Συλλήψεις τριών ατόμων στα Ιωάννινα για διωκτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, για διωκτικά έγγραφα.

Αναλυτικότερα , συνελήφθησαν:

  • Χθες το πρωί, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του τα κάτωθι διωκτικά έγγραφα:

-καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (2) ετών, (4) μηνών και (15) ημερών, για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και
-καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για απλή σωματική βλάβη.

  • Χθες το μεσημέρι, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός έτους και (5) μηνών καθώς, για κλοπή και αντίσταση.
  • Χθες το βράδυ, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης (21) μηνών και χρηματικής ποινής (1.400) ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών και φοροδιαφυγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

 

 

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 39 και 31 ετών, σε βάρος του οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 28-10-2018 έως 29-11-2018, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 39 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι δύο ημεδαπές, αναζητούσαν, εντόπιζαν και στοχοποιούσαν μονοκατοικίες, στις οποίες διέμεναν κυρίως ηλικιωμένοι καθώς και καταστήματα και στη συνέχεια διέπρατταν κλοπές και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όπως διακριβώθηκε, οι δύο γυναίκες, εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών που έγιναν στην πόλη και σε χωριά της Πρέβεζας και συγκεκριμένα:

  • Την 28/29-10-2018, στο Κανάλι Πρέβεζας, διέρρηξαν την είσοδο οικίας, ιδιοκτησίας 85χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ηλεκτρική συσκευή,
  • το πρωί της 29-10-2018, στα Φλάμπουρα Πρέβεζας, εισήλθαν σε μονοκατοικία, ιδιοκτησίας 86χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό,
  • το βράδυ της 03-11-2018, στην Πρέβεζα, εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών, ιδιοκτησίας 81χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό,
  • το χρονικό διάστημα από 15 έως 29-11-2018, στην Πρέβεζα, διέρρηξαν μπαλκονόπορτα μονοκατοικίας, 92χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν είδη ρουχισμού.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

 

 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εκκλησία στην Ηγουμενίτσα

Σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 26χρονου ημεδαπού

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής σε εκκλησία που διαπράχθηκε στην Ηγουμενίτσα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 26χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος δράστης, την 18/19-01-2019, αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στην Ηγουμενίτσα, εισήλθε στο εσωτερικό και διέρρηξε δύο παγκάρια φιλόπτωχων ταμείων, αφαιρώντας χρηματικά ποσά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

 

Συμβουλές-πληροφορίες για την προστασία των πολιτών από επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα, με τη μέθοδο της «τηλεφωνικής απάτης»

Με αφορμή περιστατικό εξαπάτησης και απόπειρων εξαπάτησης πολιτών στα Ιωάννινα, με τη μέθοδο της «τηλεφωνικής απάτης», από επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα με δόλιους τρόπους και συγκεκριμένα με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου καλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100» .

Συγκεκριμένα, οι δράστες ακολουθούν την εξής μεθοδολογία:

Απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

  • Οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς και άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
  • Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου, να αποσυρθεί η μήνυση και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
  • Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
  • Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο.

Τέλος, παρακαλούνται οι οικείοι ηλικιωμένων ατόμων, οι φορείς και οι κοινωνικές δομές να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.


  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου