Banner Πανω
 
 
 

Να γίνει η Ήπειρος «πιλότος» για το ασφαλές άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων

ζητούν τα Επιμελητήρια της περιφέρειας, μέσω της επιστολής του προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου Αλέξανδρου Πάσχου προς τον πρωθυπουργό.

 

Η επιστολή, που κοινοποιείται στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, έχει ως στόχο να αναδείξει την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ήπειρο, όπως αποτυπώνεται τόσο στις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ, όσο και στα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), τo οποίο συμπεριλαμβάνει στον χάρτη του την περιφέρεια ως μια από τις λίγες «πράσινες» περιοχές της Ευρώπης.
«Θεωρούμε ως ΠΕΣΗ ότι ήρθε η στιγμή που μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ένα διαφορετικό σχέδιο από αυτό του “ακορντεόν””, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή και επισημαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων βρίσκεται ουσιαστικά σε lockdown από τον περασμένο Οκτώβριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, αλλά και την ανεργία.
Η πρόταση του ΠΕΣΗ αφορά την επαναλειτουργία των καταστημάτων και επιχειρήσεων, αλλά με «οχυρωμένη» την περιφέρεια, χωρίς την δυνατότητα μετακινήσεων από άλλες περιοχές, κάτι που στοχεύει και στον επιδημιολογικό έλεγχο, αλλά και στην αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού.
Όπως επισημαίνεται, η Ήπειρος που βρίσκεται στο «πράσινο», με αυξημένα, καθημερινά test σε πολλά σημεία που είναι αρνητικά και με τους εμβολιασμούς, οι οποία αργά αλλά σταθερά πραγματοποιούνται, έχει τη δυνατότητα, με την τήρηση μέτρων πάντα να επανεκκινήσει την οικονομία με ασφάλεια.
Μάλιστα, αναφέρονται μέτρα όπως τα ατομικά μέτρα προστασίας (αποστάσεις, πλύσιμο χεριών, μάσκα), ειδικά στοχευόμενα πρωτόκολλα λειτουργίας σε όλους τους κλάδους της επιχειρηματικότητας, μοριακοί έλεγχοι 72 ωρών σε όσους επιθυμούν για σοβαρούς ή επαγγελματικούς λόγους να εισέλθουν στην περιοχή της Ηπείρου, καθώς και ταυτόχρονο, οργανωμένο και ελεγχόμενο πιστοποιημένο test από τις ελληνικές αρχές όσων εισέρχονται από την αλβανική μεθόριο.
«Σας ζητούμε με όλα τα παραπάνω να επανεξετάσετε την περίπτωση της Ηπείρου, ας γίνει η Ήπειρος το επίσημο test της χώρας για το ελεγχόμενο με μέτρα άνοιγμα της επιχειρηματικότητας από τις 15 Ιανουαρίου. Έχουμε, νομίζουμε, πλέον την ωριμότητα, γνωρίζουμε τους τρόπους προστασίας, μπορείτε να σχεδιάσετε αυτού του είδους το μοντέλο, υπάρχουν οι σταθμοί ελέγχου, τα διόδια και τα σύνορα, υπάρχει πλέον γνώση και εμπειρία στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και παράλληλα έχει “εκπαιδευτεί” και η κοινότητα. Από κάθε άποψη, θεωρούμε σήμερα ότι είμαστε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνέπειας, που από τις δύσκολες ώρες του Οκτωβρίου βρεθήκαμε σήμερα σε ασφαλές επίπεδο και έξω από την “στόχευση” της καθημερινής ενημέρωσης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εδώ και πλέον δυο μήνες», τονίζει το ΠΕΣΗ.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις δε θα μπορέσουν να επιβιώσουν με την λογική του «ακορντεόν», με τις χρηματοδοτήσεις σε μορφή δανείου, με αναστολές ορισμένων πληρωμών για λίγους ακόμη μήνες, με click away και click in side.
«Ελπίζουμε στη θετική απόφαση και να λάβετε σοβαρά τα όσα προαναφέραμε και σας ζητούμε να γίνουμε εμείς “η Σαντορίνη του χειμώνα”, που εσείς καλέσατε τους Ευρωπαίους πολίτες να την επισκεφτούν ως ασφαλή προορισμό το καλοκαίρι που μας πέρασε και η οποία, όπως δείχνουν σήμερα τα στοιχεία, παρέμεινε ασφαλής και καθαρός προορισμός», καταλήγει η επιστολή.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

 

 


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...