«Ψαλίδι» σε δύο Τμήματα ΕΛ.ΑΣ. και σ’ ένα Σταθμό Συνοριακής Φύλαξης

• Δυσάρεστες… εκπλήξεις για το Νομό Ιωαννίνων κρύβει το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο αλλάζει τον «χάρτη» των Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας, δηλαδή την οργανωτική δομή τους, που είδε τελικά το φως της δημοσιότητας ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσής του.
Σημαντικότερο πλήγμα η οριστική κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή λειτουργεί Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, άρα υπάρχει βασική αιτιολογία για τη διατήρησή του. Τα νέα προκάλεσαν ήδη την έντονη αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος ζητάει άμεση αναθεώρηση της απόφασης.
Κι άλλες καταργήσεις!..
Το Α.Τ. Κατσικά όμως δεν είναι το μόνο που καταργείται στην περιοχή μας. Την τύχη του θα ακολουθήσουν ακόμη το Αστυνομικό Τμήμα της Πυρσόγιαννης Κόνιτσας όπως και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου το οποίο εδρεύει στο Κεφαλόβρυσο. Γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις κι από τους οικείους Δήμους, αφού μιλάμε για ακριτικές περιοχές με αυξημένες απαιτήσεις αστυνόμευσης. Παράλληλα, καταργούνται όλοι σχεδόν οι αστυνομικοί σταθμοί με εξαίρεση μόνο όσους λειτουργούν σε κάποιες τουριστικές περιοχές, όπως είναι η Πέρδικα, τα Σύβοτα και η Πάργα.
Κάπως έτσι, στην Ήπειρο θα λειτουργεί από ένα αστυνομικό τμήμα σε κάθε καλλικρατικό Δήμο, ενώ τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις ίδιες έδρες και με την ίδια δομή.
Στο Νομό Ιωαννίνων
Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων θα λειτουργούν, σύμφωνα με το νέο προεδρικό Διάταγμα, το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή: Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, Τμήμα Μεταγωγών - Δικαστηρίων Ιωαννίνων, Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης, Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου, Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου, Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζανης και Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς.
Στην ίδια Διεύθυνση θα λειτουργεί επίσης ο Σταθμός Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων ο οποίος εδρεύει στον Δήμο Ιωαννιτών. Οι έδρες των τμημάτων θα βρίσκονται στους ομώνυμους Δήμους ενώ τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου θα έχουν έδρα στη Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων στην ομώνυμη Δημοτική Ενότητα και τα τμήματα διαβατηριακού ελέγχου στις εγκαταστάσεις εισόδου - εξόδου Μέρτζιανης και Κακαβιάς.
Αντίδραση για Α.Τ. Κατσικά
Με αφορμή την δημοσιοποίηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία εκφράζει για ακόμη μία φορά την αντίθεσή της στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά.
Καταρχήν, υπενθυμίζει ότι έχει επιδιώξει με μια σειρά από ενέργειες να πείσει την ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. για την αναγκαιότητα διατήρησής του. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ιωαννιτών προσέφερε τη δυνατότητα να στεγαστεί δωρεάν το Αστυνομικό Τμήμα στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά, που ανήκει στην ιδιοκτησία του. Να σημειωθεί μάλιστα, πως εγγράφως ζητήθηκαν δύο φορές -χωρίς να υπάρξει απάντηση- κατευθύνσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για το πώς επιθυμεί να διαμορφωθεί ο χώρος, ώστε ο Δήμος να αναλάβει με δικά του χρήματα την εκτέλεση των εργασιών.
«Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς για την κατάργηση του ΑΤ Κατσικά, υπήρξε η αίσθηση πως τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε το προσφυγικό και η ύπαρξη του Κέντρου Προσφύγων στον Κατσικά, ήταν ένας επιπλέον λόγος -και μάλιστα ισχυρός- που λογικά θα έπρεπε να επιβάλλει την αλλαγή αυτού του σχεδιασμού», τονίζει η Δημοτ. Αρχή, η οποία έστω και την ύστατη στιγμή ζητάει από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. να αναθεωρήσουν την απόφαση τους.   
Στην υπόλοιπη Ήπειρο
•  Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας λειτουργούν το Επιτελείο και οι υπηρεσίες: Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, Τμήμα Τροχαίας Άρτας, Αστυνομικό Τμήμα Γ. Καραϊσκάκη, Αστυνομικό Τμήμα Κεντρικών Τζουμέρκων, Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Άρτας
• Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας λειτουργούν το Επιτελείο και οι υπηρεσίες: Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας, Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών, Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας, Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας, Α’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Μαργαριτίου, ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρδικας και ο Αστυνομικός Σταθμός Συβότων.
• Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας λειτουργούν το Επιτελείο και οι Υπηρεσίες: Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας, Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας, Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου, Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού, Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πρέβεζας. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης, ο Αστυνομικός Σταθμός Θεσπρωτικού, ο Αστυνομικός Σταθμός Λούρου και ο Αστυνομικός Σταθμός Πάργας.

Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου