Banner Πανω
 
 
 


Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία  που προέκυψαν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. το διεθνές

κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτίτων ναρκωτικών, δραστηριοποιούνταν πριν από το 2014 και κεντρικό ρόλο έχει Αλβανός που ζει στην Αλβανία και ένας Ελληνας. Αμφώτεροι ήλεγχαν τον βαλκανικό άξονα. Εναν δεύτερο πυλώνα στο Βέλγιο ήλεγχε Αλβανός ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί με τον αδερφό του και ένας Ελληνας που συνελήφθη στην προχθεσινή μεγάλη επιχείρηση με την συνδρομή και του γραφείου της DEA στην Αθήνα.

Κεντρικό ρόλο επίσης στο κύκλωμα είχε Ελληνας ο οποίος διατηρούσε μάνδρα μεταχειρισμένων φορτηγών και έστεινε εικονικές εταιρίες μεταφορών που διευθύνονταν από αχυρανθρώπους. Αναζητείτε επίσης Αλβανός μέλος του κυκλόματος ο οποίος φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικό κόμμα στην Αβανία.

Η τελευταίο φορτίο των 678 κιλών χασίς που είχε εισαχθεί στην Ελλάδα με ταχύπλοα είχε κρυφτεί σε βραχονησίδα απέναντι από την περιοχή Αγιο Σωστη στη Ζάκυνθο. Θα μεταφερόταν στην Αθήνα και από εκεί με φορτηγά διεθνών μεταφορών στην κεντρική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τη διεθνή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών με παρακλάδια σε Ελλάδα, Αλβανία, Βέλγιο και αλλού εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής προχθες. Συνελήφθησαν στην Ελλάδα 15 μέλη του κυκλώματος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν για την ίδια υπόθεση χθες έρευνες και στο Βέλγιο. Στους 15 κατηγορουμένους που εντοπίστηκαν στην Αττική συγκαταλέγονται 12 Ελληνες και τρεις υπήκοοι Αλβανίας. Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ένας Αλβανός που φέρεται να δραστηριοποιείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Αστυνομικοί που μετέχουν στην έρευνα τον περιγράφουν ως «βαρώνο» των ναρκωτικών στην Ευρώπη, με ισχύ να επηρεάσει ακόμα και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του. Κομβικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος διαδραματίζει και ένας Ελληνας ο οποίος έχει υπό τη διαχείρισή του φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Σ’ αυτό το διάστημα, τα μέλη της σπείρας εισήγαγαν από τη γειτονική Αλβανία μεγάλες ποσότητες χασίς, τις οποίες στη συνέχεια εξήγαγαν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Η μεταφορά των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα γινόταν με ταχύπλοα σκάφη, ενώ για την προώθησή τους στο εξωτερικό τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν νταλίκες που ανήκαν σε ελληνικών συμφερόντων εταιρεία διεθνών μεταφορών με «παραρτήματα» σε Βουλγαρία και Αυστρία.

Στο τελικό στάδιο της έρευνας, τα μέλη της σπείρας μετέφεραν με υπερσύγχρονο ταχύπλοο από την Αλβανία στη Ζάκυνθο πάνω από 600 κιλά χασίς, τα οποία επρόκειτο να καταλήξουν στο Οσλο της Νορβηγίας. Συνολικά, κατασχέθηκαν χθες 678 κιλά χασίς, το ταχύπλοο σκάφος, καθώς και τρία φορτηγά αυτοκίνητα. Πιθανολογείται ότι η υπόθεση συνδέεται με τη σύλληψη, τον Δεκέμβριο, Ελλήνων και Αλβανών διακινητών που είχαν μεταφέρει κοκαΐνη από την Ολλανδία στην Ελλάδα κρυμμένη μέσα σε νταλίκα που μετέφερε φάρμακα. Τα ναρκωτικά είχαν βρεθεί από σαρωτή X-ray στο λιμάνι της Πάτρας.
http://www.kathimerini.gr/


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...