Banner Πανω
 
 
 

• Ξεκάθαρη, πατριωτική και υπεύθυνη θέση αναφορικά με τις προκλήσεις των Τσάμηδων και του αλβανικού κράτους

καλείται να πάρει  η Ελληνική Πολιτεία, ενώ για ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό ζήτημα δε δικαιολογείται η σιωπή εκ μέρους των επίσημων θεσμών της Τοπικής και Ηπειρώτικης κοινωνίας.

GKONTAS BHMA


Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του πρ. δημάρχου Ιωαννίνων, Νίκου Γκόντα, η οποία σχολιάζει με καυστικό τρόπο  όσα  συνέβησαν προχθές κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση
Σχολιάζοντας τις διεκδικήσεις των Τσάμηδων περί επαναπατρισμού τους στη Θεσπρωτία, ο Ν. Γκόντας και η παράταξή του κάνουν λόγο για «ένα ιστορικό ζήτημα που, ενώ έχει κλείσει πριν από επτά δεκαετίες, εν τούτοις, ορισμένοι ανιστόριτοι και ιδιαίτερα οι νοσταλγοί μιας ταραγμένης περιόδου, έρχονται με πράξεις και συνθήματα να προκαλέσουν την μνήμη των Ελλήνων και δη των Ηπειρωτών»!
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά γύρω από το επίμαχο ζήτημα, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα:
«Οι Αλβανοτσάμηδες ξεχνούν ότι έβαψαν τα χέρια τους με Ελληνικό αίμα την περίοδο της Ιταλογερμανικής κατοχής, πολεμώντας μάλιστα στο πλευρό τους και ξαναβάζουν θέμα επιστροφής τους στις περιοχές τις οποίες οι ίδιοι είχαν εγκαταλείψει κάτω από το βάρος των εγκλημάτων που είχαν διαπράξει. Αυτοί οι αμετανόητοι εγείρουν θέμα, όταν είναι γνωστό ότι τους βαραίνει η κατηγορία εγκληματιών πολέμου και  συνεργατών των ΝΑΖΙ. Αποκορύφωμα αυτής της εγκληματικής τους δράσης, ήταν η δολοφονία των 49 προκρίτων της Παραμυθιάς το 1943.
Αυτοί οι απόγονοι του Ντίνο Μπέη, με περίσσιο θράσος σήμερα, με την καθοδήγηση του ιδίου του Αλβανού Πρωθυπουργού, προκαλούν ακόμη και με επιθέσεις και προπηλακισμούς προς τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών που επισκέφθηκε την γειτονική χώρα.
Είναι οι ίδιοι, που κατά τακτά διαστήματα εγείρουν ζήτημα δημιουργίας του κράτους της ‘Μεγάλης Αλβανίας’, τα σύνορα του οποίου θα συμπεριλαμβάνουν την Μακεδονία, την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία!
Η ανοχή από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας όλων αυτών των ενεργειών έχει αποθρασύνει όλους αυτούς τους νοσταλγούς και κάθε τόσο προκαλούν με τις δηλώσεις τους και με διεκδικήσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού είναι γνωστό πως το όλο ζήτημα έχει λυθεί οριστικά με  διεθνείς αποφάσεις.
Την ίδια στιγμή ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου υφίσταται τον κατατρεγμό εκ μέρους της Αλβανικής Κυβέρνησης φτάνοντας στο σημείο να δημεύονται οι περιουσίες τους, οι οποίες  είναι σε αμιγώς Ελληνικά εδάφη.
Για όλα αυτά η Ελληνική Πολιτεία καλείται να πάρει ξεκάθαρη Ελληνική, πατριωτική, υπεύθυνη θέση. Επίσης, καλούνται όλοι οι επίσημοι θεσμοί της Τοπικής και Ηπειρώτικης κοινωνίας, όπως και οι εκπρόσωποι του λαού μας, να πάψουν να τηρούν σιγή ιχθύος, σε ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό ζήτημα».
Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...