορές, είναι και τα πρόστιμα για τη μη πληρωμή τους. Ουσιαστικά οι Φορείς λειτουργούν με πίστωση και με την καλή πίστη των συνεργατών μας. Το μόνο που περιμένουμε είναι η ομαλοποίηση της κατάστασης και μία συνολική, μόνιμη λύση που θα απαντά στα διαχρονικά προβλήματα των Φορέων», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΦΔ Μιχ. Βάκκας.
Εφημ.ΈΛΕΥΘΕΡΙΑ