Banner Πανω
 
 
 

Σε «αναστολή» διαρκείας το Κέντρο Αποτοξίνωσης

 

Για 1,5 σχεδόν χρόνο παραμένει σε «αναστολή» το Κέντρο Σωματικής Αποτοξίνωσης για εξαρτημένους από αλκοόλ και ουσίες, που διαφημίζεται ως το μεγαλύτερο «Κέντρο Detox στον ελληνικό χώρο, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση του γενικού πληθυσμού από όλη την ελληνική επικράτεια», στην ιστοσελίδα του.

Η επιλογή της διοίκησης να μετατρέψει του χώρους που στεγάζεται το Κέντρο, στο Πολυδύναμο κτίριο του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», σε χώρους για την υποδοχή και περίθαλψη ασθενών με covid 19, μπορεί να έλυσε τα ζητήματα χωρητικότητας στο νοσοκομείο κατά την περίοδο της πανδημίας, όπως και να επέτρεψε την καλύτερη «θωράκισή» του από τον ιό, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, δεν επέτρεψε την ανάπτυξη της δομής που μόλις λίγο καιρό πριν είχε εγκαινιαστεί και ξεκινήσει το έργο της, χωρίς βέβαια να έχει όλα τα εφόδια.

Γιατί το Κέντρο, που λειτούργησε έπειτα από σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΕΣΥ, δηλ. του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ,  είχε να αντιμετωπίσει και μια σειρά εκκρεμότητες, όπως η πλήρης στελέχωσή του, αλλά και του Σταθμού Υποδοχής Εξαρτημένων, με το αναγκαίο προσωπικό.

Η πανδημία ήρθε να «λύσει» τα προβλήματα ή τουλάχιστον να τα παγώσει, μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν εκ νέου την λειτουργία του Κέντρου, με τη ζήτηση να είναι μεγάλη από εξαρτημένα άτομα από ολόκληρη τη χώρα, κάποια από τα οποία μάλιστα παραπέμπονται ακόμη και στο αντίστοιχο Κέντρο στην Κέρκυρα.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΟΚΑΝΑ Θανάση Θεοχάρη στην περιοχή και το Πολυδύναμο Κέντρο συνοδεύτηκε από τη δέσμευση ότι θα λειτουργήσει ξανά το Κέντρο detox, χωρίς όμως συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο επαφίεται στη διοίκηση του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», δηλ. το πότε θα κρίνει ότι μπορούν να αποδεσμευτούν οι χώροι από την εξυπηρέτηση των αναγκών της πανδημίας. Βέβαια, με βάση τη σημερινή εικόνα πανελλαδικά, κάτι τέτοιο μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες ακόμη…

Σε κάθε περίπτωση, το μνημόνιο συνεργασίας των τριών μερών για τη λειτουργία του Κέντρου ανανεώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, αλλά και τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Δερδεμέζη.

«Ήρθαμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει στη μετά-covid εποχή. Είναι μια σημαντική συμβολή στον τομέα των εξαρτήσεων και μας ενδιαφέρει και ως ΟΚΑΝΑ, αλλά και ως κοινωνία, γιατί έχει ένα ρόλο που μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους», σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία.

«Όλοι ευελπιστούμε να τελειώνουμε με την covid εποχή και μετά το Πολυδύναμο Κέντρο να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Δερδεμέζης, προσθέτοντας πως μετά το νέο πλαίσιο, για τη μεταφορά των ειδικών δομών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του ΚΠΚ στο ΠΓΝΙ, όλες οι δυνάμεις του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», σε ό,τι αφορά τον Ψυχιατρικό Τομέα, θα συμβάλουν με την ενίσχυση των εξωτερικών ιατρείων και με τρόπο ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του Ψυχιατρικού τομέα.

«Αυτό ευελπιστούμε ότι θα γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε και θα υπογράψουμε το συμφωνητικό μίσθωσης με το ΠΓΝΙ και εδώ πλέον είμαστε για να σχεδιάσουμε εκ νέου, να ενεργοποιήσουμε το μνημόνιο με το ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ προς την ορθή διαχείριση. Και ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει και αυτή η πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, για λόγους τυπικού ή ουσίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, δεν έχει μπει η υπογραφή από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ στην ανανέωση του μνημονίου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεοχάρης παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή των Ιωαννίνων λόγω της έλλειψης δομών για την κάλυψη των αναγκών των τοξικοεξαρτημένων, με αποτέλεσμα 50 περίπου άτομα να μετακινούνται στη Μονάδα Θεραπείας της Πρέβεζας. Η ΜΟΘΕ Πρέβεζας συμβάλλει στην θεραπευτική αντιμετώπιση της εξάρτησης και υποστηρίζει, ψυχοκοινωνικά, άτομα με εξαρτητικές συμπεριφορές, τα οποία ανέρχονται σε περισσότερα 150, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχής της Πρέβεζας και της Ηπείρου.

Μάλιστα, στην Πρέβεζα, όπου βρέθηκε τη Δευτέρα ο κ. Θεοχάρης, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το νέο Πολυδύναμο Κέντρο.

Γράφει: Η Γεωργία Χαλάτση

πηγη.Εφημ.ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...