Banner Πανω
 
 
 

 

Υπεγράφη την Πέμπτη 23/06/2022 η νέα τριετής Ε.Σ.Σ.Ε. μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων και της Διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με

ισχύ από την 01-04-2022 έως και την 31-03-2025.

Οι συναντήσεις και οι διαπραγματεύσεις ήταν πολλές και σε πολλά σημεία απαιτητικές και δύσκολες, είχαν ωστόσο ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας η οποία θα διαμορφώνει ένα σταθερό εργασιακό περιβάλλον, αλλά και να διασφαλιστούν οικονομικές απολαβές για τους εργαζόμενους πλέον όσων προβλέπονται από την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που συμφωνήθηκε και υπεγράφη τέλος Μαρτίου 2022 μεταξύ ΟΤΟΕ -Τραπεζών.

Στόχος των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης της συμφωνίας αυτής ήταν η θωράκιση των θέσεων εργασίας και η εισοδηματική ενίσχυση των εργαζομένων και να συμβάλλουμε με την σειρά μας στην θετική αντιστάθμιση των εισοδηματικών απωλειών, εν μέσω ενός έντονα δυσχερούς οικονομικού κλίματος (πληθωριστικές τάσεις, αύξηση ενεργειακού κόστους, κλπ).

Η αίσια έκβαση της συμφωνίας, αποδεικνύει την έμπρακτη αναγνώριση πολλών εκ των θεμάτων που τέθηκαν εκ μέρους του Σωματείου μας, όσον αφορά στις οικονομικές και θεσμικές βελτιώσεις του εργασιακού μας περιβάλλοντος, καθώς και τη βούληση των δύο μερών για τη διατήρηση ενός ήρεμου εργασιακού περιβάλλοντος κάνοντας παράλληλα πράξη αιτήματα τα οποία χρόνιζαν την τελευταία δεκαετία. Το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων δείχνει παράλληλα τον δρόμο και σε άλλους αντιπροσωπευτικούς συλλόγους εργαζομένων και τραπεζικά ιδρύματα, να επιδιώξουν την επίτευξη αντίστοιχων αποτελεσμάτων, ειδικά στις ταραχώδεις συνθήκες που διάγει τόσο ο τραπεζικός κλάδος όσο και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία.

Σε θεσμικό επίπεδο μεταξύ των όσων συμφωνήθηκαν, αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στην απόσχιση και απεμπλοκή του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ από την Ε.Σ.Σ.Ε. ο οποίος θα έρθει για διαπραγμάτευση ως αυτοτελές νομικό κείμενο και από κοινού συμφωνία σε νέα ημερομηνία στο εγγύς μέλλον.

Ειδικότερα, η επίτευξη της συμφωνίας για τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων πέραν των αυξήσεων που προβλέπονται από την Κλαδική Σύμβαση ήταν δύσκολη σε επίπεδο διαπραγμάτευσης. Ο Σύλλογος όμως κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει μια 3ετής Επιχειρησιακή Σύμβαση που θα αποτελέσει ασπίδα στις συνεχείς εισοδηματικές επιθέσεις, δικλείδα Ασφαλείας για τις θέσεις εργασίας και την οικογενειακή και προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να απαιτούμε την βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και θα είμαστε παρόντες σε όλες τις πιθανές εξελίξεις που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν για τον κλάδο, ενώ θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας στην πορεία ανάπτυξης του οργανισμού, όπως άλλωστε κάνουμε επί σειρά ετών με αυταπάρνηση και υπευθυνότητα, στη λογική της κοινής πορείας προς το μέλλον και τις προκλήσεις που πιθανόν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Τέλος, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως οι αγώνες και οι διεκδικήσεις αυτονόητων και δίκαιων αιτημάτων, επιτυγχάνονται μόνο μέσα από Συλλογικές Δράσεις και όχι μεμονωμένα. Η οργάνωση στα πρωτοβάθμια σωματεία είναι ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνες.

 

Ο Πρόεδρος

 

Απόστολος Μπαλτζώης

 

 

 

Ο Γραμματέας

 

Αβραάμ Φυραρίδης

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...