ΟΧΙ στη μεταφορά του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Η παράταξη μας εκφράζει την απογοήτευση της, για την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σχετικά με τη μεταφορά του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα και τις αρνητικές εξελίξεις που δρομολογεί ενδεχόμενη εφαρμογή της απόφασης μεταφοράς.

Η πρόταση μεταφοράς του νυν πανεπιστημιακού Τμήματος κυοφορήθηκε από καιρού στους κόλπους του καθηγητικού προσωπικού, του πρώην ΤΕΙ, με εμφανή συντεχνιακά κίνητρα. Ακολούθως, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα οι επιπτώσεις της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), που επέφερε ο καταστροφικός νόμος "Κεραμέως" - είχαμε δραματική μείωση του αριθμού αριθμό εισακτέων σε όλα τα Πανεπιστήμια, για να οδηγηθούμε στην απόφαση της Συγκλήτου που επικυρώνει στην πράξη εκείνη της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» να κλείσει το τμήμα της Πρέβεζας!

Το θέμα άνοιξε επιεικώς άκομψα με την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης του Τμήματος, τον Οκτώβριο του 2021 και συνεχίστηκε σε λάθος κατεύθυνση – χωρίς συζήτηση και συνεργασία αυτών που έπρεπε να συζητήσουν. Δικαιολογημένα η κοινωνία της Πρέβεζας, και όχι μόνο, πιστεύει ότι η απόφαση περιβλήθηκε με ακαδημαϊκά κριτήρια και η σχετική έκθεση βιωσιμότητας συντάχθηκε για να δικαιολογηθεί η απόφαση. Επίσης, είναι εδραία η πεποίθηση ότι η επίκληση ενίσχυσης – συμπλήρωσης της σχολής των Οικονομικών Επιστημών στην έδρα του Πανεπιστημίου αποτέλεσε πρόσχημα για την απόφαση μεταφοράς.

Μια απόφαση που είναι αντίθετη με τον όποιο περιφερειακό σχεδιασμό, έξω από τη λογική της περιφερειακής ανάπτυξης και μείωσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, στοιχεία τα οποία δεν φαίνεται να έλαβε υπόψη η πλειοψηφία της διοίκησης του Πανεπιστήμιου. Στον αντίποδα είχαμε μια ισχυρή μειοψηφία της Συγκλήτου που δικαιολόγησε στο μέγιστο τη δική της στάση υποστηρίζοντας την παραμονή του Τμήματος στην πόλη της Πρέβεζας.

Η Σύγκλητος οχυρωμένη πίσω από το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστήμιου αποφάσισε διαφορετικά από την ομόθυμη βούληση του Δήμου Πρέβεζας και της Περιφέρειας, όπως αυτή εκφράστηκε στις συνεδριάσεις του περασμένου Νοεμβρίου, προσχώρησε στο αίτημα της μεταφοράς και αξιολόγησε ως σημαντικότερη τη βούληση των καθηγητών του Τμήματος (παλαιότερα ήθελαν να μεταφερθούν στην Άρτα – έδρα ΤΕΙ).

Η παράταξη μας υποστηρίζει ότι υπάρχουν περιθώρια επανεξέτασης στη βάση μιας συζήτησης που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ και πρέπει να γίνει με όρους που θα λαμβάνει υπόψη τι συμβαίνει στα άλλα Πανεπιστήμια και δεν θα αδικεί την ίδια την απόφαση, δεδομένου ότι η ΕΒΕ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και κυρίως δεν συζητήθηκε και δεν αποτυπώθηκε σε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο η ειλημμένη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να υποστηρίξει με πόρους και να ενισχυθεί ο υπάρχον ακαδημαϊκός πυρήνας του Πανεπιστημίου στην Πρέβεζα με δεύτερο συναφές Τμήμα Σπουδών.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα επαναφέρουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη συζήτηση του θέματος, ώστε να επαναβεβαιωθεί η απόφαση του Νοεμβρίου για παραμονή του Τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα και να λάβει δεσμευτικό χαρακτήρα η εξουσιοδότηση της περιφερειακής Αρχής για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα θα ζητήσουμε το πάγωμα της απόφασης της Συγκλήτου.

Η κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες της και η κοινωνία θα μας κρίνει!


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου