Πρώτες συμφωνίες για επισκέπτες από τις Κάτω Χώρες

 

Σε δύο τουριστικές αγορές από τις Κάτω Χώρες και συγκεκριμένα στο Βέλγιο και την Ολλανδία στρέφεται ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων, που είναι από τους ελάχιστους στην Ήπειρο, που με συνέπεια, σχεδιάζει και υλοποιεί ένα δικό του πρόγραμμα τουριστικής προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια, με την στενή συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. 

Η πανδημία έχει ανατρέψει πολλά από εκείνα τα δεδομένα, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ως αυτονόητα και απολύτως αναμενόμενα και φυσιολογικά και ο δήμος Βορ. Τζουμέρκων έλαβε νωρίς την απόφαση, να κινηθεί συντονισμένα προς την κατεύθυνση της αναζήτησης εναλλακτικών αγορών στο εξωτερικό. Τα πλεονεκτήματα άλλωστε της περιοχής των Τζουμέρκων και συνολικά των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, είναι εκείνα που μπορούν να προσελκύσουν πολλούς περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή από χώρες που συνήθως επέλεγαν τα ηπειρωτικά παράλια ή τη νησιωτική Ελλάδα.

 

Νέα δεδομένα

Η συμμετοχή του δήμου στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης τα προηγούμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την εκτίμηση, ότι η αγορά του Ισραήλ, που αποτέλεσε το βασικό μοχλό της τουριστικής ανάπτυξης την τελευταία 10ετία στα Τζουμέρκα, μπορεί να εμφανίσει σημάδια κορεσμού σύντομα, απέδωσαν ήδη ορατά αποτελέσματα.  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου και υπεύθυνος για τον τομέα του τουρισμού στον δήμο, Βαγγ. Γιωτόπουλος, η ανταπόκριση που υπήρξε από την αρχή ήταν πέραν των προσδοκιών. Αυτό όμως που επιτεύχθηκε στην πορεία όπως ανέφερε, με τη διοργάνωση fam trip με δημοσιογράφους και tour operators που επισκέφθηκαν την περιοχή, ούτε οι πιο αισιόδοξοι δεν το περίμεναν. «Καταρχάς έμειναν έκπληκτοι και από τη φυσική ομορφιά των περιοχών στα Τζουμέρκα και από το πόσο σύντομα μπορεί ο κάθε επισκέπτης να φτάσει σε διαφορετικούς προορισμούς, από το ψηλότερο βουνό της Ηπείρου, να βρίσκεται σε μία ώρα στα ηπειρωτικά παράλια, συνδυάζοντας παράλληλα και εναλλακτικές δραστηριότητες ή σπορ. Ήδη μιλάμε για τις πρώτες συμφωνίες και ευελπιστούμε, ότι θα υπάρξει συνέχεια», ανέφερε ο κ. Γιωτόπουλος, που παραδέχθηκε, ότι η αγορά του Ισραήλ, αν και ακόμη εξακολουθεί να στηρίζει και να προτιμά την Ήπειρο, και δη τα Τζουμέρκα, εκτιμάται, ότι σταδιακά θα αρχίσει να παρουσιάζει κάμψη, με το σκεπτικό πως δεν πρόκειται για μία χώρα, με πολλά εκατομμύρια μελλοντικών επισκεπτών της περιοχής, τη στιγμή που ήδη την έχουν γνωρίσει.

 

Τρεις παρεμβάσεις

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων προχωρά άμεσα στην παραγωγή οπτικού υλικού παρουσίασης, προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Το δεύτερο κομμάτι συνίσταται στη μελέτη διερεύνησης – ανάλυσης, καταγραφής και  στοιχειοθέτησης επιλεγμένου ενδιαφέροντος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις επιλεγμένες αγορές στόχους του Βελγίου και της Ολλανδίας και το τρίτο κομμάτι σχετίζεται με την οργάνωση, το συντονισμό και την παρουσίαση του προϊόντος αυτού σε επιχειρηματικές συναντήσεις και στα μέσα ενημέρωσης των δύο χώρων.

 

Γάφει: Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

πηγη.Εφημ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου