Πλήρη Αστυνομικό Δελτίο Ηπείρου.Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές στην Πρέβεζα, για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση για απάτη
Συνελήφθησαν, χθες (10.02.2016) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θεσπρωτικού, δύο ημεδαπές, ηλικίας 74 και 32 ετών, διότι εκκρεμούσε σε βάρος τους καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο ετών, για απάτη κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπές ρούχων από καταστήματα, στα Ιωάννινα
Συνελήφθησαν, χθες (10-02-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαπές, ηλικίας 22 και 19 ετών, κατηγορούμενες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, αφαίρεσαν από κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων, διάφορα είδη ρουχισμού.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι και συνέλαβαν τις δράστιδες, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν τα κλεμμένα ρούχα καθώς και ενδύματα, που όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας από άλλο κατάστημα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκε ο τρόπος δράσης τους. Πιο συγκεκριμένα, οι δράστιδες εισέρχονταν στα καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες και δοκίμαζαν ρούχα, από τα οποία αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα και είτε τα τοποθετούσαν σε τσάντες είτε τα φορούσαν.
Τα κλεμμένα προϊόντα καθώς και ένα ψαλίδι, με το οποίο αφαιρούσαν από τα ρούχα τον αντικλεπτικό μηχανισμό, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Εξιχνιάσθηκε η ληστεία που διαπράχθηκε προχθές το μεσημέρι, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του, στην Κοπάνη Ιωαννίνων
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των τριών δραστών 26χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία
Εξιχνιάσθηκε, μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, η ληστεία που διαπράχθηκε προχθές (09-02-2016) το μεσημέρι, σε βάρος 86χρονου ημεδαπού, έξω από το σπίτι του, στην Κοπάνη Ιωαννίνων.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των τριών δραστών 26χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της 09-02-2016, ο 26χρονος δράστης προσέγγισε αρχικά, με το πρόσχημα πώλησης ενδυμάτων, τον 86χρονο στην αυλή του σπιτιού του και όταν αυτός δεν αποδέχθηκε την αγοραπωλησία, τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια συνεργού του και με τη χρήση βίας, του απέσπασαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε ο τρίτος δράστης.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων, συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση των δύο συνεργών του 26χρονου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για ζωοκτονία στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας
Συνελήφθησαν, την Τρίτη (09-02-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 61, 63 και 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ζωοκτονίας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι δράστες, μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, προέβησαν στη θανάτωση δυο χοίρων, τους οποίους εξέτρεφε 36χρονος ημεδαπός, σε αγροτεμάχιο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.
Εξιχνιάστηκαν δύο κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων
Για τη διάπραξη των κλοπών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 23 και 34 ετών
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο κλοπές, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που διαπράχθηκαν, την 07-02-2016, σε καταστήματα στα Ιωάννινα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών Ρομά, ηλικίας 23 και 34 ετών, σε βάρος των σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δράστες εισήλθαν σε ανθοπωλεία, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπου προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, από τις ταμειακές μηχανές, χρηματικά ποσά.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.



























