Banner Πανω
 
 
 

Σύγχρονο ιατρείο απέκτησε το Συρράκο

 

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια του Περιφερειακού Κοινοτικού Ιατρείου, στο Συρράκο Βορείων Τζουμέρκων.


Το σύνολο της δαπάνης για τη δημιουργία του σύγχρονου ιατρείου, που στεγάζεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Κώστας Κρυστάλλης», ανέλαβε η φιλανθρωπική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Axion Hellas. Τα εγκαίνια του ιατρείου αποτελούν την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στην ιστορική κοινότητα Συρράκου.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Πλατείας Ηρώων, ως φόρο τιμής στους πεσόντες κατά τους Εθνικούς Αγώνες κατοίκους του Συρράκου.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συρράκου Βορείων Τζουμέρκων κ. Γεώργιος Βαΐτσης και η Πρόεδρος της Axion Hellas κ. Αίγλη Ζέλου.
Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «το νέο ιατρείο συνιστά μια αναβαθμισμένη, σύγχρονη δομή παροχής ιατρικών υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εφαρμογής του υγειονομικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.
»Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο, όπου το υγειονομικό σύστημα της χώρας δοκιμάζεται υπέρμετρα από την πανδημία του κορωνοϊού, η δωρεά της Axion Hellas αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία, καθώς εξασφαλίζει την υγεία και προάγει την κοινωνική συνοχή και την πρόοδο των πολιτών».
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ολοσχερή καταστροφή του Συρράκου από τον Οθωμανό δυνάστη, ο υφυπουργός απέτισε φόρο τιμής στους ηρωικούς κατοίκους του, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα την Εθνεγερσίας, από τον πρώτο χρόνο της Επανάστασης, τονίζοντας ότι «ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων και η ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού τους από τους Τούρκους κατέχει περίοπτη θέση ανάμεσα στις θυσίες που προσέφερε το γένος στον αγώνα της Παλιγγενεσίας, συμβολίζοντας διαχρονικά το ανεξάντλητο και ακατάπαυστο αγωνιστικό πάθος μας για την υπεράσπιση των ιδεωδών του ελληνισμού, των ιδεωδών της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Η πυρπόληση του χωριού από τους Τούρκους κατακτητές θα αποτελεί πάντα ιερή παρακαταθήκη της ιστορικής μας κληρονομιάς, την οποία οφείλουμε να διατηρούμε βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη, ως κορυφαίο παράδειγμα αντίστασης και αγώνα ενάντια σε κάθε είδους υποτέλεια, αλλά και ως υπόδειγμα δύναμης ενός λαού που υπερασπίζεται την εθνική του κυριαρχία με αυτοθυσία και αποφασιστικότητα».

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...