Banner Πανω
 
 
 

Ήπειρος: ''Φωτιά'' η τιμή της βενζίνης.

 

«Φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών βάζουν οι τιμές των καυσίμων που έχουν εκτοξευτεί σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Οι τιμές μέρα με την ημέρα αλλάζουν προς τα πάνω… με αποτέλεσμα να αλλάζει και ο προϋπολογισμός για το γέμισμα του ρεζερβουάρ. 

Η κούρσα ανόδου των τιμών φέρνει σε αδιέξοδο όλους τους οδηγούς και ακόμη περισσότερο τους επαγγελματίες που χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα μεταφορικά τους μέσα για μεταφορές προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών. Κόστος που δεν μπορεί να υπολογιστεί και που με τεράστια δυσκολία καλύπτεται. 

Η άνοδος στις τιμές ξεκίνησε από την αρχή του 2021 μέχρι και τον πρώτο μήνα του φετινού καλοκαιριού, καθώς το μπρεντ έχει ανέβει πάνω από 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, με την τιμή του σήμερα να έχει φτάσει τα 80 δολάρια ανά βαρέλι από περίπου 38 δολάρια πέρυσι.  

Με την σταδιακή άρση του lockdown, αυξήθηκε και η ζήτηση των υγρών καυσίμων και έτσι, ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω παραγόντων, έχουμε φτάσει να πληρώνουμε «χρυσή» την βενζίνη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή στις 7/6/2020 ήταν 1,368 ευρώ το λίτρο, την πρώτη μέρα του νέου έτους, η τιμή είχε αυξηθεί στα 1,437 ευρώ ανά λίτρο στις 7/6/2021, η μέση τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στο 1,613 ευρώ το λίτρο και δεν σταμάτησε εκεί καθώς σε πολλά πρατήρια η τιμή ανέρχεται στο 1.65 και βάλε. Αύξηση τις τιμής, έστω και σε μικρότερο βαθμό βλέπουμε και στο diesel κίνησης. 

 

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς!»

 

Ο αντιπρόεδρος των Πρατηριούχων Υγρών καυσίμων Θανάσης Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι αυξήσεις δεν είναι αποτέλεσμα δικών τους αποφάσεων αλλά της πολιτικής που εφαρμόζουν οι μεγάλες εταιρείες «εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως σύνδεση με την άνοδο των τιμών στα καύσιμα. Κάθε άλλο! Τις αποφάσεις λαμβάνουν μεγάλες εταιρείες που εξαιτίας της πτώσης στις μετακινήσεις, ανέβασαν τις τιμές για να ανεβάσουν και τα κέρδη τους» τονίζει, και συνεχίζει «σαν Ομοσπονδία έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις και ζητάμε επίμονα να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα ώστε να μειωθούν και οι τιμές και να μπορεί ο καταναλωτής να γεμίσει ρεζερβουάρ και να μετακινηθεί». 

Ο κ. Παπαδόπουλος όπως και οι υπόλοιποι πρατηριούχοι καθημερινά δέχονται πλήθος ερωτημάτων για τις τιμές των καυσίμων και την απότομη άνοδό: «δεν μπαίνουν οι αυξήσεις στα καύσιμα με δική μας απόφαση. Αντίθετα εφαρμόζουμε ό,τι μας λένε. Εμείς δεν ωφελούμαστε από την άνοδο των τιμών παρά μόνο μειώνεται η ζήτηση». 

Γράφει: Η ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

πηγη.Εφημ.ΠΡΩΪΝΑ ΝΕΑ


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...